sunnuntaina, heinäkuuta 20, 2008

Kaikenlaista kesken ja työt odottavat

Loman aikana olen vähän käynyt läpi kaappeja. Rikkinäisistä anopin kutomista sukista leikkasin terät pois ja ehjät varret teritin/tein uudet terät. Uusi harmaa on tummempaa kuin varressa, eiköhän nuo saapasukkina kelvanne. Koko on miesten sukka ja lankaa kului teriin 85 g Seitsemän Veikkaa.
Mitä muuta käsityörintamalle? Olen tehnyt sitä sun tätä tässä loman aikana. Kuvakollaasissa ei ole edes kaikki kesken olevat tai oikeammin vaiheessa olevat; on ollut monta työtä kesken eri tilanteisiin sopien. Uusin on 7V punakirjava Polkka-lanka, jota ostin Korialta ohikulkumatkalla perjantaina. Halusin kokeilla lankaa. Punaiset ovat tavalliset pitsisukat 7V-langasta, toinen on valmis. Liivi on edelleen vaiheessa ja ohje on vähän hakusassa ja sitä täytyy miettiä yksin ja rauhassa. Vasemmalla ylhäällä on tulossa pikku peite voittolangoista (500 g Samosta tuli yhteen kyselyyn vastaamisesta) lisättynä värikkäillä Mandarin Fiesta-langoilla, jotka on neulottu kaksinkertaisena. Eiköhän tuo kohta valmistune, se kun on ollut aika koukuttava neule ja siitä sitten myöhemmin.

Loma on pääosin ohi ja työt alkavat huomenna. Tämä oli tällainen väliaikatiedotus, että kyllä täällä vieraiden ja vierailujen ja muun ohessa puikotkin heiluvat - kylläkin vähän siellä ja täällä.

4 kommenttia:

uhoava gnu kirjoitti...

Ei muuten ole Mandarin Fiestaa (joka on Samoksen paksuista) vaan Mandarin Petitiä nuo kaksinkertaisella kudotut osat.
Monenlaista on tulossa - niin täälläkin, kunhan saisi blogattua!

Anonyymi kirjoitti...

Hauska nähdä miten tuo polkka käytännössä toimii. Taidanpa ostaa sitä itsellenikin.

Matleena kirjoitti...

Minusta myös kiva nähdä tuon Polkan raidoittumista sukassa. Ei sitä kerältä oikein osaa kuvitella.

Mielenkiinnolla jään odottamaan varsinkin tuon peitteen valmistumista, näyttää lupaavalta.

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Voi että, minun täytyisi kanssa tuota terätystä tehdä vanhoihin varsiin, mutta kun aina tekee mieli aloittaa alusta ihan uudet sukat... Yhdet varret on kyllä, miehen mummon aikoinaan neulomat, johon olen tehnyt jo vissiin kolmet terät, kun varret ovat niin ryhdikkäät ja nätit. Sitten, kun appiukon kutomat sukat kuluvat puhki, niihin täytyy kanssa tunnesyistä tehdä uudet jalkaosat. Monilla ei varmaan ole appiukon kutomia sukkia...