tiistaina, maaliskuuta 18, 2008

10.pari uunista ulos


Sukkia syntyy tasaista tahtia, vaikkakaan en ole ihan yltänyt viime vuoden vauhtiin. Tässä vaiheessa viime vuonna oli 13 paria sukkia valmiina.
Sukkapari on aina puikoillani. Kun edellinen pari valmistuu, niin seuraava pari on odottamassa vuoroaan. Sukkani ovat useimmiten aivottomia neuleita, joita kädet osaavat tehdä telkkaria katsoessa, kuunnellessa, keskustella, matkoilla. Ei tarvita mitään ohjeita ja suhteet osuvat itsestään kohdilleen vuosikymmenten kokemuksella.
Sukkalangat vaihtelevat ohuista sukkalangoista Seitsemän Veljestä-lankaan. Step on mukavaa neulottavaa. Yhdellä päivän tai kahden matkalla, ei tarvi paljon kiikuttaa lankaa mukana, kun tikuttaa 2,5 mm bambuilla Step-lankaa, OnLinien ohuita jne. Seiska Veikkaa on vuosien varrella kasaantunut ja tulee edelleen ostetuksikin. Jos saisi ensi kuussa eli Jämäkuussa raitasukkia niistä neulottua lahjoiksi ja ennen muuta hyväntekeväisyyteen pikkuvarpaita lämmittämään.
Neulontai kyseli blogissaan sukkailusta, kannattaa käydä lukemassa. Minusta on kiva, että löytyy muitakin neulojia, joilla sukkia valmistuu tasaista tahtia. Näyttävät käyvän kaikilla kaupaksi; lahjoiksi, viemisiksi ja hyväntekeväisyyteen jne.

Nämä sukat ovat joululahjaksi saamastasi Austerman Step-lankaa.

EDIT: Mun piti ekaksi kiittää kaikista aivan ihanista kommenteista edellisen postauksen villatakkiin, josta itsekin oli ylpeä. Alpakka lankana on kivaa neuloa ja ihanan lämmintä ja tuo vihreä on mun lemppareitani. Saajakin oli tyytyväinen. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan!

Malli:perussukka, 60 s.
Lanka :Austerman Step
Puikot: 2,5 mm bambut
Kulutus 55 g

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tulipa ihana siitä villatakista!

Multa meinaa kaikki ihanuudet jäädä näkemättä ja hauskat uutisetkin lukematta, kun ensin olin ihan piipussa sairastelujen takia ja nyt taas koneet ei toimi kunnolla ja vähästäkin nettiajasta pitää kiistellä muun perheen kanssa.

Onnea siis odotteluun tulevalle isoäidillekin!!

Sukkien neulominen on muuten siitä hassua, että niistä ei tavallaan tule pidettyä lukua.
Ajattelin tuota sukkapostia kirjoittaessani, että enpä ole tänä vuonna vielä sukkia kutonut kuin ehkä 2-3 paria.
Tarkemmin ajatellen niitä taitaakin olla ainakin puolet enemmän... Täytyykin mennä laskemaan :).

Hyvää pääsiäisaikaa!!

Anonyymi kirjoitti...

Sukkatauko menossa! Perillisten perheitä seurattuani päätin olla vähän aikaa lahjomatta sukilla. Jospa sitten syyskuussa syntyvälle (6. lastenlapsi) tekisin jotain erikoista. Männä vuonna n. 74 paria. Hyvää ja rauhallista pääsiäistä! (Mummot vähän höperöityy aina uusista tulokkaista).