keskiviikkona, kesäkuuta 14, 2023

Kesäkuu pitkällä

Ihan toukokuun lopussa olin päivän retkellä Jyväskylästä Luhangan kautta Vääksyyn ja Jämsän kautta takaisin. Mukavan viileä ja aurinkoinen matkapäivä oli, jotta jaksoi hyvin kierrelläkin. Paljon kuvia en ole ottanut, mutta yksi kuva on Päijänteelle linja-auton ikkunasta. Monenlaista ehti nähdä kauniista luonnosta Luhangan isoon kesäkirkkoon (mahtuu 1500 henkeä), Vääksyn kanavaan jne. On tässä muutenkin reissattu Suomessa eri puolille. On oltu lakkiaisissa ja toisaalla valmistujaisissa.


Pihan kukkia olen kuvannut ja tällä kertaa jätän laittamatta tänne Mikkelissä käytiin suvun haudoille viemässä kesäkukat. Kuiva paikka ja valitsin tänä vuonna samettikukkia. Onneksi ystävämme käy kastelemassa.


Pihaan ostin tosi vähän kesäkukkia ajatellen mahdollista kukkien kastelijaamme. Onneksi perennat kukkivat ympäri pihaa.  Oven edustalle ostin värikkäät kukat tänä vuonna: keltaisen kesäpäivänhatun, violetin heliotroopin, vaalean punertavan silkkitassun ja pinkin sinilobelian.


Keskeneräistä neulerintamalla on täällä ja silti aloitin uuden neuletyön, Neulefestareiden huivin Toivo. Titityyn Tiina on suunnitellut huivin. Lankana oli ohjeessa toinen, mutta tarvitsen heinäkuun alussa tällaisen grafiitinharmaan huivin. Lanka on pahasti säikeentyvää Tynn Linea. mutta kivan tuntuinen huivi tulee. Yksi pusero on vielä kesken ja pitäisi sekin tehdä loppuun. 


Ostin Novitalta sukkalankoja eli puoli kiloa Seitsemän Veljestä-lankaa ja puoli kiloa Nallea. 7 V langat ovat raitalankoja ja yksi hopeaa välkkyvä tummanvihreä Kuura. Nalle-langat kaksi vaalean vihreää/minttua ja kaksi Nalle Taika-kerää ja yksi valkoinen kerä.


 

6 kommenttia:

Puikoillanikin kirjoitti...

Ihana järvikuva ja kauniita kukkia.
Toivo-huivi pitää tutkailla; kaunista pitsipintaa siitä on tulossa.

Iso Gnu kirjoitti...

Puikollanikin: Kiitos! Päijänne on kaunis järvi. Toivo- huivin pitsi on helppoa minullekin, joka ei pitsiä mielellään neulo.

Vanuttunut Villasukka kirjoitti...

Kesäisiä kuvia kauniiseen kesään. Toivo-huivi näyttää kyllä kauniilta <3

Iso Gnu kirjoitti...

Vanuttunut villasukka: Päijänne on kaunis, mutta järvet ja meri on kaunis. Pitsihuiveista en kovin pidä, mutta tämä on kaunis.

Sude kirjoitti...

Ajelitte sitten minunkin kotikyläni Korpilahden läpi. Kesällä onkin mukava tehdä retkiä kotimaassa, nähtävää kyllä riittää.

Iso Gnu kirjoitti...

Sude, näin tehtiin. Kotimaassa tosiaan riittää nähtävää ja koettavaa. On kotimaa niin kaunis.