Monday, January 07, 2008

Ohje pitsisukille -neulomisiin


Ohje:

1 krs: 1n, 5o, 7x ( lk 1o ) lk, 5o, 1n
2 krs: 1n, 3o, 2o yhteen, 15o, 2o takakautta yhteen, 3o, 1n
3 krs: 1n, 2o, 2o yhteen, 15o, 2o takakautta yhteen, 2o, 1n
4 krs: 1n, 1o, 2o yhteen, 15o, 2o takakautta yhteen, 1o, 1n
5 krs: 1n, 2o yhteen, 15o, 2o takakautta yhteen, 1n

Ja niin edelleen - toista.

Lankana 7 veljestä. Silmukoita 46 joista 27s (14 + 13) takana joustimena ja lopuilla 19s aloitettu mallineule.

Malli on alunperin Tiinan blogista, jota ei enää löydy.

P.S. Kuvat saa näkymään isompina, jos klikkaat.

15 comments:

Anonymous said...

Kiitos kovasti! Täytyypä tallentaa tuo omalle koneelle, ettei enää ohje häviä.

Makepeace75 said...

Haa, tämä oli juuri se samainen ohje, jolla minäkin olen tehnyt. Hämärien muistikuvieni mukaan kyseistä blogia piti Pavel, vaikka sukkien nimessä Tiina olikin.

Anonymous said...

Hei! Aloitin tässä illalla tuota sukkaa kokeilemaan. Teen jotain siinä väärin, koska pitsikuvio siirtyy joka mallikerran jälkeen yhden silmukan eteenpäin ja resorissa muuttuu aina silmukka pitsikuvioksi. Olen onnistunut siirtämään jo kuuden silmukan verran pitsineuletta eteenpäin, enkä millään ymmärrä mikä menee mönkään. Muuten pitsikuvio näyttää oikean näköiseltä ja hyvältä. Osaatko kertoa missä teen virheen?

uhoava gnu said...

Laitanko linkin tähän ohjeeseen tuonne sivupalkkiisi (esim. "Tiinan pitsisukat")? Sieltä se sitten löytyisi helposti myöhemminkin, kun tämä postaus on jo arkistojen uumenissa.

Anonymous said...

Hei! Paljon kiitoksia neuvoistasi. Tajusin siinä samassa virheeni, eli minulta puuttui viimeisin langankierto. Kohta ensimmäinen sukka on valmis ja tykkään kovasti mallista. Lämmin kiitos ohjeesta!

Anonymous said...

Onkos nämä nyt ne perinteiset "karjalanpiirakkasukat"? En muista kuka on joskus niitä sellaisiksi sanonut kun niissä on rypytys... :) Meidän mummo neuloi niitä hurjat määrät ja voisin itsekin yrittää.

Anonymous said...

Tiinan sivuilla oli jotain muutakin kiintoisaa. Sillä olen tallentanut koneelleni kansioon kiintoisaa. Tässä taannoin kansiota selasin ja tiinasivu ei auennut harmi. Mukavan oloiset sukat kiitos kun tallensit taidan napata ohjeen. Onnekasta uutta vuotta Salomea

Anonymous said...

Noihan ovat kauniit, täytyypä kokeilla.

Anonymous said...

Kiitos ohjeen toisinnosta!

Anonymous said...

Kiitos sukkaohjeesta, olin tallentanut tiinan ohjesivun kirjanmerkkeihin mutta niinkuin muillakin ei siellä enää ollut mitään. Kiva kun se löytyi täältä sinun blogistasi :)

t.katja

www.ananaz.vuodatus.net

Anonymous said...

Hei! Oon etsiny tällaista helppoa pitsisukan ohjetta, onneksi löysin tänne! Nyt heti kokeilemaan... Kiitos ohjeesta!

Hanna said...

Hei! Oonkohan tyhmä, mutta mitä tossa ekalla rivillä ohjeessa tarkoittaa tuo 7x (lk 1o)? Jos se selviää, niin voisin koklata tätä ohjetta.
Kiitos avusta.

Hanna said...

Ja toinen tyhmä kysymys. Minkä kokoiselle jalalle tuo suunnilleen on? Novitan sukkataulukon mukaan (seiskaveikalle)44 silmukkaa on koossa 34. Joustaako tuo pitsineule jotenkin eritavalla kuin joustinneule?
t. Intohimoinen virkkaaja, joka on vasta siirtymässä neulojaksi

iso gnu said...

HANSKU:
en löytänyt osoitettasi, joten toivottavasti löydät vastauksen täältä:
7X (lk 10) tarkoittaa (siis sen 5 oikean silmukan jälkeen tulee )langankierto puikolle ja sitten neulotaan silmukka oikein ja taas lanka puikolle ja silmukkka oikein ja se 7 kertaa ja vielä sen jälkeen lk(=langankierto) ja sitten taas 5 oikein.
Eli siihen kuvioon tulee 8 langankiertoa, jotka "häviävät" seuraavien kerrosten kavennuksilla.

Tuolla koolla (eli varsiin 6-7 kuvioita ja jalkaterään olen tehnyt 7 täyttä ja kahdeksan puolivälissä olen aloittanut nauhakavennuksenn -> se sopii naisen jalkaa 38-40. Joustava ja hyvin istuva sukka.

Sari said...

Tällä ohjeella neuloin blogistani löytyvät vadelma-sukat!
Kiitos kivasta ohjeesta. =)