Sunday, February 26, 2012

2 x 200 g

Vihreät (kahta eri sävyä) alpakkalangat sain synttärilahjana ja aika pitkään mietin, mitä teen. Nyt lanka on muuttunut kaksiväriseksi huiviksi. Ohje taustalla on Langankierteen blogissa. Alpakka on todella mukavan tuntuista kaulalla. Huivilla on pituutta reilusti, että saa kaulan ympäri ja solmuun. Välillä voi olla toinen väri vallitsevana ja sitten taas toinen väri. Molemmissa langoissa on hieman toisenkin langan sävyjä, molemmat sävyt on ovat ihania ja sopivat hyvin yhteen. Kuvattuna vain näin, kun itsestään hankala ottaa kuvia.


Malli: huivi Feather and Fan, 60 silmukkaa
Lanka: Drops Alpaca (100%, Mix coulour)
Puikot:4,5 mm pyöröt
kulutus: 200 g (jäi vain 40 cm pätkä lankaa)

Tammikuussa syntyi vihreitä sukkia ja vihreätä huivia ja sitten halusin räväkämpää väriä. Keräsin punaisen sävyjä ja erilaisia langanloppuja kasaan. Särmäksi otin vähän ruskeata. Modan huivin idealla aloin neuloa ja reunan pitsi on kyseisellä Modan ohjeella. Olisin voinut tehdä isomman, huivi on kylläkin höyrytetty vasta. Pingoitan, kun lapsenlapsia ei pyöri paikalla. Vähän isompi siitä tulee sitten. Malli on tosi koukuttava, että siinä neuloessa jo mietin seuraavia huiveja. Ehkäpä niitä vielä tähänkin blogiin. Tämäkin huivi olisi mennyt jo, mutta olin ajatelut huivia tehdessä paria ystävää. Luulen, että jompi kumpi heistä haluaakin huivin.

Malli: hartiahuivi muokattuna Modan ohjetta (Moda 1/2012, malli 32)
Lanka: vanhoja jämiä: puuvillaa, villaa, sekoitetta, mohairia,silkkivillaa jne
Puikot: 4,5 mm Addin pyöröt
Kulutus: 200 g

4 comments:

Seijasisko said...

Aivan huippu-ihana tuo jämälankahuivi!!

Lammas said...

Jämälankahuivissa on ihan mahtavat värit! Ja mallikin on kaunis.

Pilvikirsikka said...

Kaunis huivi. On niin helpon näköinen, että tuollaisen mieki voisin saada valmiiksi. Ja nuo sukat tuossa ed. postauksessa on myös ihanat.

Anonymous said...

feather and fan jopas sattui minä olen tehnyt itselleni saman huivin. Otin vain vanhasta mallikansiostani "aalto" mallineuleen käyttöön. Veikeää miten siitä tuleejokin erikois niminen huivi. oohoh