Sunday, April 08, 2012

Mammalla on puikot suihkineet

Vietimme pääsiäistä synnyinseudullani ja vanhempieni luona. Viemisenä oli tälläkin kertaa mm. Novitan Nalle-lankaa toista kiloa äidilleni. Yritän hieman saada lankavarastoani pienemmäksi. Neuloin toki taas, mutta en esittele omia töitäni vieläkään. Eksyin Lavikolle, kun olin puikkoja vailla ja tosi hyvin sain hillittyä itseni. Yhden baby bamboo-langan poistovärikerän ostin puikkojen lisäksi. Mutta siskon luona käydessä hänen Novitan Wool-langanloput siirtyivät minulle. Onneksi silti oli selkeästi miinusmerkkinen reissu lankojen suhteen Länsi-Suomeen.


Kuvailin taas äitini neuleita lapsenlapsilleen ja heidän puolisoilleen (24) ja lastenlastenlapsille (6 ja 3 tulossa). Vähintään joululahjaksi he saavat lapaset ja sukat ja tarpeen mukaan lisää. Yllä pienimpiä sukkia, osa oli kai jo taas annettukin. Tämän vuoden saavutuksia pääasiassa, joku pari on tehty aiemmin.

Tässä on pienempiä lapasia sitten vuorostaan.

Nuoriempien sukat ja lapset yhteiskuvassa yllä.

Sitten vuoroon tulevat aikuisten sukat. Niitäkin on melko kasa ja en yrittänyt änkeä niitä heti kerralla kuvaan.

Sitten vielä lisää aikuisten sukkia!

Eikä siinä vielä kaikki, vaan nämäkin kuuluvat samaan kategoriaan.

Aikuisetkin tarvitsevat kirjoneulottuja lapasia. Ainakin minun lapseni ovat kaikkien vuosiensa ja vuosikymmeniensä aikana käyttäneet mamman neulomia lapasia. Vieläkin he saavat... Syksyllä esittelin 90-v tätini neulomia ja äiti on vajaa kymmenen vuotta nuorempi, joten eiköhän noita vielä synny jälkipolville!

Koko sukkakeko oli pakko kuvata kerralla. Nokialaiseni E72 näyttää alareunassa tosi pieneltä ja surkealta tuon sukkavuoren rinnalla. Ei ne minun sukkamääräni 60-70 paria /vuosi ole mitään tämän rinnalla. No, en ole eläkkeellä, mutta olen 20 vuotta nuorempi.

Lapaskasakin vielä lopuksi! Kaikkiaan kuviin tuli 70 sukkaparia ja 44 lapasparia eli yhteensä kaikkiaan huikeat 114 paria! Kaksi paria sukkia ja yhdet lapaset jäi vielä kuvaamattakin.

10 comments:

Inkeri said...

Voi hurja, mikä määrä neuleita!

Kirsi74 said...

Voi pyhät hyssykät, mikä määrä käsitöitä :) Ei voi muuta kuin kumartaa :)

Kangaskasa said...

Ihanaa, kun rakas harrastus on pysynyt mukana, vaikka ikää tulee. Todella kauniita käsitöitä ja arvokkaita muistoja jälkipolville. Tekeekö äitisi kuviot lapasiin ohjeista vai ulkomuistista? Upeita lapasia!

Kaisa said...

Hyvänen aika mikä neulevuori, aivan mahtava aikaansaannos!

iso gnu said...

Inkeri,Kirsi,Kangaskasa ja Kaisa: siksi kuvasin, kun itsekin haukon henkeäni. Siellä oli 7 15 l muovilaatikkoa parisängyn alla.

Kangaskasa:Ostin Haaviston kirjan sata kansanomaista kudinmallia ja luulen, että äiti on tehnyt kaikki ne mallit.Aiemmin äiti teki muistissa olleita vanhoja malleja ja muilta saaduista malleista. Olisko ollut pari vuotta sitten äiti teki jotakin lapasia hississä bongaamastaan mallista. Hän tuli hissillä viidenteen kerrokseen ja samassa hississä oli opiskelija lapasineen. Äiti katseli mallia viiden kerroksen ajan ja sitten neuloi ulkomuistista! Dementia ei ainakaan ole iskenyt1

intsu said...

Voi hyvät hyssyrät sentään mikä valtaisa saavutus ja suurin osa tään vuoden puolella tehtyjä ja ihminen on kahdeksankymppinen!! Oih,meikäläisen käsityöt ovat tuon rinnalla pientä näpertelyä!

Matleena said...

Valtavat kasat, oikein vuori, jos yhteen kasais! Ja mikä muisti äidilläsi, ei tosiaan dementiasta tietoakaan. Eipä muuten tarvitse pohtia, mistä on peräisin sinun intosi neuleisiin. ;)

iso gnu said...

Intsu, Matleena: siinä ne kasat karttuvat, kun katsoo telkkaria tai puhuu suvun/ystävien kanssa. Nytkin kun olimme, niin yhdet lapaset valmistuivat loppuun. Uusia lankoja/värejä piti kokeilla: yksi lapanen ja kahden sukan varret valmistuivat. (vaikka sydän ei anna pitkiä aikoja neuloa yhtä päätä --monta hyvää hetkeä kuitenkin päivässä) Mulla kirjoneuleet ei onnistu telkkaria katsoessa. Äiti ja isäni sisko (90-v) onnistuvat neulomaan samalla.

Sinikka said...

Ahkerat kädet, toinen toistaan kauniimpia lapasia ja sukkia.
Kyllä se on niin kiva saada mummi tekemät sukat tai/ja tumput jouluksi. Niitä osaa oikein odottaakin ;)

MysteryKnitter said...

Upeita neuleita. Ja äitisi on melkoinen. Tarkoitan....5 kerrosta ei ole pitkä matka olla hississä toisen kanssa. Ja sitten ulkomuistista! On hän melko mestari!