Monday, October 27, 2014

Sukkaa pukkaa

Suuri Käsityö-lehdessä oli viimeksi sukkien ohje, joka osui ja upposi. Ihan pakko oli mennä ostamaan uutta sukkalankaa, vaikka laatikot pullottaa entisiäkin. Ohjeeseen jäin koukkuun, kiitokset Susulle ohjeesta. Mutta  minut tuntien sukat ei ihan ohjeen mukaan ole tehty. kuvio jatkuu kärkeen asti. Kantapää on ihme ja kumma ohjeen mukainen näissä ekoisssa sukissa.
Anteeksi kuvien laatu, silmien näkökyky ei ole vielä tarkka. Mutta pitäisi pikku hiljaa kohentuman. Kauaksi näkee hyvin ja silmät ei rasitu. Lähityöskentelyä pitää tehdä lyhyissä pätkissä.


Sukkien malli on kiva, sen oppii nopeasti. Jännitin, että riittääkö lanka, mutta riitti hyvin. Tundra on suloisen pehmeää lankaa. Nämä suunnittelin joululahjaksi. Värikin on sopiva. :)

Malli: Viimeisin Suuri käsityö
Lanka: teetee Tundra
Puikot: 3,5 mm KP cubic
Koko: nainen
Kulutus: 90 g

 

Valkoista teki mieltä kokeilla ja sitten otin Seitsemän veljestä puikoille ja kivan näköiset niistäkin tuli.- ainakin omasta mielestäni. Vaikkakin Tundra on mukavampaa lankaa ja pehemän suloista. Eivät oel viimeiset tällaiset sukat, vaan kyllä niitä syntyy lisää vielä.

Malli:Suuri Käsityö
Lanka: Seitsemän veljestä
Puikot 3,5 mm cubic
Koko:nainen
Kulutus: 100g

Löytyi veilä kerä raitalankaa, kun tarvin neuleen,jota ei tarvi katsoa neuloessa. Loppu raitalankaa tein valkoisen kanssa vuorotellen kolmen kerroksen raitoina lapsen sukat. Aika hauskat raidat silläkin tavalla.

Malli: oma perussukkamalli
Lanka: Seitsemän veljestä
Puikot: 3,5 mm bambut
Koot: nainen ja lapsen koko 30
Kulutus: 80 g ja 60 gLoppu viimeksi vielä miesten sukat, joita on tilattu. Perusmallillani tein ja raidoituksen epäsymmetrisesti. Eka sukan tein lähes puolisokeana. Kolme kertaa kuopuksen piti korjata. 2 o , 2n menee hyvin, sen tuntee sormissa, että menee oikein. Sileäkin menee samoin. Lankana oli Seitsemän veljestä ja kulutus oli 125 g.

jotain vielä voisi ehtiä neulomaan Sukkasatoon, joka päättyy perjantaina. Aika monta paria olen ehtinyt neuloa. Laskinkohan oikein, eli 19 paria. Olen ihan tyytyväinen asiaan.

6 comments:

Anneli said...

Voi mahoton, miten paljon kauniita sukkia olet tehnyt :O
Paranemista silmillesi ♥

Osakainen said...

Mielettömästi ihania sukkia. Minulta jotenkin jäi taas tuo sukkasato aika vajaaksi. Tuli takapakkia.
Onko silmiäisi operoitu?

Matleena said...

Paljon olet sukkia taas saanut aikaan! Samaa mieltä olen kanssasi tuosta Susun sukkamallista, jota oli niin kiva tehdä ja sillä tulee kauniit sukat.
Minäkin mietin samaa kuin Osakainen tuossa edellä, siis silmistäsi. :o Joka tapauksessa paranemista toivon näkökyvyllesi. :)

iso gnu said...

Viikko sitten kaihi leikattiin molemmista silmistä. Leikkaus meni hyvin. Mutta kirkasta on, valot tuntuu tosi kirkkailta. Onhan silmissä ollut pitkään harmaa suodatin...;)

Susu said...

Huima sukkasatosaldo sulla kaiken kiiren keskellä!
Kiva nähdä oma malli täällä blogissa ja kiva kuulla et joku tykkää. Kiitos:)

MysteryKnitter said...

All the best for your eyes! Take it easy. Don't panic.