lauantaina, elokuuta 04, 2018

Huiveilua

Monta huivia on ollut viimeisen vuoden aikana puikoilla ja osa valmistunut ja osassa olen lyönyt päätäni seinään. Viime mainittu tarkoittaa, että löytyvät käsityökoreistani keskeneräisinä. Tässä nyt ainakin yksi valmistuneista. Huivi valmistui Neulefestareilla ja loppuaikoina oli niskassa, kun niskani on ollut jumissa  ja herkkä vedolle ja tuulelle.


Vaalea väri on muutama vuosi sitten joululahjaksi saamaani kahden vähän erilaisen vyyhdin settiä. Tässä on aika kirpakan vihreää mukana ja lanka ei tuntuut sopivan mihinkään.  Toinen vyyhti on osana Veera Välimäen suunnittelemaa Neon Beast-huivia, joka valmistui keväällä. Tämä harmaakin oli ostettu siihen huiviin, muttä lopulta ostin siihen vaaleamman harmaan.


Niin kesän kynnyksellä nämä kaksi väriä tuntuivat matsaavan toistensa kanssa ja löytyi Janina Kallion Sea Grass-huivi. Vihreän kirpakka väri tasoittui hyvin tuon harmaan kanssa. Huivi on ollutkin paljon käytössäni.

Ainaoikein raidat yritin saada osumaan automatkoille. Kylläkin yksinkertainen pitsi, joka toistui koko huivin matkan onnistui loppuvaiheessa. Alussa senkin sain sekaisin ja sain purkaa. Mulla ei ole varmaan "pitsiaivoja" , kun aina tulee aluksi virheitä ja pääsee purkamaan.


Lankoina olivat merinosinkut. Harmaa oli the uncommon  thread lanka  (400 m/ 100g) nimbostratus
Toisena lankana on Lystigin ahjaksi saama merinosinkku (yksisäikeinen merinolanka). Vaalea lanka nimi on kotona ja sen verran vanhaa, ettei markkinoilla. Vyyhdissä oli  100g/366m.
 Lankaa kului 170 g.

7 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Tyylikäs huivi! Taas malli houkuttaa minua, mutta jokin saa minut aina tekemään jotain muuta kuin huivia. Pitäisi kai vain päättää lujasti, että nyt on huivin aika. :D

TeSa kirjoitti...

Hyvä väri ja reippaasti iso.

iso gnu kirjoitti...

Matleena : Kiitos! Tämä huivi-innostus on aika lailla parin viime vuoden juttu. Aina näyttävbät nekin kauppansa tekevän, joten kai niitä vieläkin valmistuu. (edes ne keskeneräiset) ;)

TeSa; Kiitos!Koostaan huolimatta asettuu hyvin kaulöaan ja olen nyt käyttänyt niskassa vetoa estämään.

Repu kirjoitti...

Näyttää mahtavalta sekä mallin että koon suhteen. Hatunnosto moisesta urakasta.

iso gnu kirjoitti...

Kiitos Repu!

Anne-Mari kirjoitti...

Kaunis huivi ja etenkin viimeinen kuva hienosti korostaa huivia.

iso gnu kirjoitti...

Kiitos Anne-Mari! Kiitos kuva-arvioinnista! Kuvaus ei ole vahvimpia taitojani ja suvun ammattilaiset jotenkin "latistavat" . :)