Sunday, February 22, 2015

Pääteltyjen neuleiden kasa

Viime viikkoina olen tehnyt vauvoille kauas maailmalle nuttuja ja vähän muutakin. Nyt tänään otin itseäni niskasta kiinni ja aika pitkään tosiaan sain istua ja  päätellä. Pyykkiä pesin välillä ja kahvitkin join ja kuuntelin radiota ja katsoin nauhoitettua ohjelmaa. Lopulta jokainen langanpää oli päätelty. Osin nuttuihin ja pipoihin on käytetty kerän loppuja ja siis pääteltävää riiti senkin takia. Tällaisen kasan viimeistelin.


Näitä ei voi oikein laskea tuohon edellisen postauksen haasteeseen, kun puuttui vain päättelyt. Mutta hyväntekeväisyyteen koko kasa on menossa joka tapauksessa. .Eritellään vähäsen näitä.


Neljä vauvan myssyä on valmistunut. Kaikissa on käytetty  lankana Novitan Woolia ja Nallen loppuja. Puikot 3 mm cubics ja 84 s aloittaessa. Pipoja on valmistunut nyt kahdeksan tämän vuoden puolella. Kulutus näihin neljään on yhteensä 65 g. Oikeastaan vaim vasemmanpuoleinen pipo on PTTH-työ, koska aloitin sen 20.2.15.


Kolme Etiopian nuttua pyörönä on valmistunut kuten ennenkin. Nyt tämän vuoden puolella on nuttuja olen neulonut yhdeksän kappaletta ja kymmenes on puikoilla taas. Viime mainittu oli teatterimatkan bussineuleena. Näissäkin on pääsääntöisesti  käytetty Woolia ja jonkin verran Nallea on mukana. Puikot 3,5 mm pyöröt ja olkasaumoissa on kolmen silmukan päättely. Kulutus oli yhteensä nuttuihin 200 g.


Yhdet ainoat junasukat, joissa oli lankana  Salida California. Kulutus oli näihin sukkiin 29 g. Sukat neljännet vauvan sukat tänä vuonna. Kaikkiin vauvaneuleisiin kulutus oli yhteensä 294 g.

LANKALAIHIS 2015 tilanteen päivitys 22.2.15
                                      ostettu lankaa  +1 150 g
                                      kulutus(blogattu) - 1 156g
                                      annettu: -84 g
eli lopputulos tällä hetkellä miinuksella 90 g ja onneksi paljon keskeneräisiä! ;)

9 comments:

pappilanmummo said...

Iloisia neuleita ja neuleiden vastaanottajatkin varmaan tulevat iloisiksi.
Tuo haaste on mukava.

MariJ said...

Hienoa, olet nyt myssylläsi mukana haasteessa! :) Saanko käyttää tuota myssyn kuvaa, kun teen kuvakollaasia myöhemmin? Jos et halua uutta kuvaa ottaa, niin annatko luvan minulle napata tuon myssykuvan ja vaikka rajata siitä tuon vasemmanpuoleisen myssyn kollaasia varten? Kuvalupaa ei tietenkään ole pakko antaa, mutta olisi kiva, jos tempauksen loppukoosteessa olisi jotain muutakin kuin tekstiä. ;)

Matleena said...

Melko monelle vauballe siinä on lämmikettä! :) Ja kova työ päätellä kerralla kaikki, huh. Sitä välttääkseni minä päättelen yleensä langat heti työn valmistuttua.

Osakainen said...

Ihania neuleita.

Seikku said...

Voisitko kertoa lisää Wool-piposta: pipon pituus ennen päälakikavennuksia? Miten kavennat?
Mitä tarkoittaa Etiopian nutun "olkasaumoissa kolmen silmukan päättely"?

iso gnu said...

Kiitos kaikille kommenteista!

Seikku: kiitos kysymyksistä ja tulee tarkennettua. Olen näköjään kirjoittanut kolmen silmukan, kun tarkoitus oli tarkoittaa kolmen puikon päättely ja seuraavana Ullan linkki ohjeeseen:
http://www.ullaneule.net/0305/neuvot_kolmen_puikon_paattely.html

Vauvan myssy: alunperin poimin koon Marrtojen ohjeesta ja muuttelin sitä 84 silmukkaa ja 2 n 2o 30-32 kerrosta. kavennukset summamutikassa vähäsen, mutta useimmiten kavennan ensin joka toisen 2n kohdalla 2n yhteen(ei mene tasan) ja sitten välikerros ja sitten loppujen nurjien kohdalla uudet kavennukset ja välikerroksella on siis 2 o ,1n. Välikerros ja Oikeita silmukoita kavennan ensin, jättäen väliin ja silmukan ja sitten aina kaksi yhteen. Viimeiset silmukat vedän langan läpi. Olen tehnyt vielä usein yhden välikerroksen näissääkin pariin väliin- Auttoiko yhtään tämä sekava sepustus.

Tässä vielä linkki Marttojen ohjeeseen:http://www.vantaansanomat.fi/kumppanit/martinlaakson-martat/231306-neulo-vauvalle-myssy

Seikku said...

Kiitos, minä koetan näillä ohjeilla ja kysyn lisää jos tarvis :)

iso gnu said...

Seikku: Saa kysyä😊

satunNainen Paula said...

Pienille ihmisille on niin kiva neuloa! Noita etiopialaisia en ole koskaan tehnyt, pitäisiköhän muutama tehdä nyt PHHT-haasteen merkeissä...