Monday, May 08, 2017

Ampparit hus! + 11-v arvonta

Netissä on ollut viime kesänä ja erityisesti tänä keväänä kuvia virkatuista ampparipesistä, valepesistä. Pakkohan sellaisia oli tehdä.
Viime kesänä oli tosi hankalaa terassilla ateriointi -useimmiten pakenimme loppukesällä sisälle syömään ja turvaan amppareilta.Aamulehdessä oli viime elokuussa artikkeli asiasta ja ohjekin pesälle. Itse tein pesät omasta päästäni ja käytin Novitan Seitsemän veljestä- harmaata lankaa ja täytin sanomalehdestä ruttaamilla paloilla. Tein kolme pesää ja yksi on jo ystävällä.  Saa nähdä, että tehoaako? Mökillä oli hätäapuna suodatinpussi, jonka sisällä oli talouspaperia ja siellä sai olla terassilla rauhassa. Kulutus 50 g.


Virkkasin takareunasta. Asia oli vieras lapsenlapselle ja leikkipuiston laidalla hän opetteli samalla virkkaamaan takareunasta. Ystävälle antamani pesä on kuulemma arvokas, kun hän virkannut muutaman silmukan.

Lisäys:
Ihan unohtui. 5.5. tuli blogini 11-vuotiaaksi. Perinteisesti olen arponut jotakin ja nyt vain kerron; arvonta alkaa heti ja palkinnonkin saa. Keksin kyllä jotain kivaa palkinnoksi. Arvonta -aika loppuu äitienpäivän iltana. 

17 comments:

pinni said...

Onnittelut 11 vuotiaalle! Se on pitkä ikä blogimaailmassa. Kyllä omien kätösten tuotokset sisältää jotain erityistä ♥ Tuollaiset pallurat täytyy virkata omankin mökin kuistille ampiaisia hämäämään.
pinni59 (at) gmail.com

Matleena said...

Onnittelut pitkäikäiselle blogille ja sen emännälle! :) Kauan olen täällä vieraillutkin ja ihania käsitöitäsi ihaillut.
Pitääpä minunkin tehdä tuollaiset pallerot. Kuulinkin niistä jo viime kesänä, mutta enpä olisi muistanut ilman tätä muistutusta. Siis kiitos siitä! :)

Repu said...

Onnittelut sitkeydestä bloggaamisessa.
Ja kait minunkin on pallero virkattava.

annikajokinen said...

Onnittelut blogillesi!
Mukana arvonnassasi
annikajokinen95@gmail.com

Megi said...

Onnittelut blogin vuosipäivästä. Kiitos myös kuluneista vuosista, sillä blogimaailma on kiva paikka piipahtaa lukemassa muiden käsityöharrastajien kätten töistä kuin myös muusta arjesta jos he siitä haluavat kertoa. Paljon jäisi paitsi ilman käsityöblogeja.
Itselleni ei juuri ampiaisista ole ollut riesaa, taloyhtiön pyörävarastoon ovat yhtenä vuonna yrittäneet pesää tehdä huonolla menestyksellä.

Sude said...

Ampparinpesiä on täälläkin viime päivät virkattu. Lumppulankaa ja sanomalehteä, ei tule kalliiksi =)
Onnea pikästä blogiurasta ♥

sibylla said...

Onnea 11 vuotiaalle blogille, toivottaa blogaaja joka samana päivänä täytti 77 vuotta. :) Kyllä meidän mökin terassi tarvitsi noita virkattuja ampiaispesiä!

knea said...

Onnea 11-vuotiaalle!

Sanna said...

Onnea 11-vuotiaalle! Se on tosi pitkä aika :) Noita ampiaispesiä olen itsekin suunnitellut virkkaavani muutaman vintille.
ellijapii@gmail.com

Marja-Liisa said...

Onnea pitkästä blogitaipaleesta!
Ja ihan mukava olla mukana jännässä arvonnassa.
postin.tuomaa@gmail.com

Susanna Maalta said...

Onnittelut sinulle ja teini-ikäiselle blogillesi!
Minäkin virkkasin yhteensä 5 feikkiampparipesää. Mieheni ripusti yhden parvekkeelle, yhden autokatokseen ja yhden etukuistille. 2 pesää annoin fysioterapeutilleni. Täytteenä käytin parittomia sukkia.

Elise H. said...

Vau, onnittelut kiitettävän pitkästä blogitaipaleesta! Tsemppiä jatkoonkin!
Mukana arvonnassa :)
netteri@gmail.com

Mantalisti said...

Onnittelut! :)
Mukana arvonnassa.
mantalisti0@gmail.com

KristiinaS said...

Onnittelut blogille ja Sinulle, sen pitäjälle. Pitkä on taival, kiva kun on näitä "ikivanhoja" kässäblogeja vielä pystyssä. Taidetaan olla tosi harrastajia kun jaksetaan kirjoittaa. Noh, mulla on paljon muutakin ku kässää mutt ...
Ampparipesiä on monessa blogissa tehty, kiva sitt seurata miten kullakin ne tepsii.

Anonymous said...

Onnittelut! :-) Tein myös ampparipesiä, saa nähdä miten toimivat.
sannamattila10@gmail.com

Riiti said...

Onnea blogille. Kiitos muistutuksesta, täytyykin alkaa amppareiden huijauspesiä rakentamaan. Viime kesänä niitä pyöri terassilla ja tulivat sisällekin. Ihan kauhistus minulle, sillä olen allerginen niille. riiti81(At)gmail.com

Siinatar said...

Onnittelut! Mukaan kivaan arvontaan, jos vielä ehtii =).
siinatar@gmail.com