maanantaina, joulukuuta 27, 2010

Valmistuneita

Kaikkea pientä on valmistunut loppuvuodesta, bloggaamaan ei ole ehtinyt kaiken kiireen keskellä. Joulunpyhät hujahtivat sairastaessa ohitse, niin itseltä kuin vierailta. Varsinainen hospitaali oli täällä ja sai mummikin yöllä istua pienen itkeskelevän kanssa nojatuolissa. Siinä oli helpompi toisen nukkua -ei mummin. No neulomiseeen takaisin. Niin on neulottu sellaista, jota on voinut tehdä jonkun kerroksen iltaisin sekä enemmän junamatkoilla ja kämmekkäitä neuloin kyllä koulutuspäivillä. Kolmet aikuisen naisen lapaset sain valmiiksi joulun alla tai oikeammin lapaskuussa lahjoiksi tyttärille ja miniälle. Kuvasta puuttuu yhdet tummanvioletin sävyiset lapaset. Lanka oli ihanan pehmeää merinovillaa ja toivottavasti lämmintä.

Malli:peruslapanen peukalokiilalla
Lanka: Punta Yarns
Merisoft
Puikot 3,5 mm bambut

Kulutus: yhteensä 225 g


Sukkia on syntynyt ja sukkapareiksi asti ehtivät ennen joulua isot miesten sukat TeeTeen Pallaslangasta. Tarkoitus oli saada nahkapohjat, mutta mutta... Ostin valmiit nahkapohjat kokoa mies, mutta ne olivat ihan liian pienet. Saivat pohjalliset mukaan, jotta voisi itse tehdä sukkiin pohjalliset. Takana pilkottaa kesäiset naisen sukat Novitan Orvokki-langasta. Lahjoiksi kaikki.

Malli: perusmallini, vahvistettu kantapää ja kiilakavennus
Lanka: Novita Orvokki ja Tee Tee Pallas
Puikot: KP joku koko
Kulutus: 85 g ja 150 gKämmekkäät ihanan pehmeästä reumalangasta matkasivat Länsirannikolle gnu-mamman reumaattisia sormia ja ranteita lämmittämään. On kuulemma heti aattona jo koekäytetty ja hyviksi ja toimiviksi todettu. Olin kuulevinani jonkun vihjaisun kyynärpäistä -ehkä sitten kevään synttäriksi sellaiset lämmittimet. Lanka on hidasta neulottavaa ja riittoisaa, kämmekkäät ovat todella pitkät ja malli unettavan yksitoikkoinen ja tylsä. Valitsin sen, että voin tehdä ja kuunnella luentoja.

Lanka:Reumalanka
Malli: 76 s 20 2n- putki ja jossain välissä peukalolle aukko
Puikot 2,5 mm bambut
Kulutus: 45 g

4 kommenttia:

Villasukka kirjoitti...

Mummit ovat tärkeitä olemassa. Hyvää uutta vuotta!

Merja kirjoitti...

Täällä kirjoittelee yhden Helsingin junamatkan vieruskaverisi! Ihastuin reumalanka-ajatuksesta niin kovasti, että kävin ostamassa yhden kerän lankaa Kodin Ykkösestä ja päätin tehdä kämmekkäät äidille. Sitten piti surffata ja etsiä ohjetta ja törmäsin sitten blogiisi ja kämmekkäisiin, jotka olen nähnyt ihan livenäkin! Hyvää vuoden vaihdetta!

iso gnu kirjoitti...

Kiitos kommenteista!
Pienestä (jopa 8 kk) ne pienet muistavat mummin -nähdessään saan ison hymyn! :)
Mummius on tärkeää minustakin! Lapsenlapset ovat tärkeitä!
Minulle tärkein isovanhempi oli isäni isä.

Olipa kiva Merja, että eksyit blogiini. Kiitos kommentista! Matka sujui sutjakasti neuloen ja rupatellen. Vielä tulee jotakin reumalangastakin...
Hyvää vuoden vaihdetta molemmille!

MysteryKnitter kirjoitti...

I never met my paternal grandparents. I never met my maternal grandfather. I met my maternal grandmother, and oh boy, she became so important my world crashed, when it was her time to go. This is the 17th year without her.