Saturday, May 31, 2014

11

En aikoihin ole vastannut mihinkään kysymyksiin. Nyt sain 11 asian haasteen Lindalta 1n, 1o -blogista. Vastailen vasta nyt. Vastaan kysymyksiin ja uusia en jaksa tehdä. En haasta ketään. Kuka haluaa voi ottaa haasteen vastaan ja vastata samoihin kysymyksiin kuin minä. Olisi kiva, jos laittaisit kommentit ottaessasi haasteen vastaan.

11 asian haaste kuuluu kokonaisuudessaan näin:
 • Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään
 • Haastetun pitää vastata haastajan 11 kysymykseen
 • Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille
 • Haastetun tulee valita 11 blogia, joilla on alle 200 lukijaa
 • Haastetun tulee kertoa kenet on haastanut
 • Ei takaisin haastamista.
11 asiaa itsestäni:
1. Olen kuusilapsisen perheen vanhin lapsi.
2. Olen ollut naimisissa pari vuotta vaille 40 vuotta.
3. Olen mummi kuudelle rakkaalle lapsenlapselleni.
4. Rakkaat vanhempani ovat vielä elossa.
5. Kummilapsia on kertynyt kaikkiaan kymmenen.
6. Vuodenvaihde tuo muutosta elämään siirtyessäni vapaaherrattareksi.
7.Vapaaehtoistyöni jatkuu monimuotoisena.
8. Lempiharrastukseni on neulominen luovan joutilaisuuden lisäksi.
9. "Aksarrellaanko mummi?" Ja niin me askartelemme kaikenlaista lastenlasten kanssa - ei sentään    nuorimpien eli vuonna -12 syntyneiden kanssa.
10. Kesän parhaita hetkiä on istua mökin terassilla saunan jälkeen ja antaen katseen levätä Päijänteen ihanassa järvimaisemassa.
11.Paras paikka on oma koti!

  11 kysymystäni haastetuille:

  1. Kuinka pitkään olet harrastanut käsitöitä?
  Aivan hirveän kauan. Olen oppinut virkkaamaan, neulomaan osin alle kouluikäisenä eli ehkä vuonna 56/57. Karstannut villaa olen mamman(isänäidin kanssa) 50-luvulla, työni laadusta en osaa sanoa mitään. Kehrääminen oli vaikeaa ja aika epätasaista tuotosta. Mattoja, raanuja olen kutonut kangaspuilla. Parsiminen oli mun bravuuri 60-luvulla ja sitä riitti isossa perheessä ja silloisilla lankalaaduilla -siis isosiskon pakko-osa, josta opettelin/opin pitämään.

  2. Mikä on lempikäsityömuotosi - neulonta, virkkaus vai jokin muu?
  Neulominen on ollut aina ykkösjuttu. Jouduimme kotona tekemään itsellemme 60-luvulla tarvitsemamme hameet ja puserot ja lapaset ja sukat. Yksi siskoistani oli näppärä ompelemaan ja käytin häntä hyväkseni ja vastavuoroisesti hänen lapasensa ja sukkansa taisivat olla mun kutomia. Opiskelun alkuvaiheessa päätin, että en ikinä tee mitään. Minulla ei ollut edes silmäneulaa (sai tarvittaessa lainattua asuntolassa joltakin) puoleentoista vuoteen. Sitten erehdyin ostamaan langat ja virkkuukoukun virkatakseni äidilleni synttärilahjaksi silloin niin muodikkaan ponchon tumman- ja vaaleansinisestä langasta. Addiktio laukesi ja syntyi jokunen poncho ja sitten sukkia ja lapasia ja pipoa ja huiveja ja liivejä jne. Ahkerasta neulomisesta huolimatta lankavarastot ovat kasvaneet koko ajan.

  3. Kuvaile tyyliäsi käsitöiden suhteen: pidätkö romanttisista tyylistä, toteutatko hillittyjä klassikoita, tuunaatko kaiken niiteillä, oletko kenties pesunkestävä hippi vai jotakin ihan muuta?
   Tylsä klassikko.

  4. Millainen projekti sinulla on parhaillaan työn alla?
  Wool lankojen hävittäminen eli neulon vauvanvaatteita hyväntekeväisyyteen. Viirinauha on tulossa yhdelle lapsenlapselle. Seitsemän veljestä lankojen käyttäminen eli varastojen vähennysoperaatio jatkuu vuodesta toiseen -- siis ostan aina välillä lisää. Tilattu on värikäs neuletakki pian 5v:lle lapsenlapselleni ja nyt alkaa lankojen kaivaminen varastoista sekä ohjeen metsästys. Ohuista  sukkalangoista on tulossa junasukkia. Listaa voisi jatkaa eli aina on monta työtä yhtaikaa menossa. Vaihtelu virkistää --neulomisessakin. Kohta on vielä enemmän työn alla, kun alkaa Kesäyön hullutus 2014.

  5. Pidätkö ruoanlaitosta / leipomisesta? Jaa linkki yhteen lempiresepteistäsi :)
  Joskus olen enemmän nauttinut siitä. Nykyisin kahden ihmisen huushollissa elämä on helppoa ja aika pientä. Leipominen on jäänyt. Ruokaa on tehtävä ja erityisesti , kun on vieraita. Reseptit on vanhoissa keittokirjoissani ja nettireseptit ovat vielä penkomatta. Tavan ruokaa teen ja lapsenlapset pitävät perusruoasta eniten.  Keittokirjojanikin olen myynyt muutaman metrin verran.

  6. Harrastatko muutakin kuin käsitöitä?
  Teen monenlaista; lueskelen, tapaan ystäviä ja sukua, mökkeilen,olen mukana järjestötoiminnassa jne.

  7. Millaisista asioista inspiroidut?
  Ystävien tapaamisista ja yhteydenotoista, ennen muuta lapsenlapsistani , kaikista kuudesta.

  8. Tilaatko käsityölehtiä? Jos, niin mitä?
  Suuri Käsityökerho ja Moda ja Novita

  9. Kuinka usein päivität omaa blogiasi?
  Alkuun tiheästi ja nyt näköjään kerran pari kuussa. Tällä hetkellä harveneneminen johtuu  kuitenkin työkiireistä ja siihen liittyvästä väsymyksestä.

  10. Mistä hankit käsityötarvikkeesi?
  Hih,-- vaatehuoneesta, varastosta,kirjahyllystä jne.  Siellä on näet lankaa ja puikkoja ja ohjeita ihanassa sekamelskassa. Oikeasti myös ihan konkreettisesti kävelemällä liikkeisiin. Etusijalla kaikki omat tutut keskisuomalaiset yritykset Jyväskylässä, Pikku-Linna, Titityy ja Poppeli --tutustusmisjärjestyksessä. Porissa sukuloidessa jalat vievät Lavikolle. Muuallakin matkoilla lankakaupat ovat petollisia, messuilla samoin..Helsingissä  mm.Vihreä Vyyhti, Lankamaailma

  11. Mikä sai sinut aloittamaan bloggaamisen?
  Rakas lapseni Uhoava Gnu reipas kahdeksan vuotta sitten. Hän aloitti ensin ja lueskelin blogeja ja teki mieli laittaa muistiin mitä neuloin. Uhoava Gnu oli Tekninen tukeni tuolloin ja on edelleen. Ilman häntä en olisi aloittanut. Hänen bloginsa on hiljainen, mutta mun blogisssa jotain joskus tapahtuu.