torstaina, marraskuuta 26, 2015

Sukkia valmiina, muut kesken!


Sukkia on taas valmiina kasa. Yksi pienistä lapsenlapsistani mietti tässä: "Mummi, monetko sukat olet neulonut?" Niitä vähän mietiskelin ja arvelin luvun olevan nelinumeroinen. Lapsi mietti neljää tietenkin ja ukin kanssa sitten miettivät miten iso luku se nelinumeroinen oikeastaan on. Olen aloittanut sukkien teon kansakouluikäisenä (siis selvästi alle 10v) ja jatkanut siitä alkaen. Sukat piti neuloa aina itselle ja välillä neuloin vaihtona yhdelle siskolle, joka sitten ompeli hameen minulle. Pienimmille sisaruksille tehtiin muutenkin. Opiskeluaikana olin pari vuotta tekemättä mitään, mutta sitten taas hurahdin käsitöihin.


Vuosikymmenien aikana on tehty melkoinen määrä suvulle, ystäville ja ennen muuta hyväntekeväisyyteen sukkia. Vuosittain kymmeniä ja kymmeniä pareja. Tietysti on ollut vuosia jolloin olen tehnyt vähemmän. Nämä Kerttu-sukat on neulottu itsenäisyyspäivän väreihin sopivana. Tällä mallilla tuntuu aina Kerttu-täti tulevan lähemmäksi ja ajatuksiin. Mukavaa!

Lanka: Seitsemän veljestä
Puikot: 3,5 mm bambut
Koko 38
Kulutus:yhteensä molemmat 171 g


Nämä on tutut Rim-sukat ja vähän ankeissa väreissä. Varsinkin vielä näin marrakuussa sateisena ja harmaana päivänä, jolloin aurinkoa ei näe. Kaikki eivät pidä kovin värikkäistä sukista. Sukissa on keskiruskea pohjaväri ja ei kovin kirkas raitaväri.

Lanka: 7 V
Puikot: 3,5 mm bambut
Malli:Niina Laitinen Rim-sukat
Koko: 38
Kulutus: 114 g


Tämä kerä on ostettu Tampereen messuilta edullisesti ja koko vyyhdissä ei ollut solmun solmua tai värivirhettä, joita mahdollisesdti sanottiin olevan. Hyvä kerä! Saajakin on jo näille sukille tiedossa.

Lanka: 7 V alennuslanka messuilta
Puikot:3,5 mm
Malli: perussukka -mallini (neulottu kokouksessa ja koulutuksessa pääsääntöisesti)
Koko:38
Kulutus: 90 g

Kaikenlaista kivaa on tulossa ja pari isompaatyötäkin on tuloillaan. Eli toive on Lankalaihiksessa päästä väähn miinukselle tai edes nollille; siis tavoitteeseen. Ensi kerralla laskelma, nyt on sen verran vielä plussilla. Nyt tässä postauksessa neulottu yhteensä 375 g.

5 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Siinä on muutama sukka poikineen ehtinyt valmistua vuosien varrella. Itsekin aloin miettiä, paljonko on tullut tehtyä, mutta en varmaan pääse edes kolminumeroiseen määrään, koska todella innostuin vasta aikuisiällä.

pappilanmummo kirjoitti...

Taas kivoja sukkia. Ja kiitos tuosta Kerttu-mallista. Se on ihana! Lapsenlapsetkin tykkäävät Nallesta tai Seiskaveikastakin neulottuna.

Osakainen kirjoitti...

Kyllä siitä varmaan tulisi melkoinen kasa, jos kaikki neulomasi sukat olisivat yhdessä, kun olet noin nopsa neuloja.

Maru kirjoitti...

Hei, olen yrittänyt etsiä ohjetta supervauvan polvisukkiin, mutta uhoavan gnun blogia ei enää näytä olevan. Ohje sukkiin oli aiemmin esillä myös täällä sinun blogissasi, miten olisi mahdollista saada se? :)

iso gnu kirjoitti...

Marjut: siitä se määrä karttuu vuosien myötä. Teen itse aika yksinkertaisia perussukkia lahjoiksi ja hyväntekeväisyyteen. Määräälä ei sinänsä väliä, vaan neulomisella.

Pappilan mummo:En itse ole tehnyt Kerttuja aikoihin ja mitä tein meni heti myyjäisissä. Pitänee minunkin siirtyä enemmän Kerttuihin. Olen huomannut, että sinun puikoilrasi tipahtelee Kerttuja tiuhaan tahtiin.

Osakainen: olisihan tuo aika kiva kasa. Olisi varmaan aika korkea ja leveä. Ilman blogia en edes muistaisi millaisia sukkia olen tehnyt.

Maru: Uhoavan blogi on piilosssa tosiaan. Kertut löytyvät Ullasta ja Supervauvan sukkien ohje Ravelrystä. Voin tarvittaessa laittaa meilinä ohjeen, jos haluat. Pyydä tarvittaessa: isognu (at) yahoo piste com