Thursday, April 19, 2012

Valmiiden töiden esittelyä

Toiselle pienistä tehty puku. Etukäteistieto oli, että pieni poika olisi tulossa. Niinhän se oli sitten. Pehmeästä bambulangasta (80 % bambua ja 20% villa) tein kevään vauvalle kesää ajatellen neulesetin. Talveksi pitää olla sitten villainen puku. Ohje on Novitan ohje ja Batik-langalle. Raidat tein piristykseksi, kun tämä lankani oli yksiväristä. Nurjat raidat piristävät mukavasti neuletakkia. Housut ovat sileää neuletta.

Pipon tein samoilla väreillä, pohjana on tummempi sininen ja raidat kellertävä ja vaaleansininen. I-cord-nauhat on tehty raitoihin käytetystä langasta. Loppulangan kanssa on vähän säätämistä, miten neuloo mitäkin. Tumput ja sukat ovat uudelleentekovaiheessa ja ne valmistuvat tässä pikku hiljaa.


Malli: Novita kesä 2010, myssyn ohje perinteinen ja löytyy monesta paikasta
Lanka: Sirdar Snuggly babybamboo
Puikot: 4.5 mm
Kulutus: takki ja housut 305 g ja myssy 50 g

Sukkiakin on tässä sivussa valmistunut ja toisia valmistumassa. Uusi tuttavuus on Regian vähän paksumpi sukkalanka. Ostin sitä, koska jollakin lapsista on monia vuosia sitten Regiasta tehdyt sukat ja ne ovat pysyneet hyvinä pitkän käytön jälkeen ja ehjinä.

Lanka: Regia 6-fädig Square Color
Puikot: eeben 3mm
Koko: 38/39 ja 26
Kulutus: 90 g ja 35 g


Seitsemän veljestä sukat valmistuivat Lapissa. Punainen pitsisukka menomatkalla ja toinen iltaisin. Ruskean lisäksi miesten sukkiin raidoiksi olin ottanut vaaleanruskeata kiireissäni, mutta paikan päällä se osoittautuikin Nalleksi. Ostin sitten vihreää 7 V-lankaa raidoiksi piristykseksi sukkiin.

Lanka: 7 V
Malli: perussukka ja pitsisukka (ohje reunassa)
Puikot: bambut 3,5 mm
Koko: 45 ja 38
Kulutus: 130 g ja 95 g

Olen ilmoittautunut Jämäkuuhun, yhdet sukat on aloitettu ja vauvan tumput. Ainakin ne ehdin tehdä. Mutta jämälankoja olisi vaikka mihin...

7 comments:

Hepsi said...

Suloinen setti!

Matleena said...

Suloinen puku ja niin pirtsakoita sukkia!

-maria- said...

Nättejä neuleita. Tuollainen bambuvoittoinen seos onkin varmasti aivan omiaan kesäksi.

Paksumpaa Regiaa täytyy minunkin ostaa. Ohut Regia on kestänyt paremmin kuin moni muu ohut sukkalanka jaloissani (minulla päkiästä kuluu puhki helposti). Siksipä siis tekisi mieli kokeilla tuota 6-säikeistäkin versiota.

kisa said...

Suloinen setti ja kauniita sukkia :)

Päivikki said...

Nättejä, keväisen värisiä neuleita. Mukavaa jämistelyä!

uhoava gnu said...

Ihana tämä neulepuku pikkupoitsulle! Keltainen toimii mahtavasti sinisen kanssa.

MysteryKnitter said...

Oih miten upeita neuleita olet taas neulonut!