Sunday, March 17, 2013

Maaliskuun valmiita

Vauvalankojen loppuja löytyy huushollista melkoinen kasa. Tämä on n.viisi vuotta vanhaa lankaa, jolloin tein ekalle lapsenlapselleni nutun ja kaikki muut tarvittavat.  Lankana oli Lanett. Vihreä keränloppu löytyi jostain muualta kuin lankakorista. Langasta valmistuivat pienet junasukat hyväntekeväisyyteen ja odottavat seuraa eteenpäin lähetettäväksi. Ohuita monenlaisia vyötteettömiä sukkalankojen jämiä löytyy samoin tästä huushollista, varmaan tässä kevään ja kesän aikana saattaa joku sukkapari valmistua. Yksiin junasukkiin kuluu noin 25 g lankaa. Niin pienestä määrästä yhden sukkaparin pieniä jalkoja lämmittämään.

Lanka: Lanett
Puikot: 2,5  KP lyhyet sukkapuikot
Kulutus: 25 gJohonkin koulutukseen piti saada neule, jota ei tarvitse tuijottaa. Pystyy keskittymään asiaan. Niin tein naisen kokoiset sukat. Milloinhan tuonkin langan olin ostanut. Poikkeavan helposti halkeilevaa oli.Valmiissa sukissa tuota ei huomaa ja mukavat ovat  jalassa.

Malli:vanha, perusmalli
Lanka:On line  Supersocke 6-fach Herbst-color
(kai se syksyinen väri oli, mutta ei  kyllä tullut mieleen tuo kuvaus väriskaalasta.)
Puikot: 3,5 mm
Kulutus: 70 g
Yhä edelleen samoja mustia "makkarasukkia" täällä väännetään. Päivällä näkisi ilman lisävaloa, mutta silloin ollaan töissä. Iltaisin istun jalkalampun valon alla ja lämmittelen samalla kipeää oikeaa olkapäätäni. Se on ollut jo melkein nelisen vuotta melkein koko ajan kipeä. Välillä antaa nukkua hyvin ja välillä muistutttaa olemassaolostaan. Ekat mustat sukat olivat tilaukset ja nämä perheelle eli kuopukselle ja miniälle. Vielä yksi tilaus eli vanhimmalle. Mutta onneksi tummansiniset!  Kaikki ihastuivat, kun tein niintä ekoja sukkia. Varren neulomiseen se aika näissä sukissa menee. Aikuisen naisen sukissa tuntuu jalkaterä pitkän varren jälkeen tulevan ihan kuin vahingossa. Hulluinta koko hommassa on se haluaisin itselleni tällaiset punaisena! Vaikka tuntuu ,että kuusien sukkien (=kolmen parin) jälkeen ja kahden sukan tekiminen olisi riittävä.  Onneksi viikon päästä ollaan Lapissa ja ajattelin tehdä siellä pieniä villatakkeja -- tai siis aloittaa ainakin.

Malli: Novita Sukkalehti , malli u
Lanka: Musta Nalle (kuvat valehtelevat)
Puikot 3mm sukkikset
Kulutus yhteensä näihin pareihin yhteensä 280 g