Thursday, September 15, 2016

Valmiina matkaan


Aina jotain valmistuu. Taustalla on taas kerran yksi tiskiliina bambulangasta aina oikein neuloksella ja isohkoilla puikoilla. Lankaa kului siihen 33 g.


 Neuloin pari Etiopian nuttua Woolia, Sisua ja vaaleanpunainen oli jotain merinolankaa tuntumaltaan. Tein nuttuihin sopivat myssytkin.  Nämä lähtevät muiden nuttujen ja pipojen ja sukkien kanssa kohti määränpäätään Tansaniaa kuun lopussa. Näihin kulutus oli 174 g.


Lapasia teen harvoin ja jostain syystä tämä Seitsemän Veljestä lanka tuntui kivalta lapasiin. Isohkot tuli, mahtuvat pikkusiin naisen käsiin ja siis taitaa olla vähän isot lapsenlapsille. Paitsi lapsenlapset kasvavat aika vauhtia. Ihan peruslapaset peukalokiilalla on neulottu 3,5 mmn sukkiksilla. Kulutus oli 57 g.

 Jostain ohuiden sukkalankojen jämistä nämä junasukat on neulottu. Kulutus oli 27 g.

Nyt onkin taas monenlaista kesken lahjasukkia on tulossa useammat, neulejakkua aloittelen taas kerran itselle. Langat ja puikot odottavat hetkeä, jolloin tekisin mallitilkun päästäkseni aloittamaan koko neuletta.

7 comments:

Sipi said...

Söpöjä pieninä pipoja ja nuttuja!
Lapaset on kivat, niitä täytyisikin jo ajatella, varsinkin aamuisin on jo niin kylmä!

iso gnu said...

Sipi: kiitos! Niin yöt alkavta olla aika kylmiä ja ei tuo päivälläkään aina ole lämmintä.

Osakainen said...

Joillakin valmistuu, toisilla hitaammin. Olen nykyisin parempi ostelemaan lankoja kuin kuluttamaan niitä. Lähdenkin taas yhtä lankapakettia noutamaan.

iso gnu said...

Osakainen; no täälläkin tänään tuli ostettua raitalankaa lähiSiWasta, kun oli poistomyynnissä. Tytär tilasi neuletta ja siihen käydään ostamassa langat lähipäivinä. Uhkaavasti tuntuu, ettei varastot pahemmin vajene, vaikka kuinka yrittää.

Sinikka said...

Hyvään tarkoitukseen söpösiä neuleita. Pian saakin lapasia katsella käsiin, aamuisin on jo aika viileää.
Minullakin olisi vaikka mitä kivaa lahjapussiin tarkoitus tehdä. Nähtäväksi jää ehdinkö mitään. Vielä kuitenkin yritän neuloa noita vanhoja sukkalankoja pois. Menevät joulunalla hyväntekeväisyyteen.

iso gnu said...

Sinikka:Kiitos! Joulun alla täälläkin sukkia pääsee hyväntekeväisyyteen.

Matleena said...

Onpa erityisen kauniit värit noissa etiopian nutuissa ja myssyissä, miellyttävät kovasti. Nättejä ovat muutkin. :)