torstaina, elokuuta 23, 2018

Rumat ja vähän kauniimmat sukat


Tässä ja hieman väärän värisinä eivät näytä ihan niin rumasukilta. Kävin Prismassa joku aika sitten ja  lankahylly oli houkuttelevasti esillä. Kävin katsomassa, onko uusia lankoja tullut Novitalle ja uusia syksyn värejä. Löytyi kerä nimeltään Tähti ja väri Kassiopeia.Ruskean ja oranssin sävyt on niitä, joista pidän. Lanka on kuin Seitsemän Veljestä, mutta 1 % polyesteria mukana ja tässä se oli häivähdys kuparia. Kerä oli ihan ok. 


Eka sukkaa neuloessa en pitänyt langasta,se oli jotenkin karhea. Väri oli ruskean ystävänä kuitenkin rumaa tai nelisäikeisyys ja erivärisinä haittasi. Tein nopeasti yhden sukan ja toisen kanssa sitten olan takaa takkusin, että sain samanlaisen sukan. Jostain syystä siihen oli osunut solmuja useampi ja sai hakea oikeaa kohtaa. Loppulanka menee yhdelle tutulle, joka vetää erilaisia ryhmiä. Siis koko kerästä päästy eroon. Toista en osta. Sukkiin kului 86 g. Luultavasti joku tykkäää sukista ja ottaa ne.


Siinä ne sukat köllöttävät kivellä kesällä ostetun itikan vierellä. Itikan koko on iso, sukat on naisten kokoa. Sekään ei ole kaunis, enkä edes osaa sanoa, miksi ostin sen. :)


Näitä sukkia aloitin keväällä täyteneuleena ja olivat laukussa usein mukana. Odotusajat eivät ole niin hermostuttavia, kun saa tehdä silmukan toisensa perään. Siinä ne sukatkin sitten valmistuvat. Olivat tosin vähän aikaa tauolla, kun varren loppuosan ruskea ei miellyttänyt silmää. Päätin kuitenkin jatkaa ja katsoa loppuun. Lankana on Langin Jawoll magic 6ply ( 75 % villaa, 25 % polyamidia) . Olen ennnekin neulonut tästä langasta ja en pidä tästäkään, se on vähän "karvaista". Yksi kerä on eri värisenä on vielä ja tätäkin , kun kerä on 150 g ja sukkiin kului 87 g. Puikot 2,75 mm KP.


6 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Aina joskus käy noin, että kerällä lanka näyttää kivalta, mutta sitten neulottuna on pelkkä pettymys. Mutta onneksi käyttäjiä löytyy niillekin töille, kun makuja on niin monia.

KristiinaS kirjoitti...

No, jos nyt uskaltaa kirjoittaa että en mäkään tykkään noista ekoista sukista, niin toivottavasti en saa vihoja niskaani.
Kauniit värithän siinä olis jos ne olis olleet toisin rytmitetty, nythän siinä on tummaa piiitkä matka. Erottuukohan se kupari laisinkaan? Tässä on ilmeisesti yritetty taas jotain superhienoa mutta metsään meni. Ei jatkoon;)
Jep, karvaista on tuo lanka, en oo ostanu mutta jo kaupassa hilely antoi vaikutelman että parasta on jättää ostamatta.
Aina ei vaan voi onnistua, mutta hyvät sukathan nuo on, vaikkapa johonkin keräykseen, eikös sielläkin ole esim. Asunnottomien yö -keräys

Repu kirjoitti...

Minustapa ovat nätit :) Mutta karheus pitää langan pois minun käytöstä. Tosin muutenkin pysyttelen jo olevissa... niitä kun riittää.

iso gnu kirjoitti...

Näin se menee, vaikkei itse tykkäisi ja ei kaikki muutkaan, niin joku tykkää. Hyväntekeväisyyteen menevät kaikki sukat, jotka eivät mene suvulle/ystäville.
Kupari ei neuleesta näy kuten langasta. Todella karheat ja "karvaiset " langat ei ole kivoja.

Kiitos kaikille kommenteista, niitä on niin kiva lukea. Tietää, että joku lukee höpinöitäni.

Hepsi kirjoitti...

Sinullehan nyt sattui "en tykkää - lankoja" oikein tuplaten. Ihan varmasti sukat kuitenkin jollekin ovat just ne oikeat! Karvaisista langoista en minäkään tykkää.

iso gnu kirjoitti...

Onpahan ne langat poissa. :) Tosiaan kaikki sukat menee jollekin aina käyttöön. Eivät ole tehneet pesäänsä meille. Onneksi puikoilla on muita ihanuuksia. Kuvia muista tulee joskus Koneeni tekin stopin ja pitäisi ostaa uusi kone. Pärjäisiköhäm läppärillä?