keskiviikkona, helmikuuta 26, 2020

Paljon sukkia vaan

"Paljon onnea vaan"-laulun sanat voisi muuttaa vaikka sukkalauluksi.  Joku viikko sitten oli puhetta jossain mediassa käsienpesusta liittyen infektioihin (ei ollut koronaa silloin vielä muistaakseni) ja joku infektiolääkäreistä sanoi saippuakäsipesun olevan riittävän pituisen, kun se kestää " paljon onnea vaan"-laulun ajan. Siis neulojalle sopinee sukkia paljon vaan-lauluna.


 Joskus laskin paljonko olen tehnyt junasukkia. Silloin olin neulonut yli sata paria ja monet parit olen tehnyt sen jälkeen. Ekat varmaan tein omalle vanhimmalle lapsenlapselle ja sitten niitä on lahjoitettu sinne ja tänne ja myyty hyväntekeväisyysmyyjäisissä. Korin pohja alkoi paistaa ja oli tartuttava puikkoihin. Sinivihreät on ohutta Fabelia ja punavalkoiset ovat Novitan Baby Merinoa, jota ostin jostain Hesan Prismasta. Nämä sukat on varattu yhdelle suvun uusista tulokkaista, jolle en ole vielä lähettänyt sukkia. Siksi vähän perussukkaa isommat, että mahtuvat. Kulutus sukkiin oli 25 g + 27 g.

Loppuvuodesta ja alkuvuodesta neuloin aika tylsän värisiä neuleita, mustia, epämääräisen ruskeita ja jne. Oli pakko iskeä joku väriläikkä väliin. Kunnon vahva pinkki mustan ja valkoisen lisäksi tarttui ostosmatkalla ostoskärryyn. Lanka on Novitan Seitsemän Veljestä ja malli Kinket ( pienin koko) Jonna Nordstömin Jonsukat-kirjasta. Kivat sukat neuloa, lyhyet langanjuoksut ja mun aivoihin sopivat kuvioinnit. Jonnan fb-ryhmässä oli tässä alkuvuoden mittaan kysely, kuinka kauan kukakin tumpelo on neulonut. Joku oli epäillyt malleja tumpeloille tarkoitetuksi. Oli siellä muitakin kuin meikäläinen joka aloittanut neulomiset yli 60 vuotta sitten ja pikkusen neulonut kaikenlaista ;). Neuleita pitää olla monenlaisia ja eri tilanteissa neulottavia.  Koko 37, kulutus oli 121 g.


Joululahjaksi sain yhdeltä ystävältä mm lankaa ja toinen kerä oli Novitan raitalankaa Joulu. Aloitin viime vuoden puolella tästä sukat itselleni ja tein reilut varret. Toista sukkaa tehdessä tajusin, että lankahan ei riitä. Sitten purin osan toisen sukan kärjestä ja neuloin Joulu-langalla molempia niin pitkälle kuin riitti ja sitten vaan muiden Novitan 7 V-lankojen kimppuun ja nyt molempien kärjet on puna-valkoraitaiset. Päättelemistä oli vähän tavallista enemmän, mutta siitäkin selvittiin. Kulutus näihin sukkiin oli 104 g.


Pääsiäisajan tai oikeammin paastonajan tpahtumaan arpajaisvoitoksi neuloin sukat kuten viime vuonnakin. Nyt malli eri eli broken seed. Lankana oli Nalle keväänvihreä ja keltainen. Näihin naisten sukkiin kului lankaa 95 g.

Pääasiassa olen neulonut niitä kahta edellisessä postauksessa ollutta puseroa, jotka ovat erityisen halailtavia puseroita yhden lapsnlapsen mielestä. Olen neulonut myös huiveja, ketunhännän  eli Westin Foxtail shawlin jo postasin. Vielä on puikoilla reippaasti yli puolen välin lapsenkakan värinen Cold spell-huivi päätyöt mainitakseni. Mutta onhan niitä muitakin kesken pipoja, lapasia, sukkia jne.

6 kommenttia:

Repu kirjoitti...

Minunkin pitäisi neuloa sukkia, kaikenlaisia. Olen vain niin hidas. Mutta jotain aina kuitenkin. Sinulla on aina niin hienoja malleja.

iso gnu kirjoitti...

Kiitos Repu! Aika perusmalleja ovat sukat, Jonsukat olivat kivat.

Liisan kotona kirjoitti...

Oletpa sinä ollut ahkera :) Jonnan sukat on kyllä niin.... mukavaa, kun voi oikein väreillä iloitella. Tykkään hänen malleistaan. Mukavaa loppukuuta <3

Iso Gnu kirjoitti...

Liisa: Kiitos! Väreillä on tosiaan kiva välillä irrotella.

Hepsi kirjoitti...

Sie oot kyllä tosiaankin tuottoisa neuloja!
Jonsukat on mulla vielä neulomatta, vaikka kirjankin ostin.

Iso Gnu kirjoitti...

Kiitos Hepsi! Mun neulomat sukat paljon yksinkertaisempia kuin sun ja siis nopeampia. :)