Friday, April 18, 2014

5,4,3...1


 Viime aikoina en ole ehtinyt bloggaamaan. Puikot on ollut käsissä yhdessä jos toisessa välissä. Valmista on tullut, mutta kuvattua muistiin ei ole. Sukkia on valmistunut viisi paria. Osa Lapin lomaviikolla ja osa muilla matkoilla ja kotona.


Junasukkia on valmistunut kolme paria. Valkoiset ( Muuten tosi hankala kuvata muiden mukana) ovat Fabelia ja punakeltaiset California Salida  ja toiset punakeltaiset keltaisin raidoin samaa lankaa ja keltainen jotain muuta sukkalangan loppua. Vanha tuttu malli ja 2,5 ja 2,75 mm puikot ja kulutus yhteensä 75 g. Mun käsialallani kulutus junasukkapariin on aina sama 25 g näillä ohuilla langoilla eli yhteensä 75 g.

Keltaiset on Nalle-langasta ja koko 40-41, mutta  normaalia kapeammalla jalkaterällä. Kulutus oli 75 g.

Viidennet sukat on taikapalloa eli Zauberball ja vahvempi lanka. Miellyttävät omaa silmää tällä hetkellä. Mietin jätänkö nämä itselleni. Kulutus sama 75 g. Kaikkiin sukkiin on kulunut 225 g.


Seuraavaa sarja on valmistunut neljä kappaletta. Kolmeeen ekaan löysin ohjeen Varrelta virran- blogin famun kautta Vantaan sanomista. Raitapipon ohjetta en muista. Tässä ne on päässseet omenapuun oksalle.
Yksivärisiin pipoihin kului yhteensä 45 g eli 15 g per pipo. Raidalliseen pipoon kului enemmän ja koko pipokasaan kului yhteensä 65 g eri Novitan Wooleja 3 sukkapuikoilla.


Kolme ns Etiopian nuttua vauvoille kauas maailmalle.  Kaikkien langat ovat Novitan Woolia. Pyörönä tehty, ja näitä neuloin Porin matkalla. Jossa kylläkin tuli uutta lankaa Lavikolta lisää reilu puoli kiloa. Niistä langoista on tulossa mm. pipoa ja villaneuletta. Näihin kului 75 g + 75 g+65 g eli 215 g.


Tämän peiton väkertämisen aloitin jo viime vuoden Jämäkuussa, löytyy eka postaus. Tarkoitus ei ollutkaan saada valmiiksi silloin. Kesän ajan peitto oli tauolla. Syksyn saapuessa ja ilmojen viiletessä tätä on ollut kiva neuloa, kun aina on ollut enenevästi peittoa sylissä ja jaloilla lämmittämässä. Siinä sitä on Seitsemän veljestä sukkalankojen jämiä ja loppuja melkoinen määrä. Monta raitasukkaa olisi tullut, jos tästä määrästä sukkia olisi neulonut. Monen monta kertaa yksi ja toinen on ihaillut sitä ja kysynyt mihin ja kenelle se on menossa. Halukkaita saajiksi olisi ollut. Nyt tällä kertaa jätän sen itselleni ihanan lämpimäksi torkkupeitoksi. Loppuvuodesta kun jään pois töistä, niin joskus välillä kerkiän ehkä nukkua päiväunet tämän alla. Sitä odotellessa. :) Vaikkakin olen kuullut, että eläkkeellä sitä vasta on kiire! No, lapsenlapset kuulemma mahtuisivat kaikki pituussuuntaan alle nukkumaan. Järjestyskin on suunniteltu; isosisko 5 -v ja pikkuveli 1v. Keskelle vanhimman lapsen perheen pojat 4-v ja 2 -v ja sitten keskimmäisen 2-v ja reunalle 4-v. No olisi varsinainen kirppulauma ja tuskin pysyisivät peiton alla yhtaikaa!


Reunukseen ostin uutta punaista Seitsemän veljestä sukkalankaa kaksi kerää. Yksi meni melkein loppuun. Virkkasin kolme kerrosta ja yhden kerroksen lopuksi vielä rapuvirkkausta. Heti peittosta tuli huolitellumman näköinen.


Dominot veivät mennessään kun niitä aloin tehdä. Siellä on tulossa ohuista langoista toinen peitto joskus. Tässä on palassa 41silmukkaa eka kerroksella ja paloja on 198. Puikot oli 3.5 mm. Osassa oli käytetty jopa kolmea tai neljää lankaa samassa palassa eli langanpäitä oli ihan kiitettävästi. Olisi pitänyt aikanaan kuvata. Toisaalta matkan vrrella olen päätellyt silloin tällöin kerrallaan parikymmentä lankaa, ettei loppurutistus olisi ollut ihan mahdoton ja tympäisevä.

Vaikka itse sanonkin niin olen mahdottoman tyytyväinen tähän  jämlankapeittooni. On niin kaunis ja värikäs. Minkä määrän sainkaan upotettua lankojen loppua tähän työhön, joka on kooltaan reilu torkkupeitto eli n 130 cm x 210 cm.  Lankaa kului kiitettävästi eli 1800 g.

10 comments:

Helmis said...

Aivan mahtavan upea peitto!! Kyllä nuo jämälankatyöt on hienoja!! Minusta on myös aina hauska bongailla tuttuja lankoja (ja töitä) jämäruuduista. Melkoinen kasa mauitakin neuleita on valmistunut.... Tuo kuvaaminen meinaa nykyään niin usein unohtua - itselläni osittain kyllä siksikin, kun on aika lailla samat neuleetkin aina tekeillä. Mutta silti, kun niitä katselee muiden blogeissa, niin tosi kivoilta näyttävät!!
Hyvää Pääsiäistä!!

MariL said...

Peitto on upea! :)

Satu said...

Siis vau, aivan mykistyneenä tuijotan tuota peittoa. Upea! :)

famu said...

Ihana peitto? Kyllä niitä päiväunia eläkkeellä ehtii ottamaan.Siitä saattaa tulla todella mieluinen oma heti.

famu said...

Voi,anteeksi.Tuo kysymysmerkki on livahtanut aivan vahingossa.

Päivikki said...

Aivan huikea peitto!!!! Todella upea! Miulla on juuri valmistunut melkein samalla tekniikalla huivi, en vain ole ehtinyt kuvata sitä.

Sukkalandia said...

Hieno peitto, erityisen hienolta se näyttää nyt kun omilla polvillani on samalla tekniikalla tehty peitto, hieman tummempisävyisistä langanlopiosta tehty!

Matleena said...

Mikä upea peitto! Ei muuten mikään kumma, ettet raski antaa muille, en minäkään raskisi. Ihan alkaa sormia syyhyttämään, että tuommoisen tekoon haluaisivat. ;) Dominotekniikalla en olekaan tannut tehdä mitään, joten pitäisiköhän tosissaan ottaa haaste vastaan. Materiaaliakin kun sattuu löytymään. :D Nättejä ovat muutkin työsi kuten muulloinkin.

Linda said...

Voi että mikä peitto! Ehkä minäkin vielä joskus rohkaistun noin suureen projektiin... siihen asti käyn täällä peittoasi ihailemassa :)

Haastoin sinut tänään blogissani- käythän kurkkaamassa joutessasi! Voi olla että erehdyin haasteen edellyttämän lukijamäärän suhteen, mutta olisi mukavaa jos silti osallistuisit!

http://1n1o.blogspot.fi/2014/05/11-asian-haaste.html

MysteryKnitter said...

Hieno peitto!