Thursday, December 19, 2013

Sitä kutsutaan tekemisen meiningiksi...

En nyt voi sanoa, että tällä hetkellä se sitä olisi. Marraskuun lopussa alkanut flunssa on ollut hankala ja astma ei oikein tykkää noista flunssista.Sitten sitä hiljaa ketkutellen mennään eteenpäin huonossa hapessa, väsyneenä, mahalihakset kipeinä inhasta yskästä ja voimattomana. Eihän sitä näin ennen joulua huushollissa olisi mitään tekemistä, vai olisiko? Töissäkin riittäisi töitä. Yksi päivä ja sitten lomaa.

Niinhän se on , että joulu tulee, vaikkei kaikki olisi valmista. Olen aina sanonut ennen juhlia, että onneksi ei ne muut tiedä , mitä kaikkea olin suunnitellut saavani valmiiksi. Meidän perheessä ei vietetä joulua komerossa, ja niitä ei tarvi siivota --ainakaan marttojen ohjeen mukaan. Leivonnaiset ja laatikot on tehty myyjäisissä käydessä. Kaikkea ei tarvitse tehdä itse. Senkin oppimiseeen meni aikaa ja tarvittiin sellainen fyysinen sairaus, ettei vaan jaksanut tehdä. Joinakin vuosina jaksaa ja ehtii ja joskus ei. Muutenkin järjestykseni on hetkessä ohi, kun pienet lapsenlapset saapuvat paikalle. Aikaa aikansa kutakin, nyt kuusi 5- -1-vuotiasta pyörii joulun seudussa. Nautin kaikesta huolimatta joulusta, sen tunnelmasta ja hiljentymisestä kaiken keskellä.

Tuo kuvausalusta oli kai jossain lehdessä- mutta mikä oli ajatus takana, en muista. Se tuntui sopivalta sillä hetkellä  eli itsenäisyyspäivänä. Pienet junasukat odottamassa jossakin vauvan jalkoja eli siis hyväntekeväisyyteen. Lanka on Fabel ohut ja 2.5 mm puikot ja kulutus 25 g. Isommat sukat ovat kummitytön reilut naisten koon perussukat ja heti pääsivät käyttöön. Lankana on Supersocke 3mm puikoilla. Kulutus oli 85 g.

2 comments:

Eija said...

Totta, joulu tulee ja menee. Meilläkään ei komeroita siivota ja muutenkin tehdään vain se mitä jaksetaan ja ehditään. Se riittää. Tärkeintä joulussa on aivan joku muu.
Kauniita sukkia.

Anneli said...

Olen samaa mieltä tänä vuonna kuin Eija. Olen ollut elokuun lopusta sairaslomalla ja joulu on nyt erilainen.

Kivat sukat olet taas tehnyt.

Hyvää joulua kaikesta huolimatta ♥