Saturday, July 12, 2014

Kukkiva sormivaleangervo


Vuosi vuodelta sormivaleangervo on ihanan rehevä. Lehdet ovat upeat, mutta valkoinen kukinto on kovin hento ja vaatimaton. Nyt se on alkanut kukkia vauvan sukkia ; junasukkia ja tavan sukat. Kukinta kesti vain lyhyen kuvaushetken ajan.


Valmistuneita on kahdet junasukat ja yhdet resorivartiset raitasukat. Oikealla on nuo resorivartiset sukat vauvalle, 40 s. Jalkaterä on kuin junasukassa. Tuo malli sopii hyvin vauvan jalkaan. Puikot 2.5 mm ja lankana On Linien ohut sukkalanka. Kulutus 20 g. Vaesemmalla jraita-junasukat on samaa lankaa ja saman koon puikoilla neulottu. Vaaleanpunaiset junasukat on Novitan Pikkusisko -lankaa. Molempiin junasukkiin meni 25 g, joka menee jokakerta junasukka pariin.


Isompiakin sukkia on valmistunut. Alimpana on Novitan polkka langasta perussukat naiselle ja kulutus 85 g. Valkoiset pitsisukat valmistuivat vähän aiemmin ja nyt siis punaiset on valmiina 7 V-langasta, jota kului 85 g.
Keltaiset ovat äiti Puffan lankaa, jota olen ostanut Jyväskylästä Käsityömessuilta. Nyt lankaa saa muistaakseni Poppelistakin. Väri on keltaista ja oranssiin taittuvaa keltaista ja raidoituksesta on muodostui näihin lapsen sukkiin kerroksen mittaisia. 44 s, varsi 1 n , 1o kiertäen ja muuten perusukka. Puikot olivat 3,00 mm. Kulutus 45 g. Saan toisetkin vielä samasta kerästä. jollekin toiselle lapselle. Ajatelkaa miten aurinkoiset nuo sukat ovat syksyn harmailla sateisilla keleillä.

Kaikkiaan nyt on valmistunut kuusi lisää KYHäily-töistä. Tässä koko keko valmistuneita. Kesken jää osa töistä valitettavasti. Lomasuunnitelmat ovat muuttuneet niin tiuhaan tahtiin, että itsekin on välillä vähän sekaisin. Pidempi lomamatka jää nyt johonkin toiseen kesään. Kaikkea muuta on tunkenut meidän suunnitelmia sotkemaan. Ajattelin itsekseni tässä Länsi-rannikolle vanhenevia vanhempia katsomaan yllättäen. Tuo matka ei ole joillekin matka ei mikään. Mutta minusta on rankkaa ajaa yksin pikkukotterollani vajaat 300 km suuntaansa. Yleensä yksin kuljen junalla, mutta paikan päällä tarvin autoa.

Luettelo käsitöistä:
valmiit työt vihreällä

1. Jäätelösukat eli vauvansukat makkaravarrella
kelta-oranssista langasta

2.Lapsen sukat Zauberball-langasta
3. Jäätelöiset junasukat
4.Zauberball Creazy sukat aikuiselle
5.Synttäri-viirinauha virkaten
6.Punaiset pitsisukat

7.Neon-lapaset
8.Vaaleanpunaiset junasukat
9.Vihreät Pallas-sukat
10.Hanko-kassi
11.Raitaiset junasukat
12.Raitaiset vauvan sukat

13.Vaaleanvihreät junasukat
14.Polkka-sukat
15.Keltaiset karkkisukat
16.Miesten harma-sinisukat
17.Vauvan pipo
18. Värikäs neuletakki
19. Valkoiset pitsisukat
20 Hitchiker

4 comments:

Matleena said...

Hyvin näyttää kukkivan tuo sormivaleangervosi, vaikka onkin niin lyhytikäinen kukinto! Ja niin upean värisin kukin. ;)

Osakainen said...

Runsas kukintahan tuossa on ;)

Susu said...

Voi kun kiva yllätys kun poikkesit! Niin kiva et heti laitoin puikoille seuraavat Kertut... Ohjetta en kyl muistanu lukea;)
Gnusuvussa ei varmaan kellään varpaita palele ja noi viirit on tosi hauskoja.
Toivottavasti Muumit oli kivoja ja retkikeli suotuisa.
Mukavaa kesänjatkoa!

MysteryKnitter said...

Awesome pile of socks.