Saturday, May 02, 2015

Sukkia ja 9-v synttäriarvonta!

 Lapasia olen tehnyt paljon, paljon harvemmin kuin sukkia. Joku pari lapasia valmistuu joskus. Nyt sain yhdet valmiiksi ja aika isoja jo voi tehdä lapsenlapsillekin. Kuvissa väri ei ole ihan oikein. Kuvattu otettu juuri ennen lahjaksi vientiä lähtökiireessä.

Malli : Aili-lapastenkuviointi (ohje Ullaneule)
Lanka: Nalle yksivärinen ja Nalle joku raitalanka
Puikot: KP 3mm cubic´s
Koko: 130 cm (sopivat olivat)
Kulutus: 50 g

Keltaraitaisista langoista sitten valmistui kaksi paria aikuisten sukkia. Oikeanpuoleisen langan ostin Lapin matkalla ja toinen jostain muualta. Langat olivat ihania neuloa ja raitoja katsellessa sukatkin valmistuivat nopeasti.Nyt flunssassa ja kipeänä ollessa tätä väri-iloa oli kiva tikutella menemään.

Malli: perussukkani
Lanka (vas.): Regia Stripemania Color
Puikot: 3mm cubic´s
Koko 39-40
Kulutus: 86 g

Oikeanpuoleiset sukat
Lanka: Austerman step 
Puikot: bamut 2,5 mm
Koko: 39-40
Kulutus: 63g


Seitsemän veljestä varastoja on ja vähän niitä vähentelin. Vaikka miesten sukat ja naisten keltaiset pitsisukat veivät jkv pienemmäksi varastoja, muttei oikeastaan mitään lovea tullut näkyviin.

Malli: Pitsisukat
Lanka: 7V
Puikot: 3,5 mm bambut
Koko: 38
Kulutus: 97 g

Malli: perussukkani
Lanka: 7 V
Puikot: 3,5 mm bambut
Koko: 42-43
Kulutus: 126 g


Näitä kuvioita olen ihaillut jossain blogissa. Oli pakko kokeilla. Ajattelin vain vähän neuloa ja katsoa, mutta se meni vauhdilla ja tein molempia sukkia yhtaikaa. Sukat ovat sopivat minulle --vaikkakin näyttävät miellyttävän muitakin. Tylsää oli vain päättely; kymmeniä langanpäitä. Tein päättelyä pätkissä ja loput vappuna kun oltiin tyttären perheessä käymässä.

Malli: perussukka, kuviointi bongattu jostain blogista
Lanka: 7 V
Puikot: 3,5 mm bambut
Koko: 40
Kulutus: 106 g

Tosiaan aloitin bloggaamisen lähes yhdeksän vuotta sitten eli 5.5.06 jonkun aikaa seurattuani neuleblogeja. (Kiitos Kurjenmarja huomiosta, siis aikani kuluu nopeasti, kun kirjoitin kuusi ja on yhdeksän vuotta kulunut.!) Ajattelin laittaa muistiin itselleni, mitä kaikkea olen neulonut vuosien varrella.
Onhan sitä monenlaista tullut tehtyä, vaikkakin sukkia on neulottu paljon. Olen ollut mukana Sukkasadossa varmaankin aina, pipoja on tehty ja samoin lapasiakin. On valmistunut apupupuja, on saatu valmiiksi too-osi vanhojakin töitä fufo-tempauksissa. Viime vuosina on hulluteltu Kesäyön hullutuksessa. Tehty paljon hyväntekeväisyyteen ja viimeksi oltu mukana  PHHT :ssa eli paastonan haaste hyvän tekemiseen. Monen monta kertaa olen neuloessani saanut ajatukset järjestykseen ja stressi on helpottanut. On löytynyt monia blogituttuja ja osan olen tavannut livenäkin.

Vielä on tarkoitus jatkaa ja nyt pähkäilen , mitä kautta alan seuraamaan blogeja blogilista lopettaessa. Eiköhän sekin selviä toukokuun aikana. Mutta jos Sinulla on vinkkejä, niin otan vastaan niitä.

Nyt synttäriarvonta alkakoon! Se kestää ad 5.5.2015. Palkintona on lankaa ja jotain herkkua.


28 comments:

AnniKainen said...

Onnittelut pitkästä ja ansiokkaasta blogitaipaleesta. Paljon olet saanut aikaan. Ihailtavaa!

Suosittelen Feedlyä. Sen avulla on helppo seurata blogeja.

Leena P said...

Onnittelut! Ahkerat kädet sinulla.

Kurjenmarja said...

Bloglovin on minulle toimiva tapa seurata blogeja. Itselläni ei siellä tosin vielä montaa seuraajaa ole, mutta se selittunee blogini nuoruudella :). Juuri liityin myös blogipolku.com sivustolle, joka vaikuttaa bloglovin sivustoon verrattavalta, mutta suomalaiselta sivustolta. Ainakin vielä toimii, miten sitten jatkossa kun blogien määrä lisääntyy.
Itse olen seurannut blogiasi jo aikoinaan (2009) kun itsellä viimeksi oli neuleblogi. Pidin pitkähkön tauon ja aloitin nyt vuodenvaihteessa uudestaan ja uudella innolla ja enrgialla. (Tekstissäsi muuten lukee että aloitit lähes kuusi vuotta sitten, vaikka tarkoittanen yhdeksää.) :)
Kiitos mukavista lukuhetkistä silloin ja edelleen!

Teija Hämäläinen said...

Onnittelut monesta blogivuodesta!
hamalainentm@gmail.com

Anonymous said...

Onnittelut pitkästä blogitaipaleesta. Nuo raidalliset sukat ovat tosi kauniit.Sekä nuo itseraidoittuvat keltaiset ja ruskeat. Pistisukkia olen myös itse tehnyt, joten sen osaa jo ulkomuistista. Joten odottamaan arvontaa, jos tärppäisi.Lanka on aina tervetullutta. Hyvää jatkoa Marjatta

Riikka said...

Mä olen tykästynyt tuohon blogspot:n mikä lie onkaan nimeltään, siis mihin saa lisättyä nuo mieleiset blogit. Blogilistaa en ole käyttänyt aikoihin vaikka alkuunsa sitä käytin hyvinkin aktiivisesti. Arvonnassa mukana myös =)

Ingi said...

Hienoja sukkia!
Minä liityin juuri Blogipolku sivustoon.

Mammutti said...

Onnittelut 9-vuotiaalle!
Vähän hukassa oleva olohan tuli blogilistan ilmoituksen jälkeen, kymmenkuntavuotta lie sitä kautta lukenut. Jonkinverran on jo aiemmin bloggerin lukijalistaani blogeja kertynyt ja sinne lisäillyt nyt ahkerasti, samalla seuraten, mitä uutta tulee.
Hyvää ja aurinkoista kevään jatkoa!

Sude said...

9 vuotta, sitä voi jo sanoa pitkäksi bloggeri-uraksi, onneksi olkoon.
En koskaan oikein innostunut blogilistasta, joten loppuminenkaan ei juuri haittaa. Luen suosikkiblogejani omassa bloggerin lukijalistassani ja siellä niitä onkin useampi sata.

Eija said...

Onnea 9-vuotiaalle !
Itselläni ei ole blogia, mutta ahkerasti luen muiden blogeja. Muutama "vakipaikka" tietsikan suosikeissa ja niiden kautta sitten klikkailen uusille sivuille.

Inkeri said...

Onnea 9-vuotiaalle.

Mukana arvonnassa.

Susu said...

Onnittelut ysivuotiaalle! Montakohan sukkaparia sinä aikana on ehtinyt syntyä? Nykyään tulee blogeja luettua vähemmän kuin ennen, mutta pitää varmaan joku blogilistan korvike löytää. Vielä en ole tutustunut mihinkään muuhun...

seijap said...

Onnea pitkästä blogitaipaleesta. Alusta asti olen blogisi matkassa kulkenut, joskus tiiviimmin ja joskus vähän laiskemmin.
Kun googlereader lopetti niin silloin putosi blogisi seurattavissta ja kaivelin sen takaisin blogilistan kautta. Tällä hetkellä seuraan blogeja blogloving kautta ja se sujuu kätevästi, jopa iPadin kautta.

Eila said...

Onnea pitkästä blogitaipaleesta!
Minäkin pähkäilen minne siirtyä blogilistan lopettamisen myötä...

Lammas said...

Onnittelut pitkän blogitaipaleen johdosta! Itse seuraan blogeja feedlyn avulla.

JennyF said...

Paljon onnea blogillesi, pitkä taival on takana! Bloglovin on hyvä vaihtoehto, olen sitä jo jonkin aikaa käyttänyt tässä rinnalla ja siirryn nyt varmaan kokonaan siihen. Kauniita sukkia! :)

Megi said...

Onnittelut tulevasta blogin vuosipäivästä. Miten kauan lienen seuraillut boogiasi. En tiedä, mutta kauan kuitenkin.
Viimeisenä olevat itsellesi neulomasi sukat ovat aivan ihanan herkullisen näköiset. Sellaisia olen itsekin miettinyt. Taitaa kuitenkin jäädä sillä muita töitä on jonossa riittämiin.
Itsekin seurailen blogeja pääasiassa blogilistan kautta ja kummastelen minne tässä nyt sitten siirtäisi seurannan. Blogeja kuitenkin seurannassani on melkoinen määrä omaksi yllätyksekseni. Bloggeriin jo lisäsin osan seuraamistani blogeista ja totesin useiden blogien seurannan sitäkautta olevan todella hankalaa. Nyt ihmettelen miten saisin poistettuja lukuluettelosta osan blogeista jotta jäljelle jäävien seuranta olisi hieman helpompaa

Osakainen said...

Sinulla sukkia syntyy siistillä sykkeellä. Onnittelut onnistuneesta osaamisesta vuosien vieriessä vilkkaasti.

knea said...

Onnittelut pitkästä blogitaipaleesta! Sinunt blogisi taitaa olla niitä ensimmäisiä käsityöblogeja, jotka aikoinaan löysin ja joiden innoittamana sitten itsekin blogin perustin.
Bloggerin ja bloglovinin kautta seurailen blogeja.

Marla said...

Bloggeriin oon minäkin alkanut lukulistaani siirtämään.. Eiköhän siihenkin taas totu 😊 Niin ja onnea blogillesi!

Helmis said...

Voi kun on taas kivoja sukkia!!
Onnea 9-vuotiaalle! :)
Kylläpäs on ollut monenlaisia tempauksia ja yhteisneulontoja vuosien varrella - ja aimo kasa valmistuneita neuleita!!
On tämä blogi kyllä kiva, kun voi selailla, mitä kaikkea on tullut vuosien aikana tehtyä..

Matleena said...

Onnittelut pitkästä blogitaipaleesta! Monessa oletkin ollut mukana. Minä olen tainnut melkein koko ajan seurata sinun juttujasi täällä ja olen viihtynyt. :)

Lape said...

Pitkäaikainen seurailijasi ilmoittautuu mukaan arvontaan :-) blogloviniin ihastui samoin tein. Erityisesti pidän siitä kun kiinnostavia yksittäisiä blogikirjoituksia voi laittaa ns.arkistoon.

Neili said...

Onnittelu pitkästä blogiajasta.
Olen varmaan seurannut ainakin oman blogiaikani ajan.

Nna said...

Minä olen tykännyt blogilistasta ja olen vähän harmissani, kun se lopettaa.

Vanuttunut Villasukka said...

Aivan ihastuttavat nuo raidalliset pilkulliset sukat!

Sinikka said...

Pitkään oletkin blogia pitänyt. Kiva kun olet jaksanut.
Ihania sukkia.

MysteryKnitter said...

Awesome socks.