Sunday, September 28, 2014

Kukkien ja kiitosten aika


Eilinen päivä oli varsinainen juhlapäivä, mutta joitakin työasioista viimeisiä hoidettiin. 
Sain valtavasti upeita kukkia, halauksia, sydämellisiä puheita, ihania ja mietittyjä lahjoja. En ole edes jouluna saanut niin paljon milloinkaan lahjoja. Olo on hieman sekava; kiitollinen näistä työvuosista ja hämmentynyt uuden edessä, haikeus ja vapaus, ilo ja ikävä. Se on siis loma ja sitten eläke. 

Kiitos kaikille syntymäpäiväonnitteluista!


Syyskuu kiristi tahtiaan loppuaan kohti kuin sika juoksuaan. Sanoisi äitini, jolla on takataskussa monen monta hulluakin sanontaa. Työtä oli loppuun asti ja tiedostot ja mapit ja meilit on pääosin edelleen raivaamatta, kun oli nin paljon muuta ja usein jonkun muun jotain muuta kuin omaa.
Perjantaina oli viimeinen työpäivä ja kukkia ja kiitoksia ja kaikkea kivaa ja odottamattoman ihanaa sain. Olen kiitollinen, hämmentynyt ja kuin pikkulapsi kaiken saamani keskellä. Kuvassa on  kaikki ihanat kukkakimput.

 
Tänne voin laittaa yhden kuvan eräästä hauskimmista ideoista. Neulon matkoilla, koulutuksissa ja muuallakin. Kokouksissa en neulo koskaan. Vastaavat kollegani eri puolilta Suomea antoivat virallisen lahjan kuten kaikki muutkin eläkkeelle jääneet ovat saaneet. Yllätys, yllätys kaikki paikalle päässeet olivat ostaneet lisäksi lankakerän! Jokainen kerä oli erilainen ja kaikissa oli jokin juttu. Siis ajatuksella ostettu lankakerä! Jokainen oli miettinyt minua ostaessaan kerää! Olin saanut jonkun mieskollegani eka kerran ostamaan lankaa ja käymään lankakaupassa! Minulla tulee itku silmään kun tätä kirjoitan.


Lokakuuhun siirsin kaiken, minkä voin syyskuusta. Kaikki kontrollit , hammaslääkärin, kampaajan, tulevan silmäleikkauksenkin ja tapaamisia ja kokouksia. Ehkä silti kuitenkin jotakin ehtii valmistumaan. Sukkia on jotakin valmiina Sukkasatoon ja alla kuva näistä sukista. Muut valmiit kuvaan ja postaan lähiaikoina.
 
 
Kuusi paria on valmistunut sukkia tässä pikku hiljaa syyskuun aikana. Tänään sain pääteltyä kaikki ja kuvattuakin.
Vasemmalla kaksi paria on leikki-ikäisten kokoa. Molemmat Nalle-lankaa. Alimmat pätkävärjätyt ja koko 30 ja siniset olivat kokoa 26. Olivat, koska hävisivät saman tien tänään, kun sain valmiiksi.Kulutus isompiin 50 g ja sinisinn 40 g.
 

Vauvasukkia on valmistunut useammat eli viisi paria. Kaikki lanka näihin on  Susulta ostettua kesälomalla; Babyull Lanett. Minusta se on kiva lanka neuloa. Yhdet näistä menee sukuun, kun on nyt pieni tyttö tullut maailmaan. Muuta varmaankin hyväntekeväisyyteen jonnekin. Junasukka on tuttu vanha mallai ja yhdet raitasukat. Kulutus junasukkiin óli 30 g yhteen eli 120 g ja raitasukkiin 25 g.

10 comments:

Pirena said...

Kiitos lohduttavasta tiedosta että käsi voi olla kauankin kipeä. Tänään se on tosiaan ollutkin ja iltaa kohden vaan pahenee. Vähän oma vikakin kun aamupäivällä peuhasin tuolla lankavarastossani. Kyllä mulle ohjeet annettiin sairaalassa, että ei saa viikkoon rasittaa, mutta nyt sen uskon.

Matleena said...

Onnellisia eläkepäiviä sinulle! Toivottavasti viihdyt uudessa "säädyssäsi" yhtä hyvin kuin minä olen viihtynyt. Kukat ovat kauniita ja niitä on aina mukava saada, mutta tuo lankakerälahja on aivan ihana. Raskitkohan käyttääkään niitä lankoja.

iso gnu said...

Pirena: mua hermostutti tuö käsikipu viime kesänä. onneksi sitten joku kertoi omasta kokemuksesta. Tieto helpottaa ja kannattaa olla rasittamatta kättä.
Matleena: Niin, olen itsekin miettinyt, mihin niitä raaskii käyttää. Tekisikö huivin , jossa olisi kaikista langoista osa.? Eiköhän jokin tule mieleen jossain vaiheessa. Mielion kyllä myllertänyt asian yhteydessä, mutta innolla olen uuden edessä kuitenkin.

sibylla said...

Voi kiva idea työkavereilta tuo lankakerä juttu. tervetuloa eläkeläisten kiireiseen "elämään" :)

Anonymous said...

Hei,
Hyvää lomaa ja antoisia eläkepäiviä! Pidetään yhteyttä!T. TarjaS

Anneli said...

Onnea sinulle, tämä on kuule kivaa, uutta elämää :)
Ihania kukkia ja upeita sukkiakin olet tehnyt .

iso gnu said...

Sibylla : eikö ollutkin kiva idea. Kiitos tervetulo- toivotuksesta ja kiireisestä on tuntunut. nukun näet ihan älyttömästi--päiväunia ja pitkät yöunet.
TArjaS. lulisin, että täämn väsymyksen hävittyä aikaa jäisi yhteydenpitoihoon enemmän.
Anneli: kukista olen nauttinut ja kiitos onnitteluista ja innolla odotan tätä vaihetta elämässä.

Päivikki said...

Ihana lankalahja ja kauniita sukkia! Mukavia eläkepäiviä!

Osakainen said...

Onnea uudelle elämäntavalle! Ihania kukkia ja tuo lankalahja on tosi hieno.

MysteryKnitter said...

Enjoy your new life! Enjoy the gnu - princess! She must be cute.