tiistaina, huhtikuuta 21, 2009

Suk-suk-sukkia

Vähän isompiakin töitä on tehty, mutta ne valmistuvat sitten joskus aikanaan. Niistä kuulee toivon mukaan myöhemmin. On vain niin kiva aloitella uutta, vaikkei ehdi saada valmiiksi asti heti. Sukkia valmistuu sivutöinä ja ajatus saa kulkea vapaasti jossain muualla kuin neuleessa. Kaikenlaista pohdittavaa riittää.
Juna sukat on neulottu kerän lopusta, mutta vieläkin sitä jäi jäljelle. Sinisävyiset luumun värin kera on kerän loppu Lapissa neulomista sukista. Vähän jäi vielä lankaa ikuisuusprojektiini eli vuosia sitten aloittamaani torkkupeittoon, johon tulee langanjämiä. Saatan yrittää ensi kesänä saada sen valmiiksi mökille. Isoimmat sukat on 7V-kulutusta. Vieläkään ei olla lähellä tavoitetta eli saisin ne yhteen muovilaatikkoon.

Kulutus 25 g junasukkiin, Onlinie sukkiin 45 g (koko ) ja 7 V-sukkiin 70 g (koko 34). Eli yhteensä 140 g.

Blogeissa on näkynyt Zauberball-lankakeriä ja väri on kermasuklaa. No melkein syötävä kerä onkin. Nyt minullakin on sellainen -ja ihan minun värinen. Kauan mietin Poppelin pisteessä messuilla väriä. Lopulta itsekkyys voitti; uudet yösukat niistä voisi joskus valmistua. Tv-kutomista tulee riittämään: 2 mm puikoilla, 72 silmukkaa. Siis 140 g hävitetty lankoja ja 100 g lisää uutta tai oikeasti 300 g. Kahdenlaista Fabelin sukkalankaa tuli samalla ostettua. Jakki-lankaa katselin, mutta se jäi odottamaan vielä tiskille. Mutta siitä saisi lämpimät lapaset ja sukat pienille.

4 kommenttia:

Taija K kirjoitti...

Joo, niin siinä usein käy, että kun saa 10 g neulottua, se korvautuu 100 grammalla uutta lankaa. Tai 100 g ja kilo lienevät todenmukaisemmat lukemat ;o)

Kivoja sukkia!

Terhi kirjoitti...

Poppelin kojulla? Hups. Olikos myyjänä minä vai Pauliina? Tosin en kyllä muista myyneeni yhtäkään ZAuberballia. Mahdoinkohan olla ruokatauolla... Minua himoittaisi se viininpunainen kerä. Joku asiakas sanoi että siitä saisi hienon liivin. No niin saisikin!

Matleena kirjoitti...

Pirtsakan näköisiä sukkia olet tikutellut! Nuo junasukat oikein söpötkin! ;)

piipadoo kirjoitti...

Enkä malta olla linkkaamatta "junasukkien" tai tuulansukkien ohjeeseen ja tarinaan, ihan Tuulan muistoksi.
http://www.taitoep.net/site?node_id=309

-Paula