maanantaina, huhtikuuta 17, 2017

Tilattuja juttuja

Tuossa helmi- maaliskuun vaihteessa pääkaupunkiseudulla käydessä tilattiin sukkia ja lapasia ja väritoiveitakin tuli esiin. Mummi alkoi heti neulomaan tilattuja juttuja käytyään Lankamaailmassa ensin. Muut käsityöt olivat mukana lapsenvahtireissulla. Neulotut "lämmittimet" ovat olleet jo kauan valmiina ja osasta saatiin kunnon kuvia lumien aikaan ja viimeisistä otettiin kuvat juuri ennen luovuttamista ja puhelimella. Nekin lähinnä muistiin itselle, millaiset olen neulonut.


Harmaat tai mustat lapaset olivat eskarilaisen listalla. Tämä väri oli kuulemma hyvä. Näissäkin on intialainen peukalokiila, johon olen ihastunut. Toiseksi se istuu hyvin käteen ja lapaset osuvat oikeisiin käsiin helposti.


Lankana oli kirjava Janne ja kulutus näihin oli   48 g.
Samaista Jannea sinikirjavana sitten oli sukissa. Ihan perusssukat ja mitoista huolimatta ihana vähän reilut. Nyt syksyllä ja ensi talvena kaiketi aika sopivat. Kulutus näihin oli  77 gToisen lapsenlapsen lapaset ja sukat neulottiinkin samasta lankakerästä molemmat. Lanka oli uusi tuttavuus minulle eli Ferner Wollen Mollu Socks ja koostumus tuttua. Villaa 75 % ja polyamidia 25 5. Tuntui pehmoiselta neuloessa ja mietin sen kestävyyttä leikki-ikäisen touhuissa. Sittenhän tuon näkee.

                            

Kulutus oli sukkiin 43 g ja lapasiin 37 g. Muutkin sukat neuloin, mutta niiden postaus joskus myöhemmin. Kerän koko oli 150 g.

7 kommenttia:

Repu kirjoitti...

Onpas sinulla taas puikot liikkuneet. Ihania neuleita vaikka kuinka. Pitää laittaa seurantaa blogisi. Miten olen tämän ihan unohtanut.

Marjut kirjoitti...

Oletkin neulonut urakalla kaikenlaista käsiä ja jalkoja lämmittävää :)

iso gnu kirjoitti...

Repu: Kiva jos jaksat seurata. :)Hävettää, että huonosti kommentoin ja välillä eläkeläisellä on niin kiire, ettei kerkiä kommentoimaan ja jsokus kone temppuilee tai en vain pärjää sen kanssa. Tuollaisia perusneuleita tulee vuosikymmenten rutiinilla. Käsityö on mukana käsilaukussa.

Marjut: nuo sukat on niin helppoja telkkaria katsoessa, junamatkoilla jne. Nyt on tilattu noita käden lämmittimiä. Yritän niitä aina välillä tehdä. Äitini piti ennen suvun sukissa ja lapasissa ja nyt ei enää hänen tahtinsa ja voimansa riitä. Kuudelta lapsenlapseltani tulee toiveita välillä enemmän kuin viitsii neuloa.

Matleena kirjoitti...

Oletpa saanut tehdä taas mukavia töitä! Uskon nimittäin, että sinustakin on kiva tehdä erityisesti toivottuja neuletöitä kuten minusta itsestäni. Ja vielä kun kuulee, että tuli mieleiset, se palkitsee erityisesti. :)

iso gnu kirjoitti...

Matleena: on se kiva tehdä, kun menevät käyttöön. Mutta raitasukatja -lapaset eivät olleet oikean väriset saajan mielestä. On se lapsestakin raitalagasta tulevien neuleiden värityksen näkeminen vaikeaa, jos on aikuisellakin.

famu kirjoitti...

Kyllä on mukava neuloa,kun oikein pyydetään mummilta sukkia,lapasia ym.Olen oikein yllättynyt,kun lukiolainen pojanpoikani otti vartavasten yhteyttä ja vähän arasti kysi,että voisinko kutoa uudet lapaset,kun ne entiset akkavat käydä jo pieniksi.Mummun kutomat Jack Costeau-pipotkin ovat suosiossa taas.-Sinulla on pikkuväkeä,joka kuluttaa ja tarvitsee paljon käsien ja jalkojen lämmittimiä.Iloisia kudontatuokioita sinulle edelleen. -Hyvää Vappua!

iso gnu kirjoitti...

Famu: näin on, että on hauska, kun lapset ja sukat kelpaavat ja ovat toivottuja. Samoin Sinulle Hyvää Vappua!