Tuesday, January 24, 2017

Vauvasukkia

Junasukkia on kiva välillä tehdä ja niistä suurin osa menee hyväntekeväisyyteen. Yhdet on jo varattu sukuun syntyneelle pikkupojalle. Sukkakasa oli aika punavoittoinen, ja niin sitten neuloin eri väreillä. Osa näistä on valmistunut viimeistelyjä vaille viime vuonna.

Lankana on kaikissa ollut ohut Fabel. Villasukkakeräys vastasyntyneille on menossa, mutta sen vasta huomasin hiljattain. Vielä on paljon vuotta jäljellä ja alkuun näyttää sukkia olevan. Jos sitten vähän myöhemmin tekisi sinivalkoisia sukkia juhalvuoden kunniaksi. Nämä sukat pysyvät hyvin jalassa ja siksi neulonkin niitä aika lailla. Näihin kului yhteensä lankaa  104 g.

11 comments:

famu said...

Sieviä ovat.Noihin saa mukavasti käytettyä pienet keränyssykät.Tarvetta junasukkiin on eri puolilla maata ja maailmaa.

iso gnu said...

famu: Niin ne ovat hellyttäviä. Näistä suurin osa on lähdössä Tansaniaan.

Marjut said...

Junasukat ovat suloisia. Täytyy itsekin tehdä muutama jemmaan.

Repu said...

Söpöjä!

Hepsi said...

Suloisia! Junasukat on parhaat pieneen jalkaan!

iso gnu said...

Marjut, repu ja Hepsi : Olen samaa mieltä että suloisia! Kuudella lapsenlapsella testattu, että todella pysyvät jalassa.

Sinikka said...

Söpöjä ja tarpeellisia. Junasukat ovat kyllä parhaita pysymään jalassa. Minä vain jotenkin tylsistyn niitä neuloessa. Mussoon iso vika :D

iso gnu said...

Sinikka: Neulon telkkaria katsoessa, jutellessa tai koulutuksissa jne. Menee huomaamatta. ;)

Matleena said...

Ihania värejä! Junasukkia on mukava tehdä ja käyttäjät pitävät niistä, tai ainakin käyttäjien äidit. :)

iso gnu said...

Matleena: niin äidit ovat tyytyväisiä. Sisarustemme lastenlapsille jokaiselle olen kutonut junasukat. Siskon pojan vaimo oli jännittänyt, että saako toinenkin lapsi sukat ja oli iloinen saatuaan.

MysteryKnitter said...

Ai taasko on syntynyt gnu - prinssi? Ai että ihanaa! Prinssin jalkoja ei ainakaan palele, kun sinä neulot hänelle lämpimät sukat.