perjantaina, helmikuuta 26, 2016

Kasa sukkia

 Nyt on taas valmiina kasa sukkia. Osa on isompia ja osa pienempiä. Nämä ovat olleet sellaisia välipalatöitä, kun kaksi isompaa työtä on vaiheessa. Välillä on oltava käsitöitä, joissa ei pahemmin tarvitse miettiä tai laskea.


Serlachiuksen museoihin tehtiin retki viikko sitten lauantaina ja nämä sukat perusmallillani syntyivät pääosin sillä matkalla. Jos ette ole käyneet Mäntässä näissä museoissa, niin suosittelen lämpimästi.

Lanka: Seitsemän Veljestä raita
Puikot: bambut 3,5 mm
Koko: 38/39
Kulutus: 94 g 

 Niina Laitisen Sukkakalenteri 2016 työt jatkuvat. Nämät ovat selvästi Helmikuun sukat vaaleanpunaisine sydämineen. Ne on silmikoitu päälle. Kantapää on taas oma sovellutukseni. Lankana oli 7 V ja 3,5mm puikot. Koko 39. Kulutus oli 101 g.


 Isoveli lankaa on ajautunut jostain minulle ja jo aiemmin tein yhdet sukat itselleni, jotka ovat olleetkin käytössä. Ne ovat niin lämpimät palelevissa varpaissani. Yksi lapsistani totesi, että tuohon lankaan sopisi palmikot ja ei sitten muuta kuin työtä pyydettyä. Naisten sukat Isoveli langasta 4,5 mm puikoilla ja kulutus 161 g. Varret ovat reilun mittaiset. Katsotaan, raaskinko antaa pois.


 Ohuiden sukkalankojen jämistä neuloin kahdet junasukat. Ohje löytyy netistä. Näitä tikuttelin menemään 2,5 mmm puikoilla ja kulutus oli yhteensä 54 g.


Isoveli ja isot palmikot ja heijastavaa lankaa tupsussa on tässä pipossa. Ei kaunis, vaikka on farkunsininen. Mielikuva oli parempi kuin toteutus.  Kulutus 94 g. Katsotaan miten käy, joutaako kirppikselle.

1 kommentti:

MysteryKnitter kirjoitti...

Nice little hat! Nice yellow socks!