tiistaina, marraskuuta 14, 2017

Lapasia ja sukkia

Taas on tullut jotain valmista tässä keskeneräisyyksien keskellä. Monta työtä on kuitenkin vaiheessa, mutta aina jotakin tipahtelee puikoilta.


Pystyraitaisia lapasia olen mielinyt kokeilla monta kertaa. Intialainen peukalo on mun lemppari nykyisin. Ohje löyty blogista Kantapäitä ja karvapalloja.
Ihan ohjeen mukaan tein lapaset. Niistä tuli napakat, mutta mahtuvat mun leveään käteen hyvin. Ovat myös lämpimät. Lisää tehdään joskus tällä mallilla. Lankana oli Seitsemän Veljestä ja 3,5 mm puikot.. Kulutus oli 94 g.


Yksi lapsenlapsista sai aiemmin lapaset ja sukat. Lanka oli hänestä kerällä kivaa, mutta valmiina ei sitten enää. Uusi väritoive oli mustaa ja oranssia. Ihan Halloween- sukilta ja lapasilta näyttivät mielestäni neuloessa ja jälkeenkin päin. Lankana on musta Nalle ja oranssi Maija. Perusraitaa ja lapasissa intialainen peukalo. Saaja ei ole vielä nähnyt, mutta toinen lapsenlapsi sovitti niitä. Sopivan kokoiset pitäisi olla ja jos nyt tuo väri olisi mieleen. Kulutus oli sukkiin 51 g ja lapasiin 41 g.


Nämä lasten sukat ovat minusta niin ihanan lempeän harmaat. Lankana oli ohut Fabel ja se on kyllä mukavaa neulottavaa. Koko on 36 ja kulutus oli 54 g. Luultavasti joku lapsenlapsista haluaa sukat.


Neuloin yhdet Kerttu-sukat tilauksesta tämän värisestä langasta. Ihanat tuli ja samalla ajatukset kulkivat suvun vanhoissa naisissa, Kerttu-tädissäkin. Kulutus oli 98 g.

7 kommenttia:

Repu kirjoitti...

Aina vain hienoja neuleita.

Matleena kirjoitti...

Ihanaa lämmintä talven varalle! Nuo pystyraitaiset lapaset on kyllä kivat, niitä olen minäkin aikonut tehdä, mutta milloinhan... :D

pappilanmummo kirjoitti...

Onpa kivoja neuleita taas.
Pystyraitalapaset minulla oli lapsena. Pitäisi varmaan opiskella niiden tekoa.

iso gnu kirjoitti...

Repu: Kiitos! :)

MatleenaKiitos! Aina pitää olla, mita aikoo tehdä. ;)

Pappilanmummo: Kiitos sinullekin kommentista.Lapaset helppo tehdä ja kun muistaa, että tulee napakat verrattuna tavan lapsiin. Isommilla puikoilla tai enemmän silmukoita. Lämpimät.

TeSa kirjoitti...

Peukalokiila on kiinnostellut jo useamman vuoden. Nyt tulostan sen ohjeen ja kokeilen seuraavaan neuleeseen.
Tarpeellisia ja kauniita neuleita.

iso gnu kirjoitti...

TeSa; on se niin mukava ha hyvin käteen sopiva kiila.

MysteryKnitter kirjoitti...

Tyrmäävän upeaa! Ja hienoa lankaa.