maanantaina, lokakuuta 31, 2011

Kukkia, sukkia,...

Sitä on taas saatu ihania kukkia! Positiiviset muistamiset ovat ovat ihania! Valmista on tullut pikku hiljaa ja kaikkia asioita ei ole kuvattu. Tyttären poika sai lopulta villatakin --mummi on hidastellut. Kuvia ja tietoja joskus myöhemmin takista.

Sukkasato näköjään vauhdittaa huimiin suorituksiin. On ollut kaksi kiireistä kuukautta monine juhlineen, töineen ja vaatimuksineen. Sukan neulominen on ollut rentouttava vastapaino kaikelle touhulle. Onhan se tutkittu juttukin, että neuloessa verenpaine laskee ja pulssitaso laskee.
Tässä loput 4 paria Sukkasadon Perunalaariin ja siten kokonaissumma on uskomaton 15 paria sukkia parissa kuukaudessa. Ajattelin tehdä villeimmissä unelmissani joka viikko yhden parin eli sii yhdeksän paria. Hiukan meni yli!

Alinna joulupukin konttiin menevät Fleece Artistin sukkalankaa 2,5 mm puikoilla, samanlaiset kuin ruskeana aiemmin. Muut ovat Isoveli-lankaa, jota löysin kotoa jonkun kerän. Langasta saisi vielä melkoiset "tilkkusukat" ennen kuin se loppuu.
Koot ja muut tiedot tarkemmin myöhemmin. Kulutus näihin sukkiin oli 360 g.

Tyttärellä oli jotain paksua hampunkin oloista lankaa, josta oli miettinyt virkkaavansa maton. Kerran kuljetin langan meille ja virkkasin mukaillen Kodin Pellervon ohjetta ja saman ohjeen olen nähnyt muuallakin. Virkkasin 8 mm koukulla ja huonosti kulkevaa lankaa ja lisäksi vielä meni helposti säikeiksi menevää-- onneksi lopulta valmsitui. Työlääksi kävi. Painokin rupesi lopussa olemaan aika raskas, 800g ja halkaisijaltaan toiveiden mukainen eli 90 cm. Hauskaltakin se näyttää. Voisin virkata itselleni, jos se ei kävisi niin sormiin.

6 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Hei!
Sukkasadon hyväntekeväisyys arvassa onni suosi sinua ! Otatko yhteyttä, osoitteen löydät kotiladosta arvontalaatikosta :) Terveisin Mari

Piituski kirjoitti...

Potra poika perheihneen kiittää onnitteluista! :)
On muuten ihana tuo matto! Pitäs lähteä käyhmään kudekaupassa ja pyöhräyttää joku tuon tyylinen kodinhoitohuohneesseen.

Nna kirjoitti...

Kaunis matto ja liuta ihania sukkia.

juuli kirjoitti...

Oho, jopa täällä on sukkia syntynyt! Omat suosikkini ovat Fleece artistin puna-ruskearaitaiset... mutta voi, ne menevät jo pukinkonttiin :-( snif

Salomea kirjoitti...

Mahdotonta vauhtia siellä neulotaan. Minä väsään noita pieniä sukkia aikalailla hitaasti. Joskus tuntuu että aikuisen sukat tulevat nopsempaan.

Oranssi kirjoitti...

Hei! Voitit blogiarpajaisissani. Laitatko osoitetta tuleman pakkoneuloosi ät gmail piste com.