Tuesday, December 03, 2013

Kaikenlaista valmiina

 
Nämä sukat valmistuivat lahjaksi mittojen mukaan vaelluskenkiin. Samalla lahjasukiksi /kääreeksi kimppalahjaan. On line Supersocke on ihanaa lankaa neuloa. Värit on niin kauniit.
Malli:perussukka
Puikot: 2,5 ruusupuut, joista katkaisin yhden onnistuneesti
Koko nainen
Kulutus: 55 g
 

Olimme pääkaupungissa lasten perheissa isänpäivää viettämässä ja lapsenlapsia tapaamassa. Mummilla ja 4-v ja 3-v lapsenlapsilla oli yhteinen aksarteluhetki, joita aina odotetaan.Kun pääsee perille 4-v kysyy heti, "aksarellaanko"? Onneksi ukkikin joutuu askartelukumppaniksi välillä. Mummi toimi nyt saksien käyttäjänä pienemmälle. Kolmiot olivat erityisen kova sana.  Mutta muitakin muotoja löytyy. Tässä on kuvattuna heijastimia toiselta puolelta ja alemmassa kuvassa toiselta puolelta.


Lahjoja syntyi iseille ja ukille ja serkuille ja mummikin sai vaaleanpunaisen, kun mummi on tyttö. Mummin heijastin ei päässyt kuvaan. Pohjana on viime vuonna Salaisen neuleystäväni lahjoittamaa huopaa ja heijastinta ja klipsuja. Nyt siis pääsivät tosi toimeen! Kiitos, paljon iloa oli askarteluhetken aikana ja iloa antaa lahjoja ja iloa kulkea tuolla pimeässä ihanan heijastimen kanssa!

Sukkiakin on valmistunut edellisten lisäksi ja päättelemättäkin on vielä. Joululahjaksi en nyt tee mitään, mutta myyjäisissä on ollut aika monet sukat jo. Näissä väri ei ole ihan oikea. Viimeisiä kuvia kotikuusen oksilla, kun Eino-myrský katkaisi kuusen puolivälistä. 7-8 m törröttää pystyssä ja toinen samanlainen määrä makaa maassa ja onneksi tipahti kauniisti leikkimökin taakse ja ruukkuvarastoni viereen ulottumatta naapurin tontille.

Malli: Perussukka
Lanka:Novita 7 V Nostalgia
Puikot : 3,5 mm bambut
Koko: 38
Kulutus: 85 g


Huivi on tehty jostain vanhasta langasta, kun tuli ihmeellinen tarve vain kuluttaa lankoja pois. Ensin meinasin viedä kirpparille, mutta sitten päätinkin neuloa huivin oikein yksinkertaisella mallilla. Aloitin ylhäältä keskeltä kuten muitakin olen aloittanut ja lisäykset keskellä ja reunoissa. Joka 12. kerros on nurjaa. Reunaan en tehnytkään pitsiä tällä kertaa, vaan aaltomaisen reunan. 


Huivi on jo löytänyt uuden omistajan arpajaisvoittona. Voisihan noita tehdä ensi vuodeksikin voitoksi. Lankana oli ikivanhaa Sachenmeer nomotta Colour Cliff  (50% villa,30 acryyli, 20% mohair) käsinpesu. Hintakin oli alennuksessa ollut ihan 9.00 markkaa 50 g.Kulutus oli 260 g.


Tein itselleni oranssin tuubin vitosen puikoilla ja aloitukseen ja loppuun tein joka toisen kerroksen nurin ja joka toisen oikein, ettei rullaudu. No, lanka on ostettu Poppelista, Drops Alpaca Silk. Kulutus oli melkein kaksi kerää javähän jäi jäljelle eli 50 g..


2 comments:

Sinikka said...

Kyllä ne mummit vain osaa :) On lasten turvallisempi kulkea kun tätä pimeää tuntuu riittävän aamusta iltaan ja illasta aamuun.
Röyhelöreunus näyttää sopivan huiviin hyvin.

Anneli said...

Oletpa sinä ollut ahkerana. kauniita sukkia ja ihana huivi :)
Kiitos kun syötät koiraani, kun itse en muista :)