sunnuntaina, maaliskuuta 07, 2010

Muutakin kuin sukkia

Kirjasto- tv-käsityöhuoneeni on ollut remontin jälkeen hillityn värinen. Tietysti metritolkulla kirjoja tuo oman väriläiskänsä huoneeseen. Istun ja neulon, istun ja luen sekä istun ja neulon ja katson telkkaria vanhassa 60-luvun nojatuolissa. Toisessa nojatuolissa on puikkoja ja lankaa ja keskeneräisiä töitä ja menossa olevia töitä, jotka kyllä siivotaan piiloon pienimpien vieraiden ulottuvilta. Tuolit kaipasivat marraskuussa piristystä ja aloitin Nalle-lankojeni tuhoamista, mutta ruskeaa jouduin ostamaan ja lainaamaan/käyttämään Uhoavan varastoja. Nyt ne ovat olleet jonkin aikaa valmiit ja käytössä, mutta en saanut punnittua kulutusta. Sekin on nyt tehty ja saatu kuvattua ulkona kirkkaana päivänä.
Nyt molemmissa nojatuoleissani (minähän niitä pääasiassa käytän!) on kauniit nojatuolimatot -istuinsuojat (?).

Malli:isoäidin neliöt, virkattu yhteet
Lanka: Nalle
Virkkuukoukku 3 mm/2,5 mm?
Kulutus: 690 g

Ainahan niitä sukkia valmistuu. Tico ticosta piti tulla junasukat, mutta tulikin tavalliset vauvan sukat. Posotin vaan joustinneuletta menemään. Junasukat piti ehdottomasti tehdä ja nyt ne on valmiina matkalle Etelä -Eurooppaan pieniin jalkoihin. Toiset ovat aikuisen naisen sukat valmiiksi raidoitetusta langasta. Ruskean eri sävyissä ja niin minulle mieleiset, että saatan pitää itsekin nämä sukat.

Malli: Junasukat
Lanka:Gjestal Frost (superwash ull 75 % ja polyamid 25 %)
Puikot:Knit pick´s 2.25 mm
Kulutus: 25 g

Malli: perussukka, vahvistettu kantapää
Puikot: 3 mm ruusupuu-puikkoni
Lanka: Järbo Garn mellanraggi
Kulutus: 75 g

On tässä muutakin tehty, niistä sitten kun saan valmiiksi. Vietin eräänä lauantaina yhden ratkihauskan kuusituntisen Tuulian pajassa. Oli tosi rentouttavaa keskittyä oppimaan uusi tapa neuloa pusero ylhäältä alaspäin ja lähes ilman saumoja. Nallen mallipuseroni on vielä kesken ja esittelen sen kun kerkiän saada valmiiksi.

10 kommenttia:

MariL kirjoitti...

Ihania isoäidinneliöitä, ja nättejä sukkia myös. :)

Unknown kirjoitti...

Ihastuttavia isoäidinneliöitä, ne on aina yhtä koukuttavia ja houkuttavioa :)

Sipi kirjoitti...

Ihanan värikkäät suojat teit, tosi kauniit :)

Äipän touhut kirjoitti...

Kivannäköiset isoäidin neliöt nojatuoleja suojaamaan.

sibylla kirjoitti...

iso äidin neliör ovat aina mukavan näköisiä ja niihin saa myös uppoamaan jämälangatkin!

Näppi kirjoitti...

Tosi kauniit istuimen suojat oot teheny. Värit sointuvat yhteen hienosti. Multa ois jääny tekemättä, sillä en juuri ossaa virkata. Mun paitapajan paita on myös kesken... saa nähä millon valamistuu.

famu kirjoitti...

Muistelen,että olisin tähän jo kommentin laittanut,mutta eipä sitä näy.Totean siksi nyt,että kauniita ovat nuo neliötyösi.Niin kiva idea,että tekisi heti mieli alkaa tuhota omia lankavarastoja.- Voimia talvisiin päiviin.Kyllä se kevät jo oven takana kolkuttelee!

Seijasisko kirjoitti...

Kivat värit ituinsuojissa kuten myös sukissakin. Kiitos vierailusta blogissni..olen saanut pikkuryijyn alkuvalmiselut tehtyä ja huomenna alitan nukkien neulomisen.:) Hyvää viikonlopun jatkoa!

Pirena kirjoitti...

Kauniit nuo tuolinsuojukset. Monessa blogissa on näkynyt tätä isoäidinneliötä käytetyn moneenkin työhön.

MysteryKnitter kirjoitti...

Hienot ovat suojukset! Hienot sukat olet neulonut.