lauantaina, elokuuta 01, 2009

Viikko töitä takana; 16/25/25

Loman aikana aloitin siis kaikkiaan 25 käsityötä. Nyt ei ole ollut polttavaa tarvetta aloittaa uusia ja siis startiitti helpotti joksikin aikaa luullakseni. Toisaalta iän mukana loman jälkeen työn aloittaminen tuntui aika väsyttävältä välillä, vaikkakaan työn tempo ei ollut ihan tavan kiireistä. Käsitöitäkään ei jaksa paljon tehdä.


Näin marja-aikaan on tietysti valmistunut erilaisia sukkia Novitan uudesta Nalle Marjaretki -langasta, jota tuli myös siihen isoon Novitan kassiin ostettua yhdellä Helsingin keikoista. Lakkasukat oli nyt viimeisellä lomaviikolla aloitettu. Mustikka- ja puolukkasukat aloitin jo aiemmin. Lanka on mukavaa ja luistavaa neulottavaa. Kokeilin kahdenkokoisia puikkoja. Puolukkasukissa on ohjeen mukaiset 3,5 mm puikot ja muissa 3,25 mm puikot. Jälkimmäiset ovat mun käsialaani sopivat. Sukat on alustavasti suunniteltu yhdelle tuttava-perheelle viemisiksi. Kerrankin olen tehnyt jotakin ajoissa, enkä viimeisenä yönä ennen deadlinea.
Kaksi kuvaa, koska yläkuvassa värit oikeammat ja alakuvassa liina näkyy paremmin.

Malli: perusmalli, vahvistettu kantapää
Koot: mies 43-44, nainen 39 ja lapsi 35-36.
Lanka:Novitan Nalle Marjaretki

Puikot: 3,5 mm bambut punaisissa ja muissa 3,25 mm Knit Pick´s

Kulutus: yhteensä 200 g

Tiskiliina Titityyn hamppulangasta valmistui ja voin tehdä langasta vielä toisenkin. Aiemmin tehty samaisesta hamppulangasta on ollut käytössä ja olen pitänyt siitä.

Malli: helmineule, 36 s. koko
Lanka:
Lanaknitsin Allhemp6
Puikot: 4,5 mm KP:n pyöröt
Kulutus: 30 g

Viimeisellä lomaviikolla aloitetetut ja kesken jääneet ovat päässet yhdessä kuvaan. Nojatuolini (60-luvulta) näyttivät tarvitsevan piristystä. Kaivoin Nalle-lankani esiin ja ostin pari kerää lisää ja näistä pitäisi syntyä isoäidin neliöillä istuinmatot tai mikä lieneekään oikea termi. Oikealla on uutta Novitan Tempoa ja pipo on syntymässä joksikin lahjukseksi. Onhan niitä muitakin vielä kesken; kaikkiaan yhdeksän kappaletta. Yritän lopetella suurinta osaa ennen kuin syyskuun alussa Sukkasato starttaa. Nyt yritän lopetella aloitetut sukat, joita poikkeuksellisesti on vain kahdet kesken.

Tämäkin aloitettiin ja saatiin valmiiksi viimeisellä lomaviikolla. Ohje on Ullasta ja Uhoavan hyväksi kokema housumalli. Muuten meni ihan hyvin, mutta tein pitkälahkeiset lyhytlahkeisten sijasta. Eli tässä on varmaan tehtävä uudet. Nämäkin ovat kyllä tarpeen kohta, kun syksy ja talvi tulee. Ollaanhan nyt jo elokuussa!

Malli: Ullaneule 1/08, Villapöpät
Lanka: Pirtin Kehräämön hahtuva
Puikot:

Kulutus: 100g

10 kommenttia:

Täti Sininen kirjoitti...

Paljon olet neulonut loman aikana. En ole vielä kokeillut tuota Marjaretki lankaa, mutta nuo sukat ovat todella kauniita. Minä kuulun myös niihin joka viime tipassa koettaa saada valmiiksi. Sukkasadon alkua minäkin odotan.

MariL kirjoitti...

Pirtsakan näköiset nuo marjaretki-sukat, ja tosi suloiset villapöksyt! :)

Heidi kirjoitti...

Ihana marjakimara :) . Tein itse sukat tuosta Lakasta, puikkokoolla 2,75.

Anonyymi kirjoitti...

On siinä kaunis marjasato!

Matleena kirjoitti...

Marjaisia sukkia! ;) Kauniita! Minä en ole noita marjalankoja vielä ostanut, kun arvelin tehdä vanhoja lankoja ensin pois varastostani. Eilen muuten onnistuin kauppareissulla lopultakin tapaamaan sitä Puroa ja pääsin siis hiplaamaankin, kovin tuntui pehmoiselta langalta.

Ihanan väriset nuo villapöpät!

Scaritsa kirjoitti...

Oho! Olet ehtinyt neuloa jo noista kaikista uusista marjalangoista sukkia. Kauniin värisiä kaikki. Pahin startiitti lienee mullakin mennyt ohi Hullutus-tempauksen myötä. Nyt neulomaan pöytää puhtaaksi ennen kivoja uusia tempauksia :)

Inkeri kirjoitti...

Pirtsakoita neuleita. Nuo Marjaretkisukat on erityisen kivat. Pitäisiköhän sitä lähteä lankakauppaan.

rebekka42 kirjoitti...

Sulla on sukkatehdas käynnissä :) Kaunista lankaa tuo Novitan uusi :)

Helmis kirjoitti...

Vau, ihania marjaretkisukkia!! Mulla on yhdet mustikkaretket tekeillä, pitäiskin tehdä ihan valmiiksi asti!!
Kylläpäs oot saanut paljon aikaan lomalla - ja ainahan vähän enemmän pitää olla aloituksia :).
Oikein hyvää viikonloppua!!

MysteryKnitter kirjoitti...

Awesome socks!