Saturday, February 09, 2013

Tammikuun sukat ja lapaset esiin helmikuussa

Kaikkea pientä on neulottu ja tammikuun lopulla päättelin ne valmiiksi. Aika kasa noita valmiita tulikin. Lisäksi olen tehnyt muuta, niitä saa odotella vielä kuukausitolkulla. On sitä muutakin aloitettu eli siis taas muutama uusi työ entisten lisäksi kesken. Kuvaaminenkin on siirtynyt ja siirtynyt. Työpäivän jälkeen on liian pimeää ja viikonloputkin hurahtavat niin nopeasti iltaan.


Kasassa on kolmet aikuisen sukat ja yhdet junasukat. Lapasiakin olen saanut tehdyksi kaksi paria. Lopulta sain ne kuvattua ulkona lumessa ja lumisateessa.


Lapaset eivät ole suosituimpia käsitöitäni. Mutta nyt yllättäen teinkin kahdet. Punaiset on tehyt perusmallilla, peukalokiilalla. Lanka on samaa kuin alla olevissa sukissa, muistaakseni On linen Supersockea, mutta voi olla jotain muutakin lankaa. Puikot olivat 2,5 / 3 mm, niitäkään en enää muista. Vihreät ovat Ailit. Lankana 7 Vsuklaan ruskea ja vihreä Tweed. Lapasista tuli ihanan metsäiset väritykseltään. Langat olivat loppuja aiemmin loppuvuonna tekemistäni Kettus-sukista. Molemmat lapaset ovat 110 mm kokoiset. Varmaankin noille käyttäjät löytyvät.
Kulutus molempiin lapaspareihin on yhteensä  85 g.Tästä se taas alkaa --sukkien teko nimittäin. Neljä paria tammikuussa. Vihreät sukat molemmat ovat 7V-lankaa. Pitsisukat ovat hennon vihreät, ene edes muista milloin olisin ostanut tuota väriä. Toiset vihreät ovat 7 V-raitalankaa, joka miellyttää silmääni ja ihan perussukat siit. Samoin punaisen eri sävyjen raidoittamat sukat ovat perussukat, mutta lanka on ohuempaa. Junasukat ova muistaakseni kesällä 2009 tekemieni miesten sukkien jämälankaa.
Kulutus kaikkiin pareihin on yhteensä 290 g.Tammikuun pottiin lisää 375 g.

4 comments:

Zelda said...

Nams:) herkkunen värikimara sukkia ja tumppusia. Olet sinä aikaansaava.

Susu said...

Kivoja ja niin tarpeellisia! Miten se lapasen tekeminen voikin tuntua vaikeammalta kuin sukkien?

Osakainen said...

Ei ole hukkaan mennyt tammikuusi, ihania neuleita ja paljon :)

MysteryKnitter said...

Hienoja neuleita jälleen!