Sunday, October 21, 2012

Pari paria Sukkasatoon

En edes uskalla laskea montako neuletta on kesken tai valmiina odottaen kuvaamista arki-olohuoneessani, kuten ystäväni nimitti entistä makuuhuonettamme, jonka käyttötarkoitus muuttui muutama vuosi sitten remontissa. Itse asiassa se on sitä; tehdään töitä kannettavilla ja muuten surffaillaan netissä, katsotaan telkkaria, luetaan ja ennen muuta minä neulon vanhassa 60-luvun nojatuolissa. Tuolin käsinojat eivät haittaa neulomista ja telkkaria voi katsoa samalla ja kaikki keskeneräiset ovat viereisessä nojatuolissa tai huopakorissa tuolien välissä tai kirjahyllyillä lapsenlapsilta suojassa ja sohvapöydällä ja ennen muuta sen alatasolla on muutama kesken oleva käsityö ja lankakerä.
Sukkasadon antimia pikaisesti tänään ja vielä on kolmet sukat tällä hetkellä kesken. Eiköhän saalista kerry vielä Sukkasatoon, kun kuutakin on jäljellä puolitoista viikkoa ja yksi matka edessä Länsirannikolle. Poikien värisiä (jos nyt värillä on väliä) sukkia ei ole valmiina jemmassa. On tilattu harmaita poikien sukkia ja nyt on ekat valmiina. Ennen joulumyyjäisiä pitäisi saada muutama pari aikaiseksi.
Kahdet on valmiina. Samaisesta valkoisesta 7 V-langasta on tehty jo aiemminkin pitsisukkia. Valkoisia pitsisukkia ei jää jemmaan; aina löytyy innokas ottaja sukille.

Valkoiset pitsisukat
Malli:sivussa ohjeena
Lanka samaista valkoista 7V-pussilankaa, josta on jo aiemmin valmistunut samaisia pitsisukkia.
Puikot: eeben 3,5 mm sukkikset
Kulutus: 85 g

Harmaat sukat
Malli:perusmalli vahvistetulla kantapäällä
Lanka: 7 V
Puikot: 3,5 mm bambut
Kulutus: 60g
Koko: 30

No comments: