perjantaina, joulukuuta 07, 2018

Karamellisukkia?

Neuloin sovitusti pikkutytölle sukkia. Jonkinlainen lukemisen vaikeus tai ymmärtämisen vaikeus iski neuloessa, kun selvästi piti tehdä 16 cm pituiseen jalkaterään, eikä 14 cm. Niin tein kaikki valmiiksi. Pääsin taas lempipuuhaani (?) purkamiseen (tai satakuntalaisittain riistämiseen) ja uudelleen neulomiseen.


Nyt sukkien pitäisi olla pikkuneidin jalkaan sopivan kokoiset. Höyryttäessä sukkia huomasin silityslautani suojaliinan värien sopivan sukkiin. Pakko oli ottaa ne kuvat sitten siinä.


Sukkia on siis kaksi paria. Oranssivoittoiset on Ilun Handun sukkalangasta, jonka muistaakseni ostin Neulefestareilta toissa kesänä. Yhdet aikuisen sukat tein jo tästä langasta ja pienet nöttöset jäi. Neuloin 2,5 mm puikoilla ja lankaa kului 30 g.

Punasävyiset ovat Nalle Taika-lankaa ja 3,0 mm puikoilla vohvelineuletta. Lankaa kului 39 g.

Nyt nämä sukat ovat valmiina. Neuloin yhtä huivia viime yönä valvoessani ja nyt pitäisi purkaa sekin neulottu osuus. Pari pipoa odottaa purkamista ja uudelleen lisää neulomista. Ei oikein edisty nämä neuleet tässä huushollissa. Takkuamista on.


Tänään olimme kuopuksen kanssa Hoplopissa, lastenlasten juostessa ja touhutessa. Violetinsävyistä oli maailmamme. Neuloin lankusta violettia sukkaa joululahjaksi ja Repun antama lanka taipuu tyttären kädessä kolmiohuiviksi. Kiitos Repu vielä yllätyksestä! Vesipullonikin istui sopivästi tähän värimaailmaan.

4 kommenttia:

Repu kirjoitti...

Purkaminen on tuttu vaihe, mutta joskus vain piilotan neuleen johonkin, kun ei millään onnistu. Kauniita ovat sukat.

iso gnu kirjoitti...

Repu: arvaa vaan onko keskeneräisiä siellä ja täällä piilossa. Yleensä sitten joskus valmistuvat ajan kanssa.

Matleena kirjoitti...

Onpa siellä valmistunut kauniin värisiä sukkia ja lisääkin näyttää olevan tulossa. :)

iso gnu kirjoitti...

Matleena: Kiitos :)