perjantaina, tammikuuta 06, 2012

Tilastoja


Mitähän sitä tuli tehtyä viime vuonna?
Muutama peitto, joku lapsenlapsen neuletakki , lapasia ja muutama sukkapari? Kaipa sitä sitten pitää laskea.

Lapaset eivät ole olleet oikein koskaan mieluisimpia töitä, mutta on niitä vain valmistunut kaikesta huolimatta. Kokonaista 17 paria valmistui viime vuonna ja reippaasti yli puolet oli huovutettuja.

Kaksi lapsenlapsista sai villatakin ja lisäksi valmistui aikuiselle pikku jakku ja äidilleni keeppi huhtikuun pyöreille synttäreille.Siis 4 kappaletta näitä.

Erilaisia peittoja valmistui kolme kappaletta ja kaikki tein virkaten. Siitäkään en kauhean innostunut ole, vaikka virkkaankin välillä. Yksi oli mökille päiväunille sinisenä kaikenlaisista jämälangoista, yksi oli lastentuoliin ja nyt viimeksi päiväunille kaikki erilaiset Samos-langat siihen kulutettuna. Ihan melkein metri jäi sinistä lankaa (sekin on kulutettu jo muuhun juttuun).

Erilaisia huiveja valmistui seitsemän kappaletta. Vihreän ohuen tein kesä-heinäkuussa KYH-työnä. Pienin lapsenlapsi sai perinteisen huivin. Romanttisia huiveja Dropsin Andes-langasta valmistui kolme kappaletta, Purosta yksi Baktus-huivi ja silkkialpakasta vielä yksi kiva huivi Dropsin ohjeella.

Yksi lapsenlapsi sai Seitsemän veljestä jämälangoista villahousut, joita ei paljon nyt ole tarvittu. Yhden patalapunkin tein. Tiskiliinojakin on neulottu kolme. Yhden lapsen vessaan tein maton ja senkin virkkaamalla.Yksi heijastinkorukin valmistui.

Päätyöni on ollut viime vuonnakin sukat, jotka tekevät kauppansa suvulle, myyjäisissä, lahjoina ja Pelastusarmeijalle. Nyt taas olen ehtinyt aloittaa muutaman parin tänäkin vuonna. Sukkia on valmistunut 69 paria eli 1,3 paria viikossa.
Kaikkiaan erikokoisia töitä on ollut 107 eli pari viikossa.

Lankaa ei tunnu olevan yhtään vähempää, vaikka olen kymmenisen kiloa kuluttanut. Ostanut olen aika lailla lankaa eri töihin ja lahjaksi olen saanut ja ihan muuten vain lankaa on tullut. En uskalla kyllä punnita, voisi olla ihan järkyttävä määrä lankaa.

4 kommenttia:

-maria- kirjoitti...

Sukkamääräsi on aivan mahtava. Varsinkin, kun ajattelee, että paljonolet tehnyt muutakin. Ihan päätä huimaa! :)

Jaana J kirjoitti...

Kunnioitettava määrä käsitöitä! Itse yritän tänä vuonna ensimmäistä kertaa kirjata kaikki valmistuneet muistiin, toivottavasti saan kaikki punnittuakin. Minulla on myös hiljainen tavoite kutistaa käsistä ryöstäytynyttä lankavarastoa joten yritän vain neuloa käymättä lankakaupan kautta.

Helena kirjoitti...

Huima määrä käsitöitä, lisäksi muutakin on valmistunut. Mulla ei paljoa lankaa ole, nekin vähät vanhoja novitalta jo poistuneita. No jos niistä jotain yrittäisi valmistaa.

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Aikamoinen kasa sukkia!