keskiviikkona, elokuuta 19, 2009

Jemmat julki

Lankapirtti kesällä julkisti jemmansa. Lupasin tehdä saman jutun joskus, kun ehdin. Tietokoneemme on taas toiminnassa ja saan siirrettyä kuvia sinne. Äidilläni on muovilaatikoita sänkynsä alla täynnä sukkia ja lapasia jokaiselle 14 lapsenlapselle ja heidän puoliskoilleen sekä vielä kolmelle lapsenlapsenlapselle. Joulun aikaan hänen laatikkonsa ovat aika tyhjät täyttyäkseen sitten taas.

Tässä on minun tämän hetkinen jemmani. Aika sukkavoittoista tuo näyttä olevan. Aikuisten sukkia on neulottuna 17 paria, lasten sukkia 6 paria ja vielä viidet junasukat. Vauvalle on yhdet töppöset ja nuttu Etiopiaan (piti tehdä enemmän, ehkä joskus sitten taas). Pipoja on pari kappaletta ja lapasia samoin kahdet. Tästä huomaa lapasten teko on minusta työläämpää. Pieniä pitsiliinoja on kolme kappaletta ja pannulappuja on saman verran. Tiski-(tai muu)liinoja on 5 kappaletta. Kaikkiaan 39 erilaista neuletta löytyy jemmastani.

Jemmani alkaa olla täynnä tämän jakkaran osalta. Sukkasato odottaa. Ilmoittauduin taas mukaan. Joulun seudun myyjäisiin teen vielä sukkia ja loput sukat sitten vien Pelastusarmeijan joulupataan tarvitseville joululahjoina jaettavaksi. Pitää erikseen mainita, että on nyt jouluna lahjoiksi jaettavaa. Muuten vaatteet lajitellaan joulun jälkeen.

Kesälomahullutuksista yhdet sukat ovat valmistuneet. Yhdet itselle tulevat sukat on vielä kesken. Lomahullutuksen tilanne on nyt 18 /25/25 näiden sukkien ja yhden pikkupitsiliinan valmistuttua.

Malli: perinteinen, naisten koko
Lanka: 7 v Polkka
Puikot: 3,5 mm bambut
Kulutus: 85 g

15 kommenttia:

Nna kirjoitti...

Ihania jemmajuttuja. <3

rebekka42 kirjoitti...

Onpa hieno jemma!!! :)

Katri kirjoitti...

Wau miten runsas jemma! Itsekin haaveilen että olisi tuollainen jemma, josta voisi penkoa lahjasukkia tarpeen tullen. Tällä hetkellä "jemmassani" on kahdet sukat, joten kovin paljon valinnanvaraa ei vielä ole...

Heidi kirjoitti...

Tuollaisesta jemmasta minäkin haaveilen. Mutta kaikki mitä saan valmiiksi, yleensä myös menee saman tien :) . Toisaalta tietysti ihan hyvä niin...

Eila kirjoitti...

Huh, huh miten kunnioitettava määrä jemmassa! Tuolta on hyvä ottaa tarvittaessa ja viedä jouluna tarvitseville lähimmäisille, hienoa!

Matleena kirjoitti...

Onpas siinä upea kasa sukkia! ;) Samat on minullakin aikeet, että Pelastusarmeijalle tai jollekin vastaavalle annan sukkia taas joulun alla edelleen jaettavaksi. Ja Sukkasadossa mukana minäkin. Sukkia vain on niin mukava ja helppo tehdä, että niitä syntyy vaikka ei aikoisikaan tehdä. ;D

Kaisa kirjoitti...

Noloa, mulla ei ole ollenkaan tuollaista jemmaa! Neuleet tulevat enimmäkseen itselle ja menevät käyttöön... Pari huivia jemmaan ehti, mutta niillekin löytyi ottaja pian.

Mikä siinä muuten on, että vaikka kuvittelisi lapasten neulonnan olevan paljon helpompaa kuin sukkien, niin paljon mieluummin minäkin sukkia neulon!

Anonyymi kirjoitti...

Hieno jemma! Itselläni ei ole jemmaa laisinkaan, koska ei ole ketään kelle jaella sukkia lahjoiksi :/

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Mahtava lahjajemma!
Mulla ei edelleenkään ole yhtään neuletta jemmassa, kaikki menee (lahjaksi) sitä mukaa kun valmistuu.

Äipän touhut kirjoitti...

Vau, sinullapa on hieno jemma. Siitä on hyvä jaakaa lahjaksi. Olet neulonur kivan värisiä sukkia.

Palaga kirjoitti...

Voi mikä mahtava määrä jemmattuja neuleita!

Helmis kirjoitti...

Mahtava jemma!! Ihan kateeksi käy. Multa ne parhaat (?) aina häipyy jotenkin saman tien, en saa kunnon jemmaa aikaiseksi millään.

Onnea juhliin kaikille osapuolille ja muutenkin hyvää viikonloppua!!

Hisk It kirjoitti...

Ooh mikä jemma! Mullakin on hyvä alku, muttei yhtään noin paljon tuollaisia ihanuuksia. Tosin vastikään rupesin esittelemään sitä puoliskon siskolle ja hän sitten verottikin melko tuntuvasti aarrejemmaani. :) Nykyisin tuntuu, ettei jemmaan ehdi tehdä mitään vaan kaikki lähtee suoraan puikoilta, mutta ajallaan sitten taas, ajallaan...

catariina kirjoitti...

oi mitä aarteita, mulla on nyt mummohommina villatakki buumi.
Yritän päästä Tampereelle messuaikaan, oletko tulossa

MysteryKnitter kirjoitti...

Hieno jemma todella!