perjantaina, tammikuuta 13, 2023

Sukilla aloitettiin

Sukkia neuloin parin viikolle eli 52 paria viime vuonna. Nyt aloitin vuoden sukkputkella. Nämä raitasukat aloitin uudenvuoden aattona. Lankana on Seitsemän veljestä Vihreitä kuulia vihreä, yksivärinen lanka ja Vihreitä kuulia raitalanka. Vihreällä neuloin varren suut, kantapään ja kärjet. Koko on  39/40 ja lankaa kului tasan 100 g.


Toiset sukat samaisesta vihreästä Seitsemän veljestä väristä Vihreitä kuulia aloitin 6.1.23. Malliksi otin Niina Laitisen ohjeen Hiljaisuus. Malli oli Suuri käsityö-lehden numerossa 11-12/22 tilaajalahjana. Koko on 39 ja lankaa kului 106 g. Nämä sukat on minusta kivat ja helppo malli ja toistuva.

 

Tammikuun ekassa Suuri käsityö-lehdessä 1/23 oli tilaajalahjana Niina Laitisen malli Isoveli-langalle. Muistin, että varaston piilossa on jkv Isoveli-lankaa. Käytin muut värit kokoaan, mutta harmaata jäi pieni nöttönen. Siis se lanka on saatu kulutettua pois. Lankaa kului 109 g näihin omaan jalkaan tuleviin paksuihin, lämmittäviin sukkiin.


Marraskuun lopussa alkoi Titityyn Piilopirttisukkien mysteeriKAL eli yhteisneulonta, jossa lopputulos selviää vasta lopussa. Lankana on Sandnes garnin Perfect, joka on ehkä vähän paksumpaa kuin Seitsemän veljestä. En ole kovin sirosäärinen ja sukat ei ole mulle sopivat.

Värit on jouluiset ja luulen että joku jälkikasvusta saa nämä ihanan lämpimät sukat. Lankaa näihin kului yhteensä 235 g. Puikot oli 3,5 mm sukkikset.

Erityisesti tästä vihreiden puiden osuudesta tykkäsin. Kyllä nuo pienet mökitkin on kivoja. Nilkan joustin ja jalkaterän päällys oli kivaa palmikkokuviota.

6 kommenttia:

Raitalammas kirjoitti...

Kauniita sukkia olet tehnyt. Erityisen kauniit ovat nuo Piilopirttisukat.

Matleena kirjoitti...

Taas siellä on syntynyt kivoja sukkia! Erityisesti minua miellyttävät Hiljaisuus-sukat ja nuo kirjoneulesukat.

Puikoillanikin kirjoitti...

Kauniita kaikki. Vihreä on yksi lempiväreistäni. Kauniin raikkaat ovat myös nuo joulusukat. Vihreät puut kruunaavat kokonaisuuden

Iso Gnu kirjoitti...

Raitalammas:Kiitos! Piilopirttisukat on kivat ja valitsin värit omia mieltymyksiä ajatellen. Mutta liian paksut jalat mulla ja joku saa.

Matleena: Kiitos!Molemmat on minustakin kivoja, mutta toiset liian kapeat mun jalkaa ja toiset vähän isot.Helppo lahjoittaa näin ollen jollekin.

Puikollanikin:Kiitos! Vihreä on hyvä väri. Yritin tänään vakuuttaa ystävääni vihreän värin kauneudesta tänään, kun olimme neuleostoksilla.;) Yli 50 vuotta ja hänestä sininen on paras.:D

KristiinaS kirjoitti...

Kivoja sukkia. Mä oon tykännyt tuosta Sandnäsin Perfect langasta. Muutamat sukat oon siitä neulonu ku on pitäny saada paksummat kuin mitä yleensä neulon.

Iso Gnu kirjoitti...

Kristiina:Kiitos! Perfecft on kiva lanka ja useammat sukat olen neulonut lahjaksi ja polvisukkalangat odottaa.