maanantaina, helmikuuta 01, 2016

Kalenterisukkaa ja muuta


Vihreätä vihreällä on nämä sukat jumppamatolla. Lanka on 7V kirkas vihreä. Mallina on Niina Laitisen Sukkakalenteri 2016  tammikuun sukat. Eka sukkaa tikuttelin aika kauan ja toinen sukka valmistui viikonloppuna. Olisi kiva päästä jo helmikuun sukkaan kiinni. Jossain vaihessa inhosin/en pitänyt oikean silmukan neulomisesta takakautta. Enää sekään ei tunnu hankalalta. Tässä mallissa niitä kieputeltiin.

Varren pituus on ohjeen mukainen, sukan jalkaterän pituus on puolen kymmentä kerrosta lyhyempi  kuin on ohjeessa. Kantapääkin on vahvistettu kantapää. Mutta kuitenkin aika lailla muistuttavat alkperäistä  mallia.

Lanka: Seitsemän veljestä kirkas vihreä
Puikot: bambut 3,5 mm
Kulutus:102 g
Koko: 39/40
Ruskeaan taittuvia sukkia valmistui kaksi paria.Ohuesta langasta olen aina väillä tikutellut. Jollekin ne menevät urheilukenkäsukiksi.Toiset ovat Niina Laitisen Rim- mallilla tehty ohuemmasta langasta.

Perusukat Schoppel-langasta, joka ei ollut lainkaan mukavan näköistä, mutta poishan se on neulottava! 2,5 mm cubis´s ja 15 silmukkaa/puikolla. Koko 40-41. Kulutus oli 72 g.

Rim-sukat ovat Nalle-langasta ruskeana ja Kaarna-värisenä. Nämä on aloitettu viime vuonna ja millään ei eka sukka tahtonut valmistua, mutta nyt sain ne valmiiksi. Koko on naisen ja kulutus 91 g.

Tammikuussa valmistuneihin kului lankoja just ja just yli kaksi kiloa. Olen tyytyväinen.

3 kommenttia:

Suvituulian käsityöpaja kirjoitti...

Ihanat nuo kalenterisukat. Todella nätti malli ja väri sopii niin kivasti.

Osakainen kirjoitti...

Piti oikein tarkistaa, että väri oli siis kirkas vihreä. Luulin, että turkoosi, kuten minun sukissa. Kiva malli, mutta tuossa saa varmaan olla tarkkana.

iso gnu kirjoitti...

Suvituulia: Tsmmikuu on kaunis malli ja vähän lyhennettynä mun kasialalla sopiva naisen jalkaan. Ei varmaan jää tähän pariin. Mutta nyt helmikuun sukkia neulotaan muun joukossa (useampi työ kesken)

Osakainen: olen ollut kipeä ja en ole ollut ulkona paljon ja sisällä kuvaus päivälläkin on ongelma värien suhteen. Kirkas vihreä on, mutta turkoosit olisivat, jos olisi sillä hetkellä ollut kotona turkoosia. Nyt on turkoosia, kun yhden lalpsenlapsen torkkupeittoon pitää tulla turkoosiakin. Alkuun neuloin ohje nenän alla, mutta sitten se alkoi sujua jo ilman ohjettakin.