sunnuntaina, tammikuuta 22, 2017

Aikuisille sukkia

 Nämä sukat ovat olleet matka- ja odotusneuleina eri tilanteissa. Sukat ovat käyneet Helsingissä ja Porissa ja niiden kanssa on istuttu labrassa odottamassa. Lopulta valmistuivat. Lanka oli hyvää neulottavaa, mutta osin hitautta tekee tuo vohvelineule. Pitää olla laskemassa kerroksia ja jos unohtaa, niin sitten pääsee purkuhommiin. Lankana oli Aracaunia Ranco multy - lanka on ollut pitkään varastoituna ja nyt pääsi puikoille. Puikot 2,75 mm luultavimmin. Koko naisen isompaan jalkaan tai miehen pienempään eli 39/40. Kulutus oli 81 g.

Novitalla on ollut Venla - lankaa yksivärisenä. Nyt ruokakauppareissulla tarttui mukaan tämä raitalanka. Lanka tuntui mukavalta neuloa 2,75 mm puikoilla. No ovatkin ihan perussukat ja oli nopeat neuloa.  Kokoon 43 kului lankaa 64 g. Sukat lähtivät tänään heti käyttöön.

6 kommenttia:

Repu kirjoitti...

Perussukkia on aina hyvä olla olemassa.

iso gnu kirjoitti...

Repu: just näin. Toiset meni jo käyttöön. Lasten kokoja pitäsisi tehdä ja lalaspisa ja kämmekkäitä. Nekin menisi varmaan heti. Jälkikasvu pitää aika lailla suoraan iholla noita ohuita neulottuja villasukkia. Useimmiten tikuta 2,5 mm puikoilla.

Matleena kirjoitti...

Ohuet villasukat ovatkin siitä mukavat, että mahtuvat kenkiinkin hyvin. Minäkin olen oppinut vanhoilla päivilläni käyttämään villasukkia paljaissa jaloissa. Mutta niiden ne pitää olla jostain pehmoisesta langasta, etteivät kutita.

iso gnu kirjoitti...

Matleena: Näin on ja ihania sukkalankoja on paljon. kutomiseeen aikaa menee ja välillä vähän tylsiä, kun teen aika perusmallilla kenkiin pidettäväksi. Kiva kun käyvät kaupaksi nuo sukat.
famu kirjoitti...

Venlasta on minullakin syntymässä ensimmäiset sukat.Kovasti tykkään langasta ja mukava,jos sitä löytyy monivärisenäkin.- Tykkään kutoa mieluummin ohuesta kuin paksusta langasta.Seiskaveikkaan alan jo tottua.Pari vuotta se vei.

MysteryKnitter kirjoitti...

Awesome socks!