Wednesday, September 09, 2020

Triolle Trio


 Tästä tämä alkoi neuletakkien neulominen lastenlapsille toukokuun 24.päivä tänä vuonna. Kolme nuorinta on syntynyt samana vuonna ja ovat alakoululaisia. Ikäero tasoittuu pikku hiljaa. Enää ei ole sama asia kuin alle vuoden ikäisenä. Serkukset ovat hyviä kavereita ja tulevat mainiosti toimeen keskenään ja ovatkin aika lailla yhdessä.


 Kesäkuussa toinenkin halusi samanlaisen neuletakin. Mummi kävi ostamassa langat sovitun värisinä ja aloitti neuleen ja juhannuksena oltiin jo tässä vaiheessa.


Kolmanteen neuleeseen ostin sitten langat juhannuksen jälkeen, Vaaleansinistä oli Titityyssä yksi kerä ja sitä olisi haluttu enemmän. Selasin nettikaupat ja yksi löytyi muualta ja mutta en sitten viitsinyt tilata yhtä 50 g.
Siinä ne ovat kaikki vaiheessa kesällä. Hitaalta tuntui, kun teki kaikkia yhtaikaa. Sitten tietenkin en päätellyt lankoja ennen. kuin olin neulonut kaikki valmiiksi. Useampana päivänä päättelin, välillä 10, 20 tai 30 lankaa kerralla. Loppui sekin homma vähitellen, kun useamman kerran istahti päättelemään kaikkiaan reilua 200 lankaa. Hidastihan se, että neuloin välillä muutaman sukkaparin ja aloitin Titityyn mysteerihuivin. Onhan sitä kesällä kaikenlaista touhua pihalla ja lasten perheitä tavattiin syksynkin ja tulevan talven edestä.


Eka neule oli farkunsinistä, viljankeltaista ja kitin väristä lankaa tasaraidoin. Napitkin on siniset, vaikka keltaisia pyydettiin. Mutta ei löytynyt sopivan sävyisiä nappeja keltaisina.


Seuraavassa oli sitten  tummaa roosaa, oranssia ja sitten tuota vaaleaa väriä en muista.


Kolmannessa oli  luonnonvalkoista, vaaleansinistä, vihreää ja sinistä. Näistäkään en muista tarkempia.Ei tullut heti kirjattua.


Neuletakkien ohje on Käsityökekkerit-blogin ilmaisohje Trio neuletakki. Koko n.134.


 Malli on hyvä, kun aloitetaan ylhäältä alas. Tarvittaessa on helppo neuloa pituutta lisää. Jätän jkv lankoja jemmaan itselleni, jos tarvetta ilmenee jatkaa neuleita. Kuvat on pääasiassa otettu eilen illalla sisällä, jotta sain aamulla aikaisin nämä lähtemään miniän mukana pääkaupunkiseudulle.  Nyt uusien neuleiden pariin ja lankaa tulikin ihan kiitettävästi ostettua maanantaina Titityystä. Eka lapsenlapsi on saanut jo neuleensa ja komea kiitoskuva tuli tyytyväisen näköiseltä kaverilta, Näihin lankaa kului yhteensä 858 g. Niin muuten kerroinko langan? Oli Sandnes Garnin Duo, jossa 55 % merinoa ja 45 % puuvillaa. Mukavan tuntuinen lanka.

7 comments:

KristiinaS said...

Kivat takit. Nimikin sopivasti sun Trio sun triolle. Hyvä ku sait väritoivomukset, toteutettuakin. Oon muualtakin kuullut, että tuo on kiva lanka.

Matleena said...

Hyvän näköiset takit triolle! Kiva, kun on sama malli, mutta jokaiselle omat värit. Mutta huh, tuota päättelyurakkaasi!!! 🤔 Taas kerran ajattelen, että tapani päätellä langat pian jatkukoon. 🤗

Iso Gnu said...

Kristiina: Kiitos! Eikö olekin hyvä nimi?Pehmeä ja mukava lanka, mutta jkv löyhäkierteinen, mikä vähän hankaloittaa neulomista.

Matleena: Kiitos! Helpotti neulomista, varsinkin kun ovat samankokoisia melkein. Istun välillä päättelemään ja katsomaan jotakin. Pienempi määrä menee kerralla.

Liisan kotona said...

Hienot neuletakit Triolle <3 Mukavat hillityt värit. Mukavaa syykuun jatkoa <3

Iso Gnu said...

Kiitos Liisa! Kaikki kolme tykkäsivät. Sain kuvia, yhdellä oli pieni flunssa ja eivät voineet olla viikonloppuna yhdessä. Nyt se on eristää, jos pikku flunssakin. Lapset sairastaa kuitenkin usein.

Hepsi said...

Hienot villatakit!
Mie oon tainnut tuosta langasta joskus pipon neuloa, tylläsin!

Iso Gnu said...

Kiitos Hepsi!