sunnuntaina, lokakuuta 13, 2024

Elokuun lopun kokeilu

Elokuun vikana viikonloppuna olin tuftauskurssilla Helsingissä. Kurssia veti valokuva- ja kuvataiteilija Kira Leskinen. Kuusi tuntia lauantaina ja sunnuntaina. Ensin käytiin läpi perusasioita ja sitten tehtiin yksi työ. Oma luovuuteni ei ollut kukassaan, vaan tein yhden kirjan mallin mukaan kuvion. Tarkoituksenani oli oppia tuftaamaan, kun näitä lankoja ja jämiä löytyy. 


Ensin piirrettiin haluttu kuvio kankaalle ja kiristettiin kangas tiukalle ja sitten vain tuftaamaan. Harjoittelua se oli, mutta yllättävän meditatiivista. Se vei mukanaan ja tunnit hujahtivat hetkessä ja mulla meni "ylitöiksi" ja ohjaajallakin.


Pikku hiljaa kuva hahmottui. Taulu odottaa edelleen paikkaansa. Ostetut neulat ja kankaat ja kirjontakehys samoin odottavat aikaa parempaa. Ihan mukiin menevä väri-pläjäys tämä on ensityöksi.


Instagramin puolella olen  julkaissut "lauantai-illan neulekatsausta", eli mitä olen viikon aikana edistänyt ja ehkä mahdollisesti saanut jopa aikaiseksi. Tässä on nyt lauantaina otettu kuva, valmiita sukkia ja lapasia en jaksanut hakea pääteltävien kasasta. Kovin oranssista on, alinna on mun Lento-pusero ja reikäinen neule on tyttärelle tuleva pusero, jonka ajattelin hujauttaa nopeasti toisin kävi. Vielä se on vaan vähän kesken. Siitä sitten myöhemmin kuvien myötä. Instassa löytyy nimellä  iso_gnu