perjantaina, helmikuuta 28, 2020

Pannunalustoja

Siivoilen lankavarastojani.Sieltä löytyi paksuhkoa puuvillalankaa nimeltään Sugar´n cream. Lankaa jäi aikoinaan , kun tein yhdelle lapsenlapselle jakun.Mitäpä siitä tekisi. Kävin tässä kuun alussa Mikkelissä ja Kenkäverossa. Voiko Mikkelissä käydä, ellei poikkea Kenkäverossa? Ei! Otin mukaani Taitikeskuksen mainoslehden, jossa oli ohje pienille puhdistuslapuille. Aloin tästä langasta virkata ja totesin hetimiten , että ei käy. Lanka on liian paksua.

Mallivirkkaus on sellaista pampulavirkkausta, jollaisella teimme pipoja 60-luvulla.  En muista edes oman piponi väriä enää. Monilla oli samanlaisia virkattuja pipoja. Lankaa kului niihin. Jatkoin virkkaamistani ja totesin, että nämähän sopivat hyvin pannun tai muiden kuumien alustoiksi. Välillä ihan itselle käyttöön tulevat. Sopivat hyvin keittiöön tämä Trio-jäätelö väritys. Oli pakko käydä pakastimella nappaamassa tuuttijäätelö virkkausten välissä. Kaksi päivää ja kaksi tuuttia kului. Paksumman langan virkkaus käy sormilleni, että oli pakko neuloa ja tehdä muuta välissä. Mutta lopulta valmistuivat kaikki neljä ja enempää ei langasta enää tule. Lankaa sain kulumaan 132 g.

5 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

Oi oi ne 60-luvun pipot. Mä en meinannut saada semmosta ku mutsil ei ollu fyrkkaa ostaa lankaa mut sain sit lopulta keltasen pampulapipon. Se ei kyll ollu niin hieno ku kaiffareilla mut oli kuiteski. Kaikesta sitä näköjään saa traumaa, pipostakin;)

Hepsi kirjoitti...

Nää on hienot! Miekin muistan noi pipot, mutta en sitä, minkä värinen mulla oli.

Iso Gnu kirjoitti...

En millään myöskään muista oman pipon väriä. Sitten pidempään käytettynä nyppyjen langat välillä venyivät siitä pompulamassasta. Monia pipojani en muista, varmaan tuon pompulapipon muistan siksi, että olen kinunnut sitä pidempään. Muistan sen, että siihen kuluu paljon lankaa oli äidin perustelu.

Kutookutoo kirjoitti...

Tulin tosi uteliaaksi, löytyyköhän mistään kuvaa millaisia ne suosikkipipot olivat?

iso gnu kirjoitti...

Kutookutoo: yritin kaivella vanhoja valokuvia, joitakin on otettu ystävän kameralla 60-luvulla. Ei löytynyt kuitenkaan pipokuvia.