Thursday, May 09, 2013

Nukenpeitto tosijämäillen

Jämäkuukausi jatkuu ja valmistakin on tullut ja muutakin olen neulonut loppuun. On ollut vaikeuksia ehtiä ensinnäkin saada kuvatuksi ja sitten vielä siirretyksi koneelle. Onhan tässä taas reissattu Suomea ristiin rastiin eri syistä.

Nuken peittoja aina tarvitaan ja nyt pääsin eroon kaiken maailman pienistä kerän lopuista virkkaamalla  nuken sänkyyn peiton. Väreinä pääsääntöisesti punaista, violettia, hiven keltaistakin. Saa nähdä haluaako jompi kumpi tytöistä sen nukeilleen vai jääkö peitto mummin nukeille.


Virkkasin langanpätkillä ja vaihdoin lennossa missä kohtaa kerrosta tahansa. Virkatessa pääsee vähemmillä päättelyillä, kun langat saa piilotettua samalla virkatessa. Virkkasin pylväillä. Joskus kulutin sinisiä langanloppuja samalla tavalla virkattuun peittoon, joka on mökillä aitassa. No kaunis tämä ei ole, mutta leikeissä tarpeen.

Lankoina oli 7 V loppuja ja virkkuukoukku oli 4.
Kulutus oli  155 g

Edellisen postauksen 7-vuotis arvonta jatkuu vielä. Varmaan kun saan tätä pientä porukkaa täältä vähemmäksi ja on aikaa enemmän eli äitienpäivän jälkeen suoritan arvonnan.


5 comments:

Osakainen said...

Minusta tuo on kaunis peitto ja kiva idea. Varmaan varastan, kun on noita langanloppuja kertynyt.

iso gnu said...

Lännen helpoin ja mukavin -ei pahemmin päättelyjä. Langanpäät uppoutuvat eteenpäin virkatessa. Pieniäkin nöttösiä käytin -tuskin puolta kerrosta. Kannattaa tehdä.
Aika menoa peitolla on ollut kahden tytön leikeissä. Edelline nuken peitto on saanut kyytiä tänään alkuperäisessä tarkoituksessa, viittana jne.

Marleena said...

Näppärä nuken peitto, niin raikkaat ja pirteät värit sait peittoon! :)

Katja Vilhunen said...

Hei, sinä neuleblogauksen harrastaja tai neuleblogausta harrastanut!

Haen neuleblogien/käsityöblogien pitäjiä sekä entisiä pitäjiä vastaamaan kyselyyn neule/käsityöblogien pitämisestä. Tein vastaavanlaisen kyselyn pro gradu –tutkielmaani varten vuonna 2008. Kyselyyn tuli vastauksia runsaasti ja lopullisen muotonsa tulokset saivat viime syksynä hyväksytyn lisensiaatintyön muodossa. Tämän jatkokyselyn tarkoituksena on saada aineisto väitöskirjaa varten. Toivottavasti sinulla on aikaa vastata kyselyyn.

Kysely on tarkoitettu henkilöille, jotka pitävät tai ovat pitäneet neule/käsityöblogia. Kyselyllä selvitetään blogien ja blogaamisen merkitystä käsitöiden tekemiseen sekä neuleblogien verkostoitumista ja yhteisöllisyyttä.

Kyselyyn vastaaminen vie noin 15-20 minuuttia ja vastanneiden kesken arvotaan kolme neuleaiheista pakettia. Kyselyyn voi vastata toukokuun loppuun asti. Olisitko ystävällinen ja kävisit tekemässä kyselyn oheisesta linkistä: https://elomake.uef.fi/lomakkeet/6504/lomake.html Jos linkki ei aukea klikkaamalla, kopioi se nettiselaimesi osoitekenttään ja paina Enteriä.

Jos sinulla on kysyttävää tutkimuksen suhteen voit lähettää minulle sähköpostia osoitteeseen kvilhune@student.uef.fi


Ystävällisin terveisin, Katja Vilhunen.

MysteryKnitter said...

Awesome blanket!