Monday, August 24, 2020

Pikavisiitti Porvoossa

Montakohan kertaa olen käynyt Porvoossa? Kaupunki viehähtää aina vaan.  Ajankohta oli valittu elokuulle monestakin syystä. Koulut olivat alkaneet ja monet paikat hiljenneet, kesä-heinäkuussa oli niin paljon muuta puuhaa. Nyt oli myös kokous Helsingissä ja samalle matkalle ympättiin muutakin.


Postimäen ulkomuseo-alue   oli vielä käymätön alue. Se oli suljettu jo ennen koulujen alkua. Eli rakennukset eivät olleet auki, eikä ollut opastusta. Hyvä kartta alueesta oli saatavilla ja mökkien luona oli hyvä selostus. Kyllä niilläkin pääsi sisälle mäkitupalaisten elämään. Alueella on siis tuvissaan asunut suutareita, kankureita,neulojia, olkitöiden tekijöitä ja en tiedä ketä kaikkia.


Mökeillä on ollut pikkupiha, jossa on ollut joku marjapensas, omenapuu ja kanoja ja muita eläimiä.

 

Alueen vanhin rakennus on vuonna 1760 rakennettu aitta-rakennus.


Tässä on asunut aikanaan sokeutunut nainen, joka eli sukkien neulomisella.


Savusaunakin löytyi alueelta.


                                                        Vanhan hirren kauneutta.Vaaleanpunainen ei ole lempivärejäni. Mutta nämä syysleimukukat  vasten harmaata hirsitaloa olivat todella kauniit.Tämä on kukka ,jonka nimeä en tiedä. Jännästi kukassa oli neljä terälehteä. Usein kukissa on enemmän.


Tämäkin  on vanhojen pihojen kukka Ukonhattu.


Suutarin tauvan ikkunasta sain kuvattua jyhkeän Singerin.Saman talon tuvassa oli kangaspuut  ja pöydällä nypläystyyny.  Äitini nypläsi aikanaan ja samoin siskoni nyplää.


Vanha tukevatekoinen aura nurmella joutilaana. 


Sitten vielä Porvooseen, vanhaan kaupunkiin. Ranta-aitat ovat tuttu näky.


Tuomiokirkon mäen vanhan lehmuksen kauneutta.
  


Vielä lopuksi päivällinen ravintola Sinnessä. Saimme joululahjaksi lahjakortin ja nyt se on käytetty. Ruoka oli hyvää. Tilaa oli, oli torstai ja mentiin jo klo 17.00. Onneksi otin edes jälkiruoasta valokuva. Jos olisin ollut 10-v poika, niin olisin nuollut lautaseni.

Seuraavalla kerralla neuleita. Inhoan tätä uutta bloggeria. En osaa asetella kuvia ja kokoa osaan nyt jo muuttaa. Mutta en osaa vaihtaa takaisin vanhaan.

7 comments:

Repu said...

Ihania vanhoja taloja. Pitäisi joskus tehdä taas porvooretki.

KristiinaS said...

Se oli jossain siellä Bloggerin 'sisällä', ehkä siinä kun on mennään kirjoittamaan uusi tms. niin teksi 'palauta vanha Blogger' tms. Sen voi tehdä vaan oisko ollu 28.8. asti.

En oo tienny Porvoossa tommosta Postimäkeä. Tarvii ens kesänä tuo katsastaa. Vaikuttaa mielenkiintoiselta.

iso gnu said...

Repu:kannattaa käydä Porvoossa. Vanha kaupunki, joenranta, Runebergin koti...

Kristiina:Nyt löysin muutoskohdan. Kiitos!
Porvoossa kannattaa käydä! (ei maksettu mainos ;) )

Liisan kotona said...

Porvoo on kyllä niin kaunis kaupunki ja varsinkin nuo venevajat ja niiden takaa pilkistävä kirkko <3 Siitä on jo monta vuotta, kun viimeksi siellä kävimme. Minäkin inhoan tätä uutta bloggeria ja sen käyttäminen on hankalaa, mutta ehkä se alkaa sujumaan jossain vaiheessa. Mukavaa keskiviikkoa <3

Iso Gnu said...

Liisa: edelleen on myynnissä valittuja, joissakin tuo klassinen kuva aitoista ja kirkosta. Tekniikka on välillä hankalaa ja näin eläkeläisenä käyttökin on vähäisempää ja aina takkuaa. Ostin läppärin, kun vanha kone alkoi olla elämänsä lopussa. Uusikin takkuilee. Bloggerin muuttui.😉

Matleena said...

Porvoo on tosi viehättävä kaupunki, pari kertaa olen siellä käynyt ihastelemassa paikkoja.

Iso Gnu said...

Matleena: näin on.