sunnuntaina, marraskuuta 26, 2006

Lapaskuun ekat lapasparitAilit (Allit niistä meinasi tulla väkisin) valmistuivat loppuviikosta. Väri on hyvin itsenäisyyspäivän oloinen väri; Suomen lippua, valkoisia hankia (joista ei ole tietoakaan juuri nyt) ja sinistä taivasta. Malli oli hauska ja helppo tehdä eli neuloin telkkarilapasina. Kuka saa, on vielä päättämättä, mutta Gnu-perheelle eivät ole tulossa. Itse asiassa aloitin jo toista Aili- paria, vaikka kesken on muutama joululahjatyö.Ekat huovutetut lapaseni! Olen oikein ylpeä saavutuksestani. Muistan joskus kauan sitten ostaneeni yhden hahtuvakiekon ja hermostuneeni sen katkeiluun ja lopetin koko yrityksen. Hahtuvat sai vanhimman tyttären ystävä, joka juuri silloin oli innostunut hahtuvasta neulomiseen. No, onhan sen jälkeen kaappiin ilmestynyt joku kiekko. Kaikkien blogeissa oli huovutettuja lapasia, niin olihan sitä ruvettava työhön. Tampereen messuilta ostin
Pirtin kehräämön "metsän värisen " kiekon hahtuvaa, joka on ruskeaa, sammalen vihreää ja kaarnanväristä. Lukuisista kuvista huolimatta en saanut tumppuihin oikeaa väriä.
Ne neulottiin kahdella säikeellä n:o 6 puikoilla, 44 silmukkaa yhteensä.Tumput olivat suuret melkein kyynärtaipeestani ulottuivat yli sormien ja nyt ovat sopivat vähän minun kättäni isompaan. Kuva unohtui ottaa ennen huovutusta. Laitoin tu mput muutaman pyyhkeen kanssa suoraan koneeseen ja 60 astetta. Sitten taas lueskelin blogeja--aloitetaan 40 asteesta ja tarvittaessa laitetaan uuteen pesuun. Hermostutti koneen pyöriessä. Sieltä nousivat aivan ihanat tumput! Taisin hurahtaa tähän huovutukseen -- vasta joulun jälkeen voi jatkaa.

16 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin ihailin messuilla tuota hahtuvaa, tosi jännän väristä. Ja tällä hetkellä ei tavallisia lapasia tekis ollenkaan mieli tehdä...huovutettuja vaan...

Anonyymi kirjoitti...

Ihania lapasia!

eusu kirjoitti...

Ihanat Ailit. Tykkään tosi paljon Aileista, en ole koksaan tehnyt, mutta mull on yhdet anoppini tekemät itsellä.

Kaunit hahtuvalapaset. Tuo on tosi hyvä väri!!

Anonyymi kirjoitti...

Tuo Ailien sininen on ihana. Saakos kysellä, jotta mikä lanka on kyseessä?

Anonyymi kirjoitti...

Hihii, liity joukkoon. Kohta huomaat silmäileväsi ympärillesi ja katselevasi kaikkea "sillä silmällä". Tuonkin voisi tehdä huovutettuna, ja tuon ja.....
No, lapasissa tuo huovutus ainakin oikeasti toimii tosi hyvin ja mikäs sen lämpimämpää?!

Mukavaa alkanutta viikkoa!

vikke* kirjoitti...

Aileja minäkin tulin kehumaan, ihanat!!

Anonyymi kirjoitti...

Ailit "to do"-listalla.-Hillosilmiä syntyy täälläkin lauantain myyjäisiin.

iso gnu kirjoitti...

Kiva, kun piditte lapasista.

Ailit oli kivat tehdä, langat olivat Seitsemän veljestä valkoisena ja sinistä raidallisena. Tuota siniraitaista on ollut kaupoissakin, mutta ostin kesällä kilotolkulla lankaa ja tuo sininen oli vyyhdillä II-laatua Novitan tehtaan myymälässä.

Anonyymi kirjoitti...

Uhoavan lisäys Iso Gnun kommenttiin: Siniraidallisella siis meinataan sitä vaaleansinistä moniraitaa. Ja puikot olivat 4 mm bambut, senkin muistan ;)

iso gnu kirjoitti...

Kiitos jatkovastauksesta! Eihän sitä nyt kaikkea muista, sitä paitsi II-laadussa ei ole vyötteitä. ;)

Anonyymi kirjoitti...

KIITOS i-ha-nas-ta paketista!
Meillä oli tänään oikein pikkujoulujuhlat minihelmiksen kanssa, kun avattiin pakettia.
Nallet on muuten koko päivän olleet leikeissäkin ja ainakin osalla on jo nimetkin :). Niitä toisia nalleja on myös jo maisteltu ja nyt mietin, teenkö joulunpunaisesta langasta lapaset vai kassin vai........

KIITOS!!

Anonyymi kirjoitti...

Ilouutisia! Mie sain taas blogin toimimaan ja olen jo suunnitellut templantin lisämuokkauksia! Kyllä me sinutkin siirretään betaan vaikka jouluna. Nyt tajuan sitä jokseenkin :)

Anonyymi kirjoitti...

Testi. Muistaakseni minäkin olen yrittänyt kommentoida tähänkin aiemmin. Eiköhän meidä blogien kemiat tykkää toisistaan?
Noita Aileja ihailin. Viimevuonna käytin sitä turkoosi-lime-sini raitaa Aileihin ja tykkäsin kovasti.

Anonyymi kirjoitti...

Tulin samaa pähkäilemään kuin SeijaP:kin. Ei taida Vuodatus ja Blogger tykätä toisistaan, mulla on jo muutamana päivänä ollut hankaluuksia päästä Bloggeriin, saati kommentoimaan.

Kyllä on viikko mennyt nopeasti ja oikeastaan koko kuukausikin. Joulu on jo tösi lähellä, vaikkei siltä tunnukaan, kun on vesikeli :(..
meillä alkaa joulun tosiodotus esikoisen synttäreistä, olen jo hakenut jouluvaloja esille.

Hyvää loppuviikkoa!

Bianca kirjoitti...

Your mittens are wonderful! I love this color combination!

MysteryKnitter kirjoitti...

Nice brown mittens!