torstaina, toukokuuta 04, 2017

Sukkia, sukkia vaan

 Sukkia on taas syntynyt junamatkoilla ja kyläillessä ja telkkaria katsoessa. Pari isompaa projektia on tulossa ja on pakko välillä tehdä muutakin. Yhdet puuttuvat tästä kasasta, koska ovat jo matkanneet pikkuveljelle toiselle puolelle Suomea. Ihan harmaat tavalliset sukat ja varressa raidat.Ne sukat veivät lankaa 114 g. Kasa on sini-vihreä tällä kertaa. Mukana ystävän tuoma ihanan sininen orvokki-amppeli.

Ostin alkutalvesta Suomi-lankaa ajatuksella tehdä sairaalaan vauvan sukkia. Mutta tempaus loppui todella nopeasti, kun kaikki ahkerat kädet ympäri Suomea neuloivat vauvan sukkia.  Tein kuitenkin Suomi 100 vuotta kunniaksi yhdet vauvan sukat junasukka-mallilla. Kulutus oli tuttu 27 g. Toiset sukat saa joku lapsenlapsista tai sitten myyjäisiin. Näihin sukkiin kului 46 g.


Miksiköhän ostin Roosa nauha-lankaa sinisävyisenä? Enpä osaa sanoa. Aikuisen miehen sukat 2,5 mm puikoilla syntyi. 58 g meni näihin sukkiin, joihin en jaksanut sovittaa raitoja kohdilleen useampien solmujen takia. Lopuista on tulossa taas kerran junasukat.

Varmaan värin takia olen ostanut tämän Regian paksumman langan, 6 fach. Tein ne junamatkalla Hesaan kokoukseen 3,5 millin puikoilla.Tämä lanka oli harmittavan halkeilevaa ja useamman osin otetun neulotun silmukan takia purin työtä ja korjailin. Harmitti. En muista aiemmin Regiassa olleen tätä juttua. Näihin sukkiin kului 97 g. Lankaa jäi reilusti vielä; tosin ei sukkiin mutta väriksi.


Ohuesta On linien sukkalangoista raidallisena neuloin toivotut sukat yhdelle lapsenlapselle ja toiset on neulekorissa alkutekijöissään samoista väreistä toiselle lapsenlapselle. Kulutus oli näihin 43 g. Aikaa kului paljon enemmän kuin edellisiin paksuihin sukkiin.

7 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Taas kaunis kasa sukkia,lämmittävät monia jalkoja. Sukat ovat kyllä parhaimpia käsitöitä matkalla, yleensä minäkin teen niitä. :)

Marjut kirjoitti...

Oi, miten paljon kauniita sukkia! Minäkin pyrin aina tekemään jotain työmatkoilla. Nyt viimeksi virkkasin ampiaispesiä :D

iso gnu kirjoitti...

Matleena: Kiitos! Moninkertainen ilo--kiva tehdä kotona ja matkalla ja halukkaita ottajia on riittänyt toistaiseksi.

Marjut: Kiitos! Kiva kun sanoit ampiaispesät, minunkin piti virkata niitä alkutalvesta. Alkaa olla kiire. Teitkö ihan omasta päästä vai jostain ohjeesta?

Neili kirjoitti...

Kauniita sukkia.

Paivikki kirjoitti...

Hieno sukkakokoelma!

iso gnu kirjoitti...

Neili ja Päivbikki : Kiitos!Lpasenlapseni eilen touttus vai tehtävä leikissä kysyi: Montako sukkaa olet neulonut elämäsi aikana. Aika monta kun pareja tulee vuoden aikana useita kymmeniä ja parissa on kaksi sukkaa ja ekat sukat olen tehnyt ainakin yli 55 vuotta sitten.

pappilanmummo kirjoitti...

Kivannäköisiä sukkia taas.
Junasukkia tulee neulottua silloin tällöin. Nyt Missiokauppamme kaipaa lastensukkia 26-30-numeroisiin jalkoihin. Joten olen alkanut vähitellen lastensukkien neulomisen sinne.
Aina välillä pitänee muistaa myös omat lapsenlapset.