keskiviikkona, lokakuuta 31, 2018

Jämät tiskiliinoihin

Välillä sitä innostuu hävittämään jotain vanhoja lankoja. Kesällä aloitin automatkoilla neuloa erilaisten bambulankojen jämien loppuja. Tiesin, että melkoinen väripläjäys siitä tulee. Olin ilmeisesti edellisellä kerralla neulonut kaikki neutraalimmat värit ja jäljellä oli vahvaa pinkkiä tai oikeammin fuksiaa, kirkasta turkoosia, limenvihreätä ja oranssia. Jkv oli haaleaa violettia ja persikkaa.


Yhdestä eli fuksiasta tuli ihan kokonainen tiskiliina. Persikka ja violetti päätyivät fifty-fifty kulmasta aloitettuun liinaan. Tiskikukka sai viittä eri väriä ja kutakin sentään kolme sakaraa kerrallaan lankojen päättelyn minimoiseksi. Neljännessä on violettia ja oranssia lukuunottamatta muut värit, kunnes loppuivat. Vähän jäi lankaa jäljelle, mutta ei enää ainakaan tiskiliinaa tule.
 


Aika järkyttävän värisiä ovat, mutta katsotaan kelpaako jollekin. Vai itsekö niitä sitten käytän. Voihan sitä talven ja ennen muuta loppusyksyn harmaudessa käyttää keittiön piristyksenä jotain värikästä.

Nyt nämä kesällä valmistuneet on liinat on lopulta päätelty ja kuvattukin. Lankaa näihin kului yhteensä 115 g.

Netin syövereissä sosiaalisessa mediassa on pyörinyt valotaulu poikineen. Meilläkin on ollut vuoden verran Porin jokirannan kangastaulu puukehyksiin pingotettuna. Tänään sitten led-lamppunauhaa tuli ostettua ja valaistua ranta kirkkoineen ja raatihuoneineen. On se kyllä kivan näköinen hämärtyvässä päivässä.Katulamput palavat ja kirkon torni on valaistu ja näkyy valaistuja talojen ikkunoita ja raatihuoneen tornikin.

3 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Minusta ihana väripläjäys tiskiliinoissasi! :) Mutta mikähän siinä on, että itsekin miellelläni "pelaan varmaan päälle" ja valitsen hillittyjä värejä ja sitten kuitenkin ihailen toisten tekemiä räväkämpejä töitä. :)
Tosi kiva tuo taulu! Nythän illat pimenevät aina vaan ja tuollainen valotaulu ilahduttaa silmää.

iso gnu kirjoitti...

Matleena: kiitos! Niin välillä kai väriäkin pitäisi käyttää. Aikoinaan joskus työkaverit sanoivat ystävällisesti : Voisitko ajatella jotain muutakin väriä. Sinulla on mustaa ja harmaata ruskealla piristettynä. :D Tuo taulu on kyllä ihana ja varsinkin iltaisin. Led-lamppunauhat on kivoja, kun eivät lämpiä yhtäään ja kulutus on pientä.

MysteryKnitter kirjoitti...

Lovely, colorful things!