lauantaina, maaliskuuta 19, 2011

Raitoja, raitoja

On täällä jotakin tapahtunut käsityörintamallakin. Keskeneräisiä on lukuisa määrä kuten ennenkin. Rantautuu niitä muualtakin, ettei kaikki ole minun aikaansaannoksiani. Äiti antoi nypläyksiään, jotka pitäisi viimeistellä. Nypläys on ihan outoa minulle, mitä nyt on katsellut vierestä äidin nypläämistä. Tänään kaupungulla ollessa kuulin, että Tokmannilta saa tavan Nallea 4 kerää kympillä. Värejäkin oli ihan hyvin. Ostin sitten äidille kaksi erää eli 800 g. Reilu kuukausi sitten vein toista kiloa ja alkavat olla aika vähissä kuulemma. Nuo vien sitten huhtikuussa kun pyöreitä tulee täyteen-80v.Langat ei ole lahja, vaan ihan muuten vaan.


Villahousut yhdelle pikkugnulle valmistuivat vuosi sitten ja alkoivat käydä pieniksi. Nyt sitten uudet raitahousut valmistuivat samaiselle pikkugnulle hieman isompina ja edelliset siirtyvät seuraavalle.
Lanka on samaista 7 V varastoani eli pohjana kolmea eri ruskehtavaa lankaa ja muutamia punaisia kerän nöttösiä. Päättelyä riitti taas kerran, vaikkei saumojen ompelua. Päälle oli sopivat ja ovat olleet käytössäkin. Nyt ilmat alkavat lämmetä, vaikkakin tänään satoi iltapäivällä lisää lunta vähäsen.

Malli: vähän mittoja otettu pikku-gnusta ja sen mukaan sitten neulottu mutulla ja mitä lankaa sattui käteen ja miltä näytti.

Lanka: 7 V
Puikot: 3,5 tai 4 bambut pyörönä ja sukkapuikkoina
Kulutus 200 gSukkiakin on valmistunut sekä naisten kokoa että lapsille junasukkia aloitetuista keristä.

Punavalkoiset jotakin vanhaa 7 v lankaa ja perusmalli 3,5 bambuilla ja koko nainen 41-42.
Kulutus: 90 g

Junasukat
Lanka: Nalle Orvokki loppuja ja joku jämäkerä Nallea
Kulutus: 35 g

9 kommenttia:

MariL kirjoitti...

Ihanat raitapöksyt ja niin hurmaavia sukkia! :)

sirimi kirjoitti...

Nätit raitahousut! Värit sopivat niin hyvin yhteen.
Hyvännäköisiä sukkiakin. :)

Kaisu kirjoitti...

Ihanat villapöksyt:)!

katja73 kirjoitti...

Raitapöksyt on tosi kivat, harmi ettei mulla ole enää villahousuikäisiä, enkä kyllä jaksa enää 170-senttiselle pojalle alkaa väsäämään moisia :)
Mä olen vääntänyt raitasukkia ja mietin kerran, että mistä moinen vimma onkin tullut, kun erikokoisia seiskaveikkasukkia kahden kerroksen raidalla onkin pälkähtänyt päähän mutta täältähän se :) Kiitos innoituksesta, lähden jatkamaan,vasta kahdeksas pari menossa vajaassa kuukaudessa, mutta näitä kun tekee niin seuraavaa väriyhdistelmää jo miettii. Koukuttavaa! Aurinkoisia neulepäiviä sinne!

-maria- kirjoitti...

Tosi kivat villahousut!

Sipi kirjoitti...

Onpas kivan pirtsakat raitahousut :)

Matleena kirjoitti...

Kivat raitahousut ja taatusti lämmittävät mukavasti pikkugnuta! :)
Minulla on pyörinyt mielessä sellainen neulottu raitaliivihame ja tuntuu, että sellainen on pakko tehdä jollekin pikkutytölle, että saan sen pois "päästäni". ;D

Helmis kirjoitti...

Kauniita ja ihastuttavia käyttöneuleita kaikki tyynni!

MysteryKnitter kirjoitti...

Ihania neuleita!