keskiviikkona, lokakuuta 28, 2015

Kurottu on!

Syntyjäni satakuntalaisena kuron sukkia ja muuta. keskustelimme tästä lapsenlapsen kanssa, joka oli oppinut neulomaan. Onneksi mummin ei tarvinnut opettaa! Olen huono opettaja. Lankaa olin ostanut sopivasti hänelle. Siitä joskus myöhemmin.
Viime kerran postauksessa ei ollut mitään valmista ja nyt tässä näitä olisi! Sukkia siis , onhan Sukkasato-kausi vielä muutaman päivän.

 Miesten perussukat sinisestä ja sinisellä tweed-raidalla on ekaksi. Taustalla suihkulähteen kivi, joka on päässyt jo talviteloilleen. Aikanaa kun suunniteltiin vesiaihetta pihaan, halusin sellaisen, johon lapsenlapset ei pääse. Lankana on 7 V. Puikot ne omat 3.5 mm bambut. Koko on 42-43. Kulutus oli näihin sukkiin 134 g.
 Harmaat 7V sukat raidoitin harmaa-keltaisella 7V Raita-langalla ja varret on kivat. Kuvassa näkyy viimeisen tämän kesä/syksyn kukat ja nimihän on unohtunut, Sukkien koko on  40-41 ja kaikkiaan lankaa kului näihin sukkiin121 g.

 Vanhoja Nalle-lankoja on varastossa. Aiemmin vein äidille aina Nallea. Hänen neulomisvauhtinsa on hidastunut ja kilotolkulla lankaa ei kulu. Nyt kulutan itsekin näitä. Tämän vanhan langan nimi Knaerva ja värit on minusta kauniit. Nythän tä'llä hetkellä Nallessa ei ole raitalankoja valitettavasti. Raitalangat on loppumassa omista varastoista Nallen osalta-- ei nyt sentään muuten!
Koko: 38
Kulutus: 71 g.

 Edelleen on Nallea raitaisena 3 mm cubic´s puikoilla neulottuna. Tämän värin nimi on Krassi. Vanhaa varastoa tämäkin lanka on.
Koko: 38
Kulutus: 75 g.

 Kukkapenkin reunuskivet on sammaloitunut kauniisti ja tämä on 7 V Raita-lankaa. Tämä oli uusi väri ja miellytti silmää. Koko on 38  ja kulutus oli 92 g.

 Oranssi Nalle ja Krassi Nalle-raitalanka muotoutuivat pikkulapsen sukaksi. Koko on 26 ja lankaa meni vain 36 g.


Tämäkin on jotain vanhaa Nalle nimeltään Kaarna. Valkoisella Nallella tein kerrosrivinousut.  Jotenkin ei miellyttäneet omia silmiä, mutta moni on sanonut niitä kauniiksi. Joten jatkoin sukat loppuun kuluttaen lankaa  ja sukkien koko on 38 ja lankaa kuluio 78 g.


Pitäähän sitä vielä olla yhteiskuva koko sukkajoukosta eli seitsemästä parista! Lankaa näihin meni reilusti yli puoli kiloa eli 607 g.

LANKALAIHIS 2015 tilanteen päivitys oli 15.7.2015, jolloin plussalla oltiin 842 g. Nyt tänään 28.10.15 tilanne on vielä huonompi.

                                      ostettu lankaa  yhteensä heinäkuun jälkeen 3200 g
                                      kulutus(blogattu) 7 254 g- 4 458 g = 2 796
                                      annettu: 262 g
 eli  nyt ollaan tosi hyvin plussalla eli 1 108 g. Neuloa saa ahkerasti,e ttä pääsee nollille. Ja on vielä ne Tampereen messutkin, jonne ilmoittauduin! Täytyy kaivella jotakin pois annettavaksi!

7 kommenttia:

Annika kirjoitti...

Kauniita sukkia!

Marjut kirjoitti...

Ovatpa nättejä kaikki!

Kirsi Kipakka kirjoitti...

Ihanan pirtsakoita sukkia :)

Osakainen kirjoitti...

Sukkaa pukkaa näköjään. Hienoja. Minulla ei tule oikein mitään valmista, mutta kesken on paljon. Elän keskeneräistä elämää 8)

iso gnu kirjoitti...

Kiitokset teille jokaiselle kommentista ja kehuista!
5-v tyttärenpoika lkatseli viikonloppuna neulomistani ja kysyi: neulotko mummi aina noin nopeasti? En nyt iahan aina, mutta välillä.
Osakainen: täälläkin on kesken sata ja yksi työtä! Ehkä joskus valmsituvat tai eivät. :)

Nna kirjoitti...

Pirpana pitää nykyään niin kiireisenä, ettei täällä juuri ehdi neulomaan. Onneksi lapsen mummi pitää hänet sukissa.

iso gnu kirjoitti...

Nna: åinet pitävät kyllä huolta, että monenlaista puuhaa riittää. Aika aikaa kutakin, äkkiä ne kasvavat! Onneksi on mummeja.